hmm nietypowa sprawa

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

hmm nietypowa sprawa

Post autor: babelo »

Panowie! W tym roku muszę się zmierzyć z napisaniem i obronieniem pracy licencjackiej!
Jak ktoś przez to przechodził to wie jak to jest z wybraniem tematu i opracowaniem go !

Biorąc pod uwagę moje zainteresowania i tym czym się zajmuję doszedłem do porozumienia z moim promotorem alby moja praca poruszała aspekt rynku samochodowego ! Jeszcze nie wiem czy to będzie na przykładzie danej marki w danym rejonie czy ogólnie rynek samochodowy w Polsce !

Zastanawiam się nad takim tematem
"Analiza rynku samochodów osobowych" czy coś w tym rodzaju !
Na pewno będę musiał przedstawić zmiany przemysłu samochodowego w Polsce z uwzględnianiem popytu i podaży

W drugim rozdziale chciałbym przedstawić historię , wielkość sprzedaży, elementy strategi marketingowej plany na przyszłość i tym podobne PEUGEOTA myślałem nad inną marka ale biorąc pod uwagę moją 205 nie mógłbym inaczej !

Na zmianę tematu mam jeszcze czas wszystko zależy od ilości materiałów!

I stąd moją prośna wiem że wielu z was posiada różne książki i inne materiały dotyczące peugeota czy byli by chętni na pomoc i udostępnienie mi ich w formie skanu czy coś w tym rodzaju ?

Może co dla niektórych moja propozycja tematu może wydać się śmieszna ale nielubię pisać o czym co mnie w ogóle nie interesuje !

Wszystko zależy od ilości materiałów !
Za wszystkie bardzo dziękuję! :Y _O_ _O_ _O_ _O_
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Re: hmm nietypowa sprawa

Post autor: d_ARC »

Oj chyba analiza całego rynku to bardziej na doktorat... Dużo bezpieczniej zawęzić temat np. tylko dla PSA w Polsce w danych latach - inaczej utoniesz w natłoku materiałów. Generalnie materiały w pismach fachowych, a najlepiej poszperać na stronach koncernów lub mailem wyjaśnić sytuację i poprosić o udostępnienie potrzebnych informacji (w centrali, ostatecznie poprzez lokalnego dealera).

Rozumiem, że praca z ekonomii. Ilością materiałów bym się nieprzejmował. to licencjat, więc odliczając wstęp-zakończenie, rozdziały teoretyczne, przypisy, spisy, zdjęcia, tabelki, wodolejstwo itd., potrzebujesz 30-40 stron "mięcha". Moja rada - zaplanuj dokładnie z promotorem strukturę pracy, poszczególne rozdziały i ich dokładną zawartość - to bardzo ułatwi pracę i oszczędzi twój czas.

A co do tematu, to z doświadczenia wiem, że do finalnej wersji jeszcze daaaaaleko :) Oby po zatwierdzeniu nie zakończyło się na "Przyczyny spadku sprzedaży resorków Burago w powiązaniu z rynkiem pojazdów rowerowych w KRLD w latach '90." :D
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: babelo »

d_ARC masz racje temat który podałem jako przykładowy jest zbyt ogólny!
Temat ten jak pozostanie jeszcze zostanie dogadany z promotorem jednak myślę coś o :) analizie rynku samochodów osobowych w Polsce na przykładnie jakiejś marki ! Wszystko jeszcze może ulec zmianie!
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Radze skonktaktowac sie z Peugeot Polska, napewno ktos pomoze z materialami.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
ODPOWIEDZ