rezerwa, kiedy się zaświeci ??
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Re: rezerwa, kiedy się zaświeci ??
Nie pozostaje nic innego jak karnisterek ze sobą wozić.
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
spokjnie, po jakism czasie wyczujesz kiedy juz jest naparwde malo w baku
PS. jezeli w baku jest juz naparwde mało, to jak przekrecisz kluczyk od stacyjki na polozenie chyba ON (zeby sie wszytko zasiweciło) to slychac jak pompa glosniej pompuje niz jak jest duzo benzyny
pozdr. P1u70 wreszcie nie jestem sam w Lubinie hehehe
PS. jezeli w baku jest juz naparwde mało, to jak przekrecisz kluczyk od stacyjki na polozenie chyba ON (zeby sie wszytko zasiweciło) to slychac jak pompa glosniej pompuje niz jak jest duzo benzyny
pozdr. P1u70 wreszcie nie jestem sam w Lubinie hehehe
- Pluto
- Maniak
- Kontakt:
Ja tam problemu obecnie nie mam, tankuje kiedy jestem przy kasie, jak się rezerwa zaświeci to na Bliską albo Petrochemie jadę zalać i jest git . No tak, bo 4 latach ktoś z Lubina w końcu
-
- Junior
- Posiadany PUG: na razie szukam gentry....
- Numer Gadu-gadu: 2046824
jupi!!! się zapaliła ta rezerwa musiało zejść trochę głębiej pod kreskę z literką R
- Pluto
- Maniak
- Kontakt:
A u mnie się długo nie zapali rezerwa Ojciec wczoraj za 100zł zatankował mi
- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
Zatankowałem ostatnio gdy zaczęła błyskać, weszło 37.8L. Więc niby 12L rezerwy, bo bak oficjalnie 50L. Z czego pompa pewnie zajmuje litr albo dwa. Ciekawe przy jak niskim poziomie pompa (model do monowtrysków) nie będzie już zasysać. Lub ordynarnie zatrze się :P
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Jak mi kiedyś XS zgasł z braku paliwa to weszło coś około 42litrów.
- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
No to żeś mnie teraz nastraszył @_@
Wożę kanisterek w bagażniku, ale suchy jak pieprz.
Może jest różnica między dystrybutorami na różnych stacjach, przy jakim poziomie w baku wyłącza się?
A przy okazji,
Wożę kanisterek w bagażniku, ale suchy jak pieprz.
Może jest różnica między dystrybutorami na różnych stacjach, przy jakim poziomie w baku wyłącza się?
A przy okazji,
z http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Model_TBecause Ford relied on gravity to feed fuel to the carburetor rather than a fuel pump, a Model T could not climb a steep hill when the fuel level was low. The immediate solution was to climb steep hills in reverse.
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
-
- Junior
- Posiadany PUG: Jest 205 1.1 look był 205 GL 1.0 TU9A
- Numer Gadu-gadu: 8279577
Co do zatarcia pompy paliwa to wyglada to tak że miałem okazje ja załatiwć majac LPG na pokładzie:) dla usprawiedliwienia powiem że byłem wtedy młodym pacholęciem, tak jak bylo napisane wczesniej na temat elektrycznej pompy paliwa wszystko sie zgadza dodam ze pompa jest smarowana i chłodzona paliwem i wspołczesni producenici oceniaj jej zywotnośc na conajmniej 150 tys, umnie pompa paliwa padła poniewaz przy niskim stanie paliwa zaciągneła syf z baku- ja zdemotowałem bak i wyczyściłem go ale było syfu poprostu zadki szlam (były cos co przypomiało piasek) a zeby pompa nie pracowała podczas pracy na pb zalozyłem odciecie pompy wstawiajac przycisk w wolne miejsce na desce i problem z glowy aha pompe montowałem z golfa i astry druga na zapas tu dodam ze wazny jest producent ja miłem boscha wiec nie bylo problmu aha nie moze byc z mniejszego silnika bo zasłabe cisnienie
- TymczaS
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: lepiej nie wiedzieć :P
- Numer Gadu-gadu: 3402152
Jakie miałeś objawy zatarcia pompy? ewentualnie jak sprawdzić czy nie jest zatarta.Pablo pisze:Co do zatarcia pompy paliwa to wyglada to tak że miałem okazje ja załatiwć majac LPG na pokładzie:) dla usprawiedliwienia powiem że byłem wtedy młodym pacholęciem, tak jak bylo napisane wczesniej na temat elektrycznej pompy paliwa wszystko sie zgadza dodam ze pompa jest smarowana i chłodzona paliwem i wspołczesni producenici oceniaj jej zywotnośc na conajmniej 150 tys, umnie pompa paliwa padła poniewaz przy niskim stanie paliwa zaciągneła syf z baku- ja zdemotowałem bak i wyczyściłem go ale było syfu poprostu zadki szlam (były cos co przypomiało piasek) a zeby pompa nie pracowała podczas pracy na pb zalozyłem odciecie pompy wstawiajac przycisk w wolne miejsce na desce i problem z glowy aha pompe montowałem z golfa i astry druga na zapas tu dodam ze wazny jest producent ja miłem boscha wiec nie bylo problmu aha nie moze byc z mniejszego silnika bo zasłabe cisnienie
-
- Junior
Mowa oczywiscie o elektrycznej pompie
a bardzo prosto wystarczy ja wycignąć ze zbiornika (jest pod tylnią kanapą) i podłaczyc na krótko do akumulatora, bedzie poprostu słychac jak sie w środku kręci wirniczek
a objawy początkowe to takie przynajmniej umnie silnik przerywał zwłaszcza podczas wchodzenia na obroty, mulił i był ospały
jak by była zatarta to by poprostu nie chodzil na paliwie
a bardzo prosto wystarczy ja wycignąć ze zbiornika (jest pod tylnią kanapą) i podłaczyc na krótko do akumulatora, bedzie poprostu słychac jak sie w środku kręci wirniczek
a objawy początkowe to takie przynajmniej umnie silnik przerywał zwłaszcza podczas wchodzenia na obroty, mulił i był ospały
jak by była zatarta to by poprostu nie chodzil na paliwie
- TymczaS
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: lepiej nie wiedzieć :P
- Numer Gadu-gadu: 3402152
no ja wyjmowałem pompę i podpinałęm na krótko i wydawało mi się że choidził ok, za to objawy mam dokąłdnie takie jakby pompa byłą zatarta. Dzięki Pablo
-
- Junior
spoko mozna spróbowac jeszcze tak umyc ja poprostu w czystej benzynie a i umyc zbiornik a jak nie to poprostu wyrwac jakąś używke