Sprzedać ! Tylko ile mogę wyciągnąć?
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Sprzedać ! Tylko ile mogę wyciągnąć?
Coraz częściej zastanawiam się nad sprzedażą mojego Forevera! Tylko nie wiem ile realnie mógłbym za niego wyciągnąć !
Napiszę pokrótce coś o tym wozie! Sprowadzony został do kraju 3 lata temu i od początku użytkowany przeze mnie! Obecnie ma na liczniku 180 tys! Silnik chodzi bardzo ładnie ! Od wymiany do wymiany nie dolewam ani kropli oleju! Jak na swoją pojemność zbiera się bardzo dobrze jednak coraz częściej mi nie wystarcza
Karoseria w dobrym stanie brak rdzy ! Jedynie w tyle koło koła zapasowego małe ogniska które są regularnie czyszczone i konserwowane jednak po jakimś czasie znowu się pojawiają!
Ostatnio w aucie wymienione:
- pasek rozrządu przy 172 tys
- filtr powietrza i paliwa przy 176 tys
- Tylne amortyzatory KAYABY wymienione około miesiąc temu i mają 2 letnią gwarancję
- dwuletni akumulator Centry
- wymienione tarcze hamulcowe przy 176 tys
- klocki Brecka 176 tys
- wymienione tylne szczęki
- wymienione linki ręcznego
- wymienione przednie amory na oryginalne Peugeota w tym tygodniu
- wymienione łożyska i poduszki, osłony i odboje amortyzatorów
- lewy wahacz po przebiegu 6 tys
W środku fotele kubełkowe mogę dorzucić oryginalne z Forevera i licznik bida z obrotką!
Do zrobienia!
- wymiana włącznika od awaryjnych
- tylne koło od kierowcy zaczyna uciekać do środka
- wymienić osłonę na przegubie lewym
- wymienić przedni prawy błatnik od kierowcy bo jest lekko przygięty ( dodaje takowy w takim samym kolorze !
- Coś mi ośka lekko dobijała do karoserii po stronie kierowcy ale po wymianie amorów problem znikł!
Więcej na http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=2781
Auto tak jak na fotach na alusach itd!
I albo sprzedam albo pousuwam usterki i będą nim kiedyś wnuki jeździć
Ale interesuje ile na dzień dzisiejszy mógłbym za niego dostać ?
Napiszę pokrótce coś o tym wozie! Sprowadzony został do kraju 3 lata temu i od początku użytkowany przeze mnie! Obecnie ma na liczniku 180 tys! Silnik chodzi bardzo ładnie ! Od wymiany do wymiany nie dolewam ani kropli oleju! Jak na swoją pojemność zbiera się bardzo dobrze jednak coraz częściej mi nie wystarcza
Karoseria w dobrym stanie brak rdzy ! Jedynie w tyle koło koła zapasowego małe ogniska które są regularnie czyszczone i konserwowane jednak po jakimś czasie znowu się pojawiają!
Ostatnio w aucie wymienione:
- pasek rozrządu przy 172 tys
- filtr powietrza i paliwa przy 176 tys
- Tylne amortyzatory KAYABY wymienione około miesiąc temu i mają 2 letnią gwarancję
- dwuletni akumulator Centry
- wymienione tarcze hamulcowe przy 176 tys
- klocki Brecka 176 tys
- wymienione tylne szczęki
- wymienione linki ręcznego
- wymienione przednie amory na oryginalne Peugeota w tym tygodniu
- wymienione łożyska i poduszki, osłony i odboje amortyzatorów
- lewy wahacz po przebiegu 6 tys
W środku fotele kubełkowe mogę dorzucić oryginalne z Forevera i licznik bida z obrotką!
Do zrobienia!
- wymiana włącznika od awaryjnych
- tylne koło od kierowcy zaczyna uciekać do środka
- wymienić osłonę na przegubie lewym
- wymienić przedni prawy błatnik od kierowcy bo jest lekko przygięty ( dodaje takowy w takim samym kolorze !
- Coś mi ośka lekko dobijała do karoserii po stronie kierowcy ale po wymianie amorów problem znikł!
Więcej na http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=2781
Auto tak jak na fotach na alusach itd!
I albo sprzedam albo pousuwam usterki i będą nim kiedyś wnuki jeździć
Ale interesuje ile na dzień dzisiejszy mógłbym za niego dostać ?
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Re: Sprzedać ! Tylko ile mogę wyciągnąć?
Mimo, ze to 5d to mi sie podoba. Usterki ktore wymieniles jesli jedyne, to smieszne (no poza "uciekaniem" kola, ale to wiekszosc z nas przechodzila albo bedzie przechodzic przez to :/). Ile bym za niego dal (przymykajac oko, ze to 5d)...hm...3000? W koncu ladny rocznik, aluski, sporo nowych czesci. Sam nie wiem - mistrzem wyceny nie jestem i tyle. Inna sprawa - co chcesz zamiast tego kupic?
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Maniak
Szczerze to stoi mi w garażu ta http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8386800 306 mimo że sedan to zastanawiam się na zostawieniem jej dla siebie! Techniczne nie mam jej nic do zarzucenia porobione wszystko łącznie z ośką na blacharce też piękna i cena też dobra jak bym ją zostawiał dla siebie!
Ale z drugiej strony 205 to auto w którym się zakochałem i w którego wsadziłem sporo kasy! I cholernie szkoda by mi go było sprzedać zwłaszcza że jest opłacone na cały rok!
