Warto się zainteresować?

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
amsteel

Warto się zainteresować?

Post autor: amsteel »

Witam! Jestem nowy na forum i dlatego proszę o wybaczenie jeśli coś pomylę w postach i wstawię wypowiedź w niewłaściwe miejsce. Dopiero noszę się z zamiarem zakupu gti i poszukuję porady. Znalazłem na allegro taką ofertę:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116397591

Nie jestem ekspertem w ocenie aut i nigdy jeszcze sam nie kupowałem samochodu. Mam jednak obawy, że ktoś nieźle go "dusił" tu i ówdzie widać odpryski na listwach, nadkoli nie ma, drzwi kierowcy sztukowane. Poza tym zwróciłem uwagę na wytarte siedzenia dosyć mocno (ale może pugi tak mają, że materiał się niszczy). Na pewno na forum są eksperci, którzy mogą coś podpowiedzieć. Będę wdzięczny.

Ten jeszcze jest fajny: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=117026689

Dla mnie jednak za droga impreza. Kilkanaście lat temu, jak nie miałem jeszcze prawa jazdy, ojciec kupił sprowadzonego z Belgii tuningowanego 205 (był oczywiście puknięty w tył), ale od tamtej pory zakochałem się w tym samochodzie i zawsze marzyłem, że może sam sobie kiedyś taki kupię. :)
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Ten pierwszy kupil czlowiek z tego klubu. Ze zlomu go wyciagnal za 1000, ale podobno troche rzeczy wymienil, a samochod poza blachami jest super. Tyle on powiedzial. A jak jest dokladnie, to nie wiem.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Powiem tak - Pierwszy - jest dobry - gdy zamierzasz dużo dołożyć - zwłaszcza w zewnętrzny wygląd - bo do mechaniki na pewno też dołożysz - gdyż jest to stary samochód - a do takich zawsze się dokłada - no nie liczysz chyba na to że ktoś sprzedaje za 1700 zł mechaniczną Igiełkę - ja raczej mimo wszystko i braki kasy szukałbym coś w okolicy 5000 zł z ładnym wyglądem - mechanicznie do stanu jako taki z czasem doprowadzisz - wygląd zewnętrzny wymaga naprawdę sporych nakładów
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

205

Post autor: Lord Devil »

Tak jak pisal Marin205, auto pewnie, ze jest fajne bo to 205GTi ale nie licz, ze jest do jazdy i super. 5000 trzeba dac a i tak do zrobienia cos sie znajdzie.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

a 4500 za XS to ostre przegiecie, wiec daruj go sobie
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

bardzo istotne pytanie: chcesz samochód do jeżdżenia regularnie czy od czasu do czasu + kupa rozrywki przy pakowaniu kasy i dłubaniu? Jeśli chcesz mieć pewny środek transportu to szukaj jakiegoś 1.4 75 km - jeździ przyzwoicie, da się w miarę niedrogo znaleźć przyzwoitego, jeśli liczysz na zabawkę (najlepiej jako drugi samochód lub pojazd weekendowy) - kup takiego gtika i pakuj w niego kasę (a pomieści jej wiele ;) )

Dla pocieszenia - czasem da się coś trafić - ja kupiłem za 1500 gtika, w którym niezbędna była wymiana paru pierdółek za jakieś 500, najrozsądniej było również wymienić silnik (na forum za jakieś 700 da się trafić niezły) i poniżej 3000 była by fajna bryka do jeżdżenia :W
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

mi pisze:
Dla pocieszenia - czasem da się coś trafić - ja kupiłem za 1500 gtika, w którym niezbędna była wymiana paru pierdółek za jakieś 500
to masz 2? :lol:
Awatar użytkownika
mi
Maniak

tamten został cokolwiek ogołocony i sprzedany/oddany Kaktusowi :)
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

sprzedał :D
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

a czemu jesli mozna wiedziec (jakby co to mod rozetnei temat :P )
Awatar użytkownika
mi
Maniak

jakoś nie stać mnie na utrzymywanie 3. samochodu w domu, chociaż milo by było mieć gtika z wnętrzem do codziennej relaksującej jazdy (bo z mojego jak wysiadam to zazwyczaj mi się ręce trzęsą :twisted: )
ODPOWIEDZ