(Sprzedam) Peugeot 205 - wasze opinie.

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
golas9
Junior
Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4
Numer Gadu-gadu: 0

(Sprzedam) Peugeot 205 - wasze opinie.

Post autor: golas9 »

Witam.
Poważnie zastanawiam sie nad sprzedażą swojej ukochanej 205. Lista kolejkowa jest długa i wywiera na mnie nacisk... Problemem jest ustalenie ceny i tu muszę was poprosić o pomoc. Ile bylibyście skłonni dać za takie auto.

Peugeot 205 1.8D, 5D, kość słoniowa ( zdjęcia w profilu),1991 rok.
Auto kupione w salonie jako nowe w Polsce przez mojego ojca, odkupiłem je 5 lat temu. Przebieg ok. 400 000 km.

Przez ostatnie 3 lata ( 45 000 km ) wykonałem następujące naprawy ( kolejno):
- wymiana uszczelki pod głowicą, łożyska alternatora, regulator napięcia, pasek rozrządu, pompa wodna, uszczelniacze wału i rozrządu,
- nowe reflektory ( stare zmatowiały), kierunkowskazy i stacyjka,
- nowe amortyzatory przod i tył, nowe poduszki tylnej belki,
- nowa chłodnica, linka recznego, naprawa samoregulatora,
- nowe tarcze i klocki hamulcowe, nowe świece żarowe,
Ostatnie 6 miesięcy:
- nowa przekładnia kierownicza i wahacze,
- półosie napędowe, wymiana oleju w skrzyni biegów i płynu hamulcowego,
- remont tylnej belki, wymienione wszystkie tuleje i gumy przedniego zawieszenia ( dwa tygodnie temu),
- i inne duperele, których nie pamietam, np. czujnik stopu.

Auto nie ma ani grama rdzy a lakier błyszczy jak nowy - garażowany od nowości. olej wymieniany co 8 000 km - za mojej kadencji zawsze Shell Helix mineralny, przed terminem wymieniane filtry i płyny, auto nie jeździło na opale. Nawet w najwieksze mrozy zapala na dotyk.
Jak wymienie lekko cieknącą nagrzewnicę to będzie ideał. Żadnych nakładów finansowych nie wymaga.

Wraz z autem dwa komplety felg - letnie Uniroyal T680 Rallye ( 6 mm), zimowe Fulda i Kormoran ( 5-6 mm). Oraz radio panasonic CQ-FX 220N, plus cztery głośniki w miejscach fabrycznych ( Sony i Phonocar) oraz trochę części - elemanty wnętrza, kompletna belka tylnia, zderzak przedni itp.)

jakiej ceny mam zarządać?
Ostatnio zmieniony 12 lis ndz, 2006 3:20 pm przez golas9, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

powiem tak... zadko zdarza sie tak malo wlascicieli tak wiekowego auta. mozna powiedziec ze jestes pierwszym wlascicielem. podkreslaj to.

przebieg moze zabijac potencjalnych kupujacych. jesli nie masz skrupulow, zjedz na 220k km.

ja bym wolal 4500, zjechalbym max do 4000. nie sprzedasz go w tej cenie osobom ktore wertuja stronki w necie. musi byc ogloszenie w gazetach lokalnych.

znajomy ostatnio sprzedal sztrucla/ruine (niepotrzebne skreslic) za 2700, z rocznika bodajze 86. gdyby nie ten fakt, powiedzialbym ci zebys wolal za niego 3000.

pzdr
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

popieram was.. :)
ale swoją drogą uważam, że to zaja..*** dużo jak za taki samochód :) ale.. Polska :) diesle sie ceni..
za golfa II z 1985 1,6 diesel, 333 000 km przebiegu, dawali mojemu ojcu 3500.. co uważam za debilizm :P

benzyniak kosztuje może.. ledwo 2000, a z takim przebiegiem.. to raczej na złom :P
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
golas9
Junior

Przebieg to nie problem, na liczniku mam 480 000 km, bo fabryczny uległ awarii a ten, który kupiłem miał przebieg 384 000 km.
cena jaką mi oferowano za autko to 4500 zł ale waham się, bo wątpię czy kupie młodsze auto tak utrzymane jak moje. A ci co się czają na moja 205 wiedzą doskonale jak jest zadbane.