Ale z drugiej strony 205 to auto w którym się zakochałem i w którego wsadziłem sporo kasy! I cholernie szkoda by mi go było sprzedać zwłaszcza że jest opłacone na cały rok!
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Pisales, ze brak mocy odczuwasz, a myslisz o samochodzie ciezszym z silnikiem o tej samej mocy?Nie sprzedawaj!
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Prosta sprawa nie sprzedawaj, mój mnie kosztował kupe kasy i pracy i palnuje w niego włozyć jeszcze więcej więc tylko sie ciesz autkiem ze tak ładnie sie prezentuje i fajnie jeździ, picuj picuj dalej
-
- Maniak
Trudno podjąć decyzję ale myślę że jak bym mi ktoś zaoferował 4 tys to bym ze smutkiem ale sprzedał!
Dorzucić mogę jeszcze maskę drzwi i wiele innych pierdół !
Wiem że wielu powie że cena "zaporowa" ale jak bym miał wybierać między 106 a 205 z t3go rocznika wybrał bym 205 Chyba większość by tak postąpiła!
Może wystawię na otomoto! Jak się trafi chętny to sprzedam ale jak by miał trafić w ręce jakiegoś napaleńca co przyciemni szyba wsadzi skrzynię w bagażnik i zrobi z auta wiochę to mu nie sprzedam !
Dorzucić mogę jeszcze maskę drzwi i wiele innych pierdół !
Wiem że wielu powie że cena "zaporowa" ale jak bym miał wybierać między 106 a 205 z t3go rocznika wybrał bym 205 Chyba większość by tak postąpiła!
Może wystawię na otomoto! Jak się trafi chętny to sprzedam ale jak by miał trafić w ręce jakiegoś napaleńca co przyciemni szyba wsadzi skrzynię w bagażnik i zrobi z auta wiochę to mu nie sprzedam !
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
każdy ceni auto jak uważa...
jak patrzę na Twoją listę wymienionych części to nie jest jeszcze aż taka długa jak Ci się wydaje.. mnie moje auto wyniosło już ponad 15tyś nie planuje go sprzedawać bo praktycznie jeździ mi się jak nowym... ale jak bym miał je sprzedać to bym miał nie lada problem bo popłynąłem
jak patrzę na Twoją listę wymienionych części to nie jest jeszcze aż taka długa jak Ci się wydaje.. mnie moje auto wyniosło już ponad 15tyś nie planuje go sprzedawać bo praktycznie jeździ mi się jak nowym... ale jak bym miał je sprzedać to bym miał nie lada problem bo popłynąłem
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
-
- Maniak
Powiedz gdzie napisałem że wymieniłem już duże części e moim 205 ??Sebek pisze: jak patrzę na Twoją listę wymienionych części to nie jest jeszcze aż taka długa jak Ci się wydaje..
Skoro większość części jest w stanie dobrym to poco mam je wymieniać ? Tylko po to żeby mieć satysfakcje że wywaliłem np dobrą końcówkę zastępując ją nową?
Pomimo zamiłowania do 205 jest jeszcze zdrowy rozsądek! I nie pcham niepotrzebnie kasy w auto jeśli tego sytuacja nie wymaga!
A w Twoim przypadku albo masz nadmiar kasy i każdą pierdołę pomimo że dobra wymieniasz na nową, albo kupiłeś rzęcha... władowanie 15 koła w auto typu 205 to nie lada wyczyn! No chyba że auto masz od nowości!
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło...
radzisz się na forum ile mógł byś wyciągnąć ale skąd? z forum? czy od obcych ludzi? mamy Ci podać ile wziąć za auto którego na oczy większość nie widziała, nie jechała itp.
każdy sprzedający chce dostać jak najwięcej a kupujący zapłacić jak najmniej..
za 4tyś to nikt go niestety nie kupi, a pisałem bo wpakowałem kupę kasy której nikt mi nie zwróci... popatrz po ile chodzą na alledrogo, dodaj parę stów za dobry stan i to tyle..
nadmiaru kasy nie mam, mam auto od 5 lat i sukcesywnie w nie ładuję, a że jest to moje oczko w głowie to o nie dbam, życzę wszystkim takich rzęchów
radzisz się na forum ile mógł byś wyciągnąć ale skąd? z forum? czy od obcych ludzi? mamy Ci podać ile wziąć za auto którego na oczy większość nie widziała, nie jechała itp.
każdy sprzedający chce dostać jak najwięcej a kupujący zapłacić jak najmniej..
za 4tyś to nikt go niestety nie kupi, a pisałem bo wpakowałem kupę kasy której nikt mi nie zwróci... popatrz po ile chodzą na alledrogo, dodaj parę stów za dobry stan i to tyle..
nadmiaru kasy nie mam, mam auto od 5 lat i sukcesywnie w nie ładuję, a że jest to moje oczko w głowie to o nie dbam, życzę wszystkim takich rzęchów
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
-
- Maniak
Sebek pisze:
Może i masz radę ! Temat do zamknięcia!
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
po prostu, musisz sam wyczuć ile chcesz za niego wziąć..
jeśli jest stan dobry i auto uważasz za pewne to weź trochę więcej ale dobrze to uzasadnij
pozdro i zamykam
jeśli jest stan dobry i auto uważasz za pewne to weź trochę więcej ale dobrze to uzasadnij
pozdro i zamykam
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF