Grzebanie nasze codzienne
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Re: Grzebanie nasze codzienne
Podpialem jedna wtyczke pod deska o ktorej zapomnialem wczesniej, wymienilem mocowanie lewego reflektora, naprawilem "kontrolke" od ladowania i wymienilem pasek od alternatora, obsilikonowalem nagrzewnice (bo to nagrzewnica, a nie przewody do niej padly jednak :/ Bedzie trzeba kupic nowa i tyle), podlaczylem znowu przewod do czujnika temp. oleju (ktory przetrwal jakies 10km i zostal zerwany...razem z polowa zderzaka i jednym halogenem....pie*** borsuk :/ )
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Tez mam historie z podobnym morałem:) Kupiłem brakującą śrubkę do zderzaka, żeby już tak żałośnie nie wisiał. Zamontowałem razem z nowymi zaczepami do czerwonej listewki i samą nową lśniącą czerwoną listewką. Przedtem było tak:
Teraz jest troche lepiej, chociaż nie udało mi się wyprostować do końca zaczepu zderzaka, ale to jak będę u dziadka na wsi to się będę męczył dalej:
Moja radość nie trwała długo, bo jak poszedłem do mieszkania po młotek i wróciłem do auta to zobaczyłem taki widok:
Ktoś mi pieprznął w auto z drugiej strony...No co za hu.. jeżdżą po tym Krakowie! Na borsuka można być wściekłym, ale pewnie biedak nie przeżył i szkoda go też...Tutaj jakiś buc najgorszy, sądząc po wysokości jego zderzaka z jakiejś fury wypasionej uciekł myśląc pewnie że stare auto to można tak potraktować i to normalne...No aż brak mi słów:(
Teraz jest troche lepiej, chociaż nie udało mi się wyprostować do końca zaczepu zderzaka, ale to jak będę u dziadka na wsi to się będę męczył dalej:
Moja radość nie trwała długo, bo jak poszedłem do mieszkania po młotek i wróciłem do auta to zobaczyłem taki widok:
Ktoś mi pieprznął w auto z drugiej strony...No co za hu.. jeżdżą po tym Krakowie! Na borsuka można być wściekłym, ale pewnie biedak nie przeżył i szkoda go też...Tutaj jakiś buc najgorszy, sądząc po wysokości jego zderzaka z jakiejś fury wypasionej uciekł myśląc pewnie że stare auto to można tak potraktować i to normalne...No aż brak mi słów:(
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
No niestety, to Polska...
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
fox skad masz czerwona listewke do zderzaka ?
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
z ASO. Nie pytaj ile kosztowała bo była tak droga że postanowiłem zapomnieć ile dokładnie i chyba mi się to udało:)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
I tu cie zdziwie, ta wypasiona fura moglbyc matiz;>Fox pisze: sądząc po wysokości jego zderzaka z jakiejś fury wypasionej uciekł myśląc pewnie że stare auto to można tak potraktować i to normalne...No aż brak mi słów:(
Mi pod blokiem kiedys sasiad parkujacy obok tez tak zalatwil lampe i udal ze nic sie nie stalo, stanalem kiedys kolo niego porownalem wysokosc zderzakow, resztki lakieru z jego lakierem i nie mialem watpliwosci. Na poczatku zastanawialem sie nad ozdobieniem maski wzorkiem trawionym kwasem, ale zmienil matiza na passata b5 wiec pole do popisu sie zwieksza
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Wypatrzyłem na osiedlu dwa matizy ale żaden nie miał śladów na zderzaku więc szukam dalej:)
Z grzebania to wymieniłem dzisiaj czujnik obrotów wału. Zrobiłem kółko wokół osiedla i na razie nie szarpie autem tak jak wcześniej, ale to za krótki czas żeby być pewnym że to było to. Chciałem jeszcze wymienić zaciski z tyłu. Kupiłem prawie nówki z 206 cc. Niestety nie udało mi się odkręcić moich. Muszę jakąś gazrurkę sobie sprawić i przedłużyć nią ramie klucza. Pół godziny się męczyłem, tłukłem młotkiem i nic. Ani drgną...
Z grzebania to wymieniłem dzisiaj czujnik obrotów wału. Zrobiłem kółko wokół osiedla i na razie nie szarpie autem tak jak wcześniej, ale to za krótki czas żeby być pewnym że to było to. Chciałem jeszcze wymienić zaciski z tyłu. Kupiłem prawie nówki z 206 cc. Niestety nie udało mi się odkręcić moich. Muszę jakąś gazrurkę sobie sprawić i przedłużyć nią ramie klucza. Pół godziny się męczyłem, tłukłem młotkiem i nic. Ani drgną...
- bananowiec
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI TURBOGNÓJ , 205 1.8 dturbo forever
- Numer Gadu-gadu: 4940298
- Kontakt:
Może spróbuj je ruszyć kluczem krzyżakowym do kół.Oczywiście pod warunkiem, że jest miejsce w nadkolu żeby nim kręcić Odkręcałem w ten sposób przednie zaciski i poszły bez problemu
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Nie mam takiego klucza niestety. Koła odkręcam kluczem z zestawu kluczy nasadowych. Mimo wszystko dzięki za radę. Może od taty pożyczę taki klucz i spróbuje jak nie znajdę rurki żadnej. Nie pomyślałem że to przecież też jest 19.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Proponuje Ci bardziej na zryw niż na siłe bo mozna łatwo urwać taką śrubke.
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
zaciagnij reczny pojezdzij troche az zaciski sie rozgrzeja i wtedy powinno pojsc latwiej
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Mnie czeka wymiana wodzikow i montaz quickshiftera. Dam rade na parkingu z normalnym zestawem kluczy ?
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
tak, tylko dla odmiany rob to jak auto bedzie po dlugim postoju
Najwiecej problemu moze ci przysporzyc ciegno od dzwigni zmiany biegow, dlatego najlepiej najechac sobie na jakis kraweznik lub cos w ten desen, bedziesz mial wiecej miejsca pod autem
Najwiecej problemu moze ci przysporzyc ciegno od dzwigni zmiany biegow, dlatego najlepiej najechac sobie na jakis kraweznik lub cos w ten desen, bedziesz mial wiecej miejsca pod autem
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Super juz sie nie moge doczekac tego Quick Shiftera, bawilem sie tym na Euro Tripie i naprawde fajna sprawa. Juz nie trzeba bedzie siedzenia do tylu przestawiac przy wrzucaniu wstecznego Auto bedzie po postoju bo jest unieruchomione teraz po tym jak mi gdzies wodzik wcielo :/
Fox , wspolczuje... tak niestety czasem bywa. Ja u siebie przed supermarketem parkuje na dwoch miejscach , za bardzo mi zalerzy na dobrym stanie auta zeby mi byle kto poobijal samochod drzwiami albo koszykiem :/
Fox , wspolczuje... tak niestety czasem bywa. Ja u siebie przed supermarketem parkuje na dwoch miejscach , za bardzo mi zalerzy na dobrym stanie auta zeby mi byle kto poobijