Sprzedaję Peugeota 205. A właściwie to myślałem o jego sprzedaży. Kombinowałem, myślałem, sprawdzałem co bym kupił za uzyskane z niego pieniądze + trochę dołożyć.
Nabyć może trochę młodsze, podobnych rozmiarów auto - taki był cel.
Wymyśliłem Corsę A. Pomysł szybko upadł, paskudna jak pudełko zapałek, szybko staje się dziurawa jak sito. Kombinowałem dalej - może Suzuki Swift? Bardzo dobre silnikowo auta, jednak rdzewieją bardziej niż Ople... To może spojrzeć w kierunku francuskiej motoryzacji? Clio - kiedyś szczyt moich marzeń. Ale te też zostały rozwiane przez rdzę... Chwilę myślałem o Fordzie Fiesta, ale czemu zaniechałem ten pomysł - pewnie sami się domyślacie
Było też kilka innych mniej lub bardziej sensownych pomysłów.
Ale zdałem sobie sprawę z jednego - Peugeot 205 jest autem unikalnym, nie tylko na francuskie samochody. Ten wygląd, te zawieszenie, ten silnik i przede wszystkim blacharka. To jest wieczne auto
Ma kilka mankamentów ale naprawdę za grosze może być naprawione - najważniejsze, żeby "buda" była zdrowa, a mechanikę zawsze wymienić można. Jak nie teraz to w przyszłości.
Suma sumarum wyszło - już mam auto "idealne" które zostanie ze mną baaaaardzo długo, jak nie na zawsze
Ktoś jeszcze był w podobnej sytuacji? Miał podobne przemyślenia?
Sprzedaję Peugeota 205 i...
- klekocix
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Junior
Sprzedaję Peugeota 205 i...
"Mężczyzna jest panem w swoim domu... ale garaż to jego sanktuarium"
- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
Re: Sprzedaję Peugeota 205 i...
ładnie ujęte i dobra decyzja
kilka miesięcy temu ojciec zaproponował mi żebym sprzedał rodzinnego puga i podzielilibyśmy się kasą (akurat chciałem wstawić coś do roweru). przejechałem się nim kilka razy i auto zostało u mnie
kilka miesięcy temu ojciec zaproponował mi żebym sprzedał rodzinnego puga i podzielilibyśmy się kasą (akurat chciałem wstawić coś do roweru). przejechałem się nim kilka razy i auto zostało u mnie
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Moja zona wykombinowała że najwyższa pora kupić nowe auto !!!
Zadałem pytanie, nowe czy inne.
Temat został zakończony
Zadałem pytanie, nowe czy inne.
Temat został zakończony
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Hmm... Ponad rok temu zdecydowalem ze sprzedaje 205 z racji ze zaczynaja rdzewiec progi od srodka.. Mialem pare zl, wzialem troszke kredytu i kupilem wieksze auto, bezpieczniejsze.. Puga nie sprzedalem jednak do dzis, szkoda mi:) Place 2x OC i 2 przeglady, ale nie mam serce go sprzedac;) To juz ponad 7 lat razem i ponad 130 kkm