mi pisze:z tego co się orientuję nie ma takiej opcji jak kupienie "na części" - samochód trzeba do 7 (14?) dni zgłosić w skarbowym i do miesiąca w miejskim/gminnym...
Mam nadzieję, że się mylę...
Po co chcesz jechać do urzędu miejskiego/gminnego
Na skarbowy jest 14 dni. Wiem, nie ma "kupienia na części" ale jako sprzedający nie wnikasz co będzie sie dalej działo z samochodem.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
Ostatnio zlomowalem i chcialem wyrejestrowac samochod ze zlomowaniem nie bedziesz mial klopotow jesli masz dowod rejestracyjny i druk PCC-1 potwierdzajacy wplacenie kwoty do Urzedu Skarbowego odnosnie wzbogacenia.Zeby natomiast wyrejestrowac samochod poza wszystkimi dokumentami jest Ci potrzebne wazne OC.Mi sie skonczylo w sierpniu 2004 roku i jesli chce wyrejestrowac moj byly samochod(Fiat 126p)Ktory byl wart 300 zl musze zaplacic minimum 3000zl.
Ostatnio zlomowalem i chcialem wyrejestrowac samochod ze zlomowaniem nie bedziesz mial klopotow jesli masz dowod rejestracyjny i druk PCC-1 potwierdzajacy wplacenie kwoty do Urzedu Skarbowego odnosnie wzbogacenia.Zeby natomiast wyrejestrowac samochod poza wszystkimi dokumentami jest Ci potrzebne wazne OC.Mi sie skonczylo w sierpniu 2004 roku i jesli chce wyrejestrowac moj byly samochod(Fiat 126p)Ktory byl wart 300 zl musze zaplacic minimum 3000zl.
Challenger pisze:Czyli teraz powolutku i dokladnie, jaka kara mi grozi i na jakiej zasadzie mam to temu dziadkowi sprzedac? A c zy nie mogłbym go wyzlomować ze wcześniejszą data? Bo już czeka na mnie młodszy i zrywniejszy:))) Pozdrawiam