Co to tym sadzicie??

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
perunvit
Nowicjusz
Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
Numer Gadu-gadu: 0

Co to tym sadzicie??

Post autor: perunvit »

Na wstepie; myslalem zeby ten temat wrzucic do `gieldy`, ale przeciez juz nie kupuje, tylko prosze o kilka zdan (ktokolwiek to widzial, ktokolwiek wie).
Owszem, zastanawiam sie nad kupnem PUG`a, ale poza dwoma zdjeciami i ubogim opisem postanowilem napisac tutaj. Z czym mamy (mamy) do czynienia?
http://search.autotrader.co.uk/es-uk/ww ... x_mileage=
Widnieje jako seria limitowana. 205 TRIO. Oryginalne kolpaczki, biale klosze, niewielkie (acz w oplatach wymierne;D) `serducho`.
Tak. Autko jest w UK (tam gdzie i ja obecnie), cena jest jak widac, a zalezy mi na tanim, acz praktycznym aucie (zwazywszy, ze mialem juz 205 i bylem zadowolony, o ile nie zakochany;])
Wiem, ze w tej cenie albo niewiele wiekszej moge miec auto wyzszej klasy (kto co woli), ale nie chodzi tu tylko o cene, ale o to, ze `przerabialem` temat 205 i optuje za PUG`iem. Do tego moja kobieta chce male auto, ale... nie jakies 205, tylko corse, fieste czy `cytryne` z rocznika `99-`04 (:/). Jak ja przekonac?
Cena wydaje sie byc w tzw. `gornej normie` jak na auto z tego rocznika, chociaz zauwazylem, ze 205 jest cenowo szanowana tutaj bardziej, niz np 106 duuuuzo mlodsza (?). Z kolei corse czy fieste mozna miec taniej... ale gdzie klimat?

P.S. Nie rozchodzi sie tutaj o finanse, wzgledem kupienia jak najtaniej i co `wzlecie` w cene. Owszem, chce kupic tanie auto, z tego wzgledu, ze w niedalekiej perspektywie mam (mamy) powrot do ojczyzny, a jak wiadomo koszta przekladania kierownicy sa zbyt duze, a z odsprzedaza tez bywa roznie. Akurat 205 jest chodliwa, jest - zdaje sie okazja - a przy okazji j/w - bliska mojemu sercu:)

Pozdrawiam
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Re: Co to tym sadzicie??

Post autor: Para »

Swietny przebieg, autko pewnie w dobrym stanie. Jak cie nei ciagnie do jakiegos 1.4 na gazniku to wal smialo w tego. Nie zapominaj ze dosyc ubogie wyposazenie.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Nie wiem, czy to kwestia swiatla, ale drzwi zdaja sie byc w nieco ciemniejszym odcieniu...
Awatar użytkownika
perunvit
Nowicjusz
Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: perunvit »

No wlasnie przebieg jast naprawde bardzo niski. Nie wierze w to, ze licznik byl krecony - nie w autach za ta cene i raczej nie w UK, po prostu bylo by to nie oplacalne. Tez sadze ze autko moze byc w dobrym stanie, chociaz zdjecia sa nienajlepszej jakosci, to widac te detale jak chociazby oryginalne kolpaki, co znaczyc, ze ktos dbal o to autko.
Silniczek wystarcza jak dla mnie. Przede wszystkim malo spali, i niskie ubezpieczenie. Poza tym bedzie do jazdy praktycznie tylko w miescie (moze sporadycznie w weekendy za miasto). Fakt, ze czasem przydalo by sie wiecej `konikow`, ale to autko jest tak naprawde kupowane na ok. rok uzytkowania i co istotne - moja kobieta chce male, proste auto;)

Co do innego koloru drzwi, to chyba kwestia swiatla, chociaz powiem szczerze, ze po Twoim - Banita zdaniu mialem jakby podobne wrazenie przez chwile... ale tak chyba dziala tylko sugestia:P
Generalnie auto stoi tylko 1 mile ode mnie, wiec podskocze w nablizszym czasie i stwierdze jak z tymi drzwiami ma sie sprawa:]

P.S. Teraz dopiero (nie wiem czemu) doszlo do mnie, ze fotki sa robione tylko z jednej strony. Ok. auto stoi przy scianie, ale zeby sie nie okazalo, ze lewa strona nie istnieje, badz w najlepszym przypadku ma kolor rdzawy :wink:

P.S.S No! Napalilem sie z lekka na to autko, chociaz juz dzis mam okazje za 450£ kupic Vectre z 99 roku... co za kraj:/ Zostaje jednak przy lwiatku!

Pozdrawiam
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Wiadomo, kupisz mase aut za 500funtow. Co do tego puga to wyglada ladnie i ja tez bym sie na niego skusil jakbym byl na twoim miejscu. Podjedz, przejedz sie zobacz co jest grane. Nie sugeruj sie cena ze jest niska, sam wiesz jak to jest na wyspach.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
ODPOWIEDZ