A swoja drogą woocash czemu w Polsce ceni sie diesle?
Jak pojechałem z siodemką znajomych do Pobierowa na wakacje, osoby, które jechały ze mną składały się na paliwo po 22 zł a Ci, którzy jechali z kolegą lanosem po 45 zł.... i tu tkwi cały sekret...
Nie muszę chyba dodawać, że wszyscy chcieli wracać ze mną Peugeotem... :mrgreen:
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

wiecej niz 4500 raczej nie dostaniesz... jak nie dolozysz kilku tysiecy to lepszego nie kupisz... wiec zastanow sie dobrze nad sprzedaza.
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Heh...4500 to w ogole dosc drogo, bo za tyle to ja XMa 2,1TD z 91 roku kupilem. A do tego ta 205 ma 5drzwi czyli w ogole tragedia.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

DJPreZes pisze:Heh...4500 to w ogole dosc drogo, bo za tyle to ja XMa 2,1TD z 91 roku kupilem. A do tego ta 205 ma 5drzwi czyli w ogole tragedia.
Masz coś do 5 drzwi :twisted: :twisted:

Ja akurat wolę auto 5-drzwiowe, każdy wole co innego :idea:
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Jakbym mial do wyboru 3d Golfa II i 5d 205 to biore Golfa (zeby sprzedac i kupic 3d 205) 5d to dla mnie...tragiczny wyglad...po prostu kastracja dla tego kto zaprojektowal to "cos".
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
aroslaw
Junior

Post autor: aroslaw »

ogolnie auta 5 drzwiowe sa lepsze, ale nie w przypadku 205. wogole to nei wyglada.

a co do ceny to jak ktos Ci dawal 4,5 k to trzeba bylo sprzedawac ...
Peugeot 205 Style

http://www.aroslaw.205.pl
Awatar użytkownika
golas9
Junior

Decyzja podjęta - nie sprzedaje. ( aż się dziwię, że taka myśl mogła w ogóle przyjść mi do głowy)
Szukałem młodszego autka ( Peugeota oczywiście, 306 lub 405, diesla) do 10k ale żadne nie wzbudziło mojego zaufania...
A rupiele jakie zobaczyłem dzis na wrocławskiej giełdzie utwierdziły mnie w swojej decyzji.
dejv86

Post autor: dejv86 »

Witam wszystkich podepne sie do tematu :)
A więc posiadam Peugeota 205 GTI (w sumie to 2 peugeoty 205 gti :D ) chce sprzedać obydwa gdyż wyjeżdzam za granicę spełniac "american dream":(
Zaczne od pierwszego (tym sie wozilem:D) 205 GTI 1.6 (składak) rocznik 1992 + LPG, biało -niebieski, srebrne alu, centralny zamek, koncowka wydechu musketieer:) dokladniejsze info=> http://www.dejv86.205.pl Mankament?? jeeeeeest kobieta 3 tygodnie temu wjechała mi w tyłek:( lekko skasowana tylna klapa, podwieszka spojlera i podłoga w bagażniku do wyciągnięcia:/
Peugeot nr 2 :D tez 205 GTI 1.6 i tez skladak:/ 1986/1994 starszy model obecnie rozebrany praktycznie w calosci :/ silnik igielka (chcialem przekladac ale juz nie zdaze:( ) blacharka full pakiet, obicia tapicera szyby itd w SUMIE KOMPLETNY tyle ze rozebrany juz praktycznie na czesci! do tego opony zimowe stan bdb!! na bialych alu od Peugeota:)
Zwracam sie do Was z mega uprzejma prosba wycencie mi me wozidelka z ktorymi niestety musze sie rozstac:( Z GORY DZIEKUJE ZA KAZDA POMOC pozdrawiam !:)
Załączniki
Zdjęcie(78).jpg
Zdjęcie(78).jpg (61.42 KiB) Przejrzano 5821 razy
Zdjęcie(73).jpg
Zdjęcie(73).jpg (114.09 KiB) Przejrzano 5821 razy
Zdjęcie(23).jpg
Zdjęcie(23).jpg (93.75 KiB) Przejrzano 5821 razy
Micro

Post autor: Micro »

Wiesz co za taką kaskę kupuje się GTI a wątpie żeby ktoś akurat 205ki szukał, jeżeli by chciał ropniaka, bo by się pewnie skłaniał bardziej na golfy, fordy coś w te rejony. Krzycz prostę taką cenę ale to trochę dużo.
Awatar użytkownika
golas9
Junior

Nie muszę krzyczeć ceny, bo kupca mam. Namyśliłem się i nie będę sprzedawał.
Gita kupisz juz za 1500 ale na zadbanego i 6k będzie mało. Zresztą nie ma co porównywać, to auta dla innych odbiorców. Jeśli ktoś będzie tłukł tysiące kilometrów na gita nawet nie spojrzy, bo zbankrutuje na benzynę. Git to kultowa zabawka a nie wół roboczy.
Peugeot ma jedne z najbardziej udanych diesli ( czego o fordowskich nie możesz powiedzieć), więc jesli ktoś szuka ropniaka, jestem przekonany, że Peugeota nie ominie.
ODPOWIEDZ