Witam serdecznie. Wiecie moze jak sprawdzic oznaczenie silnika ??? Mam numery silnika i numery nadwozi i wiem ze jak sie idzie do sklepu i podaje te numery to oni wiedza jaki jest to silnik oczywiście nie chodzi mi o oznaczenie GL czy D czy .....
Silniki chyba mają oznaczenia typu XY7 lub cos w tym stylu. Czy wiecie moze gdzie mozna sprawdzic te oznaczenia ?? Jest moze jakaś baza lub coś??
Pozdrawiam
Oznaczenie silnika
Re: Oznaczenie silnika
Chyba wie jaka ma pojemnosc i mozna przeczytac typ gaznika, a wtedy z tabelki ktora podalem mozna odczytac czy to XY7 czy 8 itp wiec sie nie wymadrzaj jak nie wiesz co czytaszDzyrooo pisze: Silniki chyba mają oznaczenia typu XY7 lub cos w tym stylu. Czy wiecie moze gdzie mozna sprawdzic te oznaczenia ?? Jest moze jakaś baza lub coś??
Pozdrawiam
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
należy Ci sie jeden wielki LOL.... jakby to było takie proste... to ludzie by nie pisali... gaźnik można zmienić, nie zawsze jest taki jak w tabelce. nawet z fabryki mógł inny wyjechać, no i nawet jesli chodzi o pojemnośc nie jest tak łatwo.. więc prosze... nie mędrkuj i nie pouczaj, tylko użyj szukania, i sprawdź, ilu ludzi nie wie, jak zidentyfikować nawet samą pojemność. nie jest prosto ustalić, czy ma się XY czy XW (czy tam XV nie wiem ) 1,1 od 1,4 niczym sie z zewnątrz nie różni, i zdarza sie, że mają identyczne gaźnikiwiec sie nie wymadrzaj jak nie wiesz co czytasz
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
woocash pisze: jakby to było takie proste... to ludzie by nie pisali...
tabliczke tez mozna zmienic, co bylo praktykowane zanim silnik stal sie czescia zamiennagaźnik można zmienić, nie zawsze jest taki jak w tabelce. nawet z fabryki mógł inny wyjechać, no i nawet jesli chodzi o pojemnośc nie jest tak łatwo..
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
no tak .. idąć tym tropem należy stwierdzić, że identyfikacja jest niemożliwa , przynajmniej bez rozebrania silnika
ostatecznie... chociaż jeśli był zmianiany to nic a nic nie da kod silnika można odczytać z VIN'u
jak wtedy będize sie zgadzac z tym, co na tabliczce, to pomijając paranoiczne podejście można stwierdzić, że ma sie to co wyszło
ostatecznie... chociaż jeśli był zmianiany to nic a nic nie da kod silnika można odczytać z VIN'u
jak wtedy będize sie zgadzac z tym, co na tabliczce, to pomijając paranoiczne podejście można stwierdzić, że ma sie to co wyszło
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne