Grzebanie nasze codzienne
- wujekmichcio
- Junior
Re: Grzebanie nasze codzienne
http://www.art-nierdzewne.pl/102-pret-gwintowany-1m
plus
http://niczuk.pl/?md=products&id_c=7&id ... wo-laczace&
zestaw prawie jak adam słodowy....
plus
http://niczuk.pl/?md=products&id_c=7&id ... wo-laczace&
zestaw prawie jak adam słodowy....
A jak to zamierzasz zabezpieczyć antykorozyjnie?kojot662 pisze:Z cyklu Polak potrafi . Co można zrobić ze starych zawiasów okiennych . czas 15 minut/ 4 sztuki
- kojot662
- Junior
- Posiadany PUG: 205 xs
- Numer Gadu-gadu: 0
No w sumie nie myślałem o tym , ale kolega mi podesłał cos takigo http://oldtimery.com/index.php?option=c ... Itemid=712 . Ewentualnie kilometr odemnie jest cynkownia, myśle że za piwko chłopaki z paroma śrubkami coś pokombinują2mouse pisze:A jak to zamierzasz zabezpieczyć antykorozyjnie?kojot662 pisze:Z cyklu Polak potrafi . Co można zrobić ze starych zawiasów okiennych . czas 15 minut/ 4 sztuki
peugeot 205 1.4 xs
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
to samo z powierzchnią metalu robi brunox... tylko tam jest inny rodzaj odczynnika
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- woocash
- Peugeot 205 Master
co to jest, bo zupełnie nie kojarzę? /się okaże pewnie że mikser a ja szukam w głowie gdzie to w pugu siedzi...;p /
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
silnik wentylatora chłodnicy z gtiwoocash pisze:co to jest, bo zupełnie nie kojarzę? /się okaże pewnie że mikser a ja szukam w głowie gdzie to w pugu siedzi...;p /
GTI_Efekt Masy
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
3 bite dni walki ze złomplami złomegami
Swap z 2.0 16V z obróconymi panewkami na działające (odpukać ) 2.0 8V.
Dziś wszystko poskładałem do kupy i próbuję odpalić, a tu doopa. Kręci, ale nawet nie jęknie, miga za to check. "troszeczkę" się wkurzyłem, bo silnik przed wyjęciem z dawcy chodził jak trzeba. Szukam po necie jak zrobić autodiagnostykę, odczytuję kody i wywala kod imobilizera Jeszcze przed swapem pamiętałem, żeby przełożyć odbiornik i pastylkę w kluczyku 2 minuty roboty i odpaliła od strzała.
Teraz tylko muszę się pilnować, żeby nie kręcić do odcinki, bo będzie powtórka z rozrywki
Swap z 2.0 16V z obróconymi panewkami na działające (odpukać ) 2.0 8V.
Dziś wszystko poskładałem do kupy i próbuję odpalić, a tu doopa. Kręci, ale nawet nie jęknie, miga za to check. "troszeczkę" się wkurzyłem, bo silnik przed wyjęciem z dawcy chodził jak trzeba. Szukam po necie jak zrobić autodiagnostykę, odczytuję kody i wywala kod imobilizera Jeszcze przed swapem pamiętałem, żeby przełożyć odbiornik i pastylkę w kluczyku 2 minuty roboty i odpaliła od strzała.
Teraz tylko muszę się pilnować, żeby nie kręcić do odcinki, bo będzie powtórka z rozrywki
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Ależ kręć. Tylko zalej olejem... a nie produktem olejopodobnym...grzesiek309 pisze:Teraz tylko muszę się pilnować, żeby nie kręcić do odcinki, bo będzie powtórka z rozrywki
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Olej był ok. Przebieg zrobił swoje
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
- woocash
- Peugeot 205 Master
japierdziele...
się wziąłem tak rekreacyjnie za zdjęcie miski olejowej
chyba dzisiaj śpię na kanapie
syf... syf... kiła mogiła. ale już jakoś odczyściłem, zadziwia mnie ilość nagaru olejowego w środku... tak z 0.5 mm jest, zeszło ładnie płynem do silników, jutro jak już się odtłuszczę polukam tak profilaktycznie na wał i panewki /nie wiem czy będę odkręcać... klucz dyno zostawiłem w innej skrzynce i będę miał dopiero w przyszłym tygodniu.
mostków panewek nie rozkręcałem, szarpiąc luzów góra dół nie ma - jest luz poruszając korbowodem na boki /panewka korby na wale/- ale to raczej fabryka przecież. wszystko na oko wygląda ok, smok pompy czysty, łańcuszek pompy nie rozciągnięty, żadna śruba nie poluzowana.
przy okazji dokręciłem blachę- osłonę koła zamachowego - tak se śrubki luźno latały razem z blachą - może to to dzwoniło?
do zrobienia jeszcze rozrząd, bo wydaje mi się że jakaś rolka przez krótki czas po rozruchu zimnym świergoli ciut.. i tak powinno się go wymienić, bo w sumie robione to było 5000 km temu, ale to było 4 lata temu
się wziąłem tak rekreacyjnie za zdjęcie miski olejowej
chyba dzisiaj śpię na kanapie
syf... syf... kiła mogiła. ale już jakoś odczyściłem, zadziwia mnie ilość nagaru olejowego w środku... tak z 0.5 mm jest, zeszło ładnie płynem do silników, jutro jak już się odtłuszczę polukam tak profilaktycznie na wał i panewki /nie wiem czy będę odkręcać... klucz dyno zostawiłem w innej skrzynce i będę miał dopiero w przyszłym tygodniu.
mostków panewek nie rozkręcałem, szarpiąc luzów góra dół nie ma - jest luz poruszając korbowodem na boki /panewka korby na wale/- ale to raczej fabryka przecież. wszystko na oko wygląda ok, smok pompy czysty, łańcuszek pompy nie rozciągnięty, żadna śruba nie poluzowana.
przy okazji dokręciłem blachę- osłonę koła zamachowego - tak se śrubki luźno latały razem z blachą - może to to dzwoniło?
do zrobienia jeszcze rozrząd, bo wydaje mi się że jakaś rolka przez krótki czas po rozruchu zimnym świergoli ciut.. i tak powinno się go wymienić, bo w sumie robione to było 5000 km temu, ale to było 4 lata temu
Wygrzebałem dziś ze skrzynki
Ostatnio zmieniony 20 wrz sob, 2014 12:22 pm przez robson, łącznie zmieniany 1 raz.
- woocash
- Peugeot 205 Master
filtr /1109AP/ oraz olej /elf 10w40/ wymienione, ile ja się naprzeklinałem przy odkręcaniu filtra to tylko ja wiem...
chyba go dokręcali udarem czy coś.. już zaczynałem mieć wątpliwości czy nie ma gwintu odwrotnego czy coś... dopiero 4 dziur w filtrze, wiertło i rurka dały radę, a i z tym nie było letko...
w każdym razie miszyn akompliszd
chyba go dokręcali udarem czy coś.. już zaczynałem mieć wątpliwości czy nie ma gwintu odwrotnego czy coś... dopiero 4 dziur w filtrze, wiertło i rurka dały radę, a i z tym nie było letko...
w każdym razie miszyn akompliszd
u
Ostatnio zmieniony 20 wrz sob, 2014 12:23 pm przez robson, łącznie zmieniany 1 raz.