Ile placisz za OC
- boschka
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
w PZU tylko OC
p 205 poj. 1,1 - za rok ok 375 zł, 60% zniżek
p 405 poj. 1905- za rok ok 540 zł, 60% + zniżka za diesela 5%
p 205 poj. 1,1 - za rok ok 375 zł, 60% zniżek
p 405 poj. 1905- za rok ok 540 zł, 60% + zniżka za diesela 5%
był XS 1.4, był Color Line 1.1, jest 405 1,9 GRDT break.
- Paweł
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9)
- Numer Gadu-gadu: 46077
Jakaś nowa firma "CIGNA" - poj. 1,9 - stawka 1150
+30% - pojemność
- 60% - bezwypadkowa
-15% - teren (nie wiem o co chodzi)
bez dodatku za wiek kierowcy
+10% - wiek sam. do 10 lat
+15% - wiek sam. 10-20 lat
jeszcze jakieś -30% (jakoś inaczej liczone) za inne sprawki
wyszło 419zł za 1905cm3
Do teraz byłem w TRYG, ale tam wyszło mi ok.100zł więcej. Teraz TRYG połączył się z samopomocą i nazywa się inaczej.
+30% - pojemność
- 60% - bezwypadkowa
-15% - teren (nie wiem o co chodzi)
bez dodatku za wiek kierowcy
+10% - wiek sam. do 10 lat
+15% - wiek sam. 10-20 lat
jeszcze jakieś -30% (jakoś inaczej liczone) za inne sprawki
wyszło 419zł za 1905cm3
Do teraz byłem w TRYG, ale tam wyszło mi ok.100zł więcej. Teraz TRYG połączył się z samopomocą i nazywa się inaczej.
205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9Y)
- 205_Winner
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Kto sie orientuje dokładnie jak byglada sprawa jeśli chce sie uczynic kogoś współwłaścicielem auta? Chodzi mi o to czy jest to forma darowizny i jakie trzeba ponieść koszta:
-czy trzeba coś płacic w urzedzie skarbowym
-czy trzeba zmieniać dowód czy wbijaja do starego dane współwłaściciela
zdecydowałem sie z tego względu że wzrosły składki oc i tak jak rok temu bez żadnych zniżek płaciłem1360żł-Link4 to w tym roku z 10% zniżka wyszło 1780 - chyba ich k... poje...ło!!!
mało tego dowiedziałem sie ciekawej rzeczy,że jeśli auto jest zarejestrowane a nie ma Oc to właściciel pojazdu płaci kare! Ponoc maja teraz taka akcje że ida informacje zwrotne z urzedu komunikacji ile aut zostało zarejestrowane a z ubezpieczalni jakie sie ubezpieczyły i jest to weryfikowane i podem daja kary do 500euro. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś dostał ale koleszka był bpewien tego co mówi. Wiec autka bez Oc nie warto kupować!
-czy trzeba coś płacic w urzedzie skarbowym
-czy trzeba zmieniać dowód czy wbijaja do starego dane współwłaściciela
zdecydowałem sie z tego względu że wzrosły składki oc i tak jak rok temu bez żadnych zniżek płaciłem1360żł-Link4 to w tym roku z 10% zniżka wyszło 1780 - chyba ich k... poje...ło!!!
mało tego dowiedziałem sie ciekawej rzeczy,że jeśli auto jest zarejestrowane a nie ma Oc to właściciel pojazdu płaci kare! Ponoc maja teraz taka akcje że ida informacje zwrotne z urzedu komunikacji ile aut zostało zarejestrowane a z ubezpieczalni jakie sie ubezpieczyły i jest to weryfikowane i podem daja kary do 500euro. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś dostał ale koleszka był bpewien tego co mówi. Wiec autka bez Oc nie warto kupować!
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
wygląda to tak (ostatnio sam robiem):
koleś ma autko i 60% zniżki na ubezp. i żebym przejął jego żniżki, to podarował mi 50% autka, a więc jestem współwłaścicielem, po roku przejmuję jego zniżki
jeżeli wartość darowizny nie przekroczy ok. 8000-9000 zł (dokładną kwotę trzeba się w US dowiedzieć), to nie płacisz podatku.
A co do dowodu: jak masz nowy dowód z flagą UE, to wbiją Ci w stary, a jak masz stary dowód, to będziesz musiał wyrobić nowy.
A jak kupisz autko bez OC to nie Twój problem, po prostu w chwili kupna opłacasz OC i luz, problem może mieć były właściciel - i tu możesz go postraszyć i wykorzystać to do zbicia ceny
koleś ma autko i 60% zniżki na ubezp. i żebym przejął jego żniżki, to podarował mi 50% autka, a więc jestem współwłaścicielem, po roku przejmuję jego zniżki
jeżeli wartość darowizny nie przekroczy ok. 8000-9000 zł (dokładną kwotę trzeba się w US dowiedzieć), to nie płacisz podatku.
A co do dowodu: jak masz nowy dowód z flagą UE, to wbiją Ci w stary, a jak masz stary dowód, to będziesz musiał wyrobić nowy.
A jak kupisz autko bez OC to nie Twój problem, po prostu w chwili kupna opłacasz OC i luz, problem może mieć były właściciel - i tu możesz go postraszyć i wykorzystać to do zbicia ceny
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
A no to spoko! Tylko jedna sprawa! Ja mam sie stać współwłąścicielem auta Ojca ma 60% zniżki czy on mojego? Ja mam 10% Musze być współwłaścicielem jego auta? wole aby on był współwłaścicielem mojego! bo to chyba włąściciel ma znizki a nie auto!
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Jesteś tego pewien,że w druga strone to nie działa?
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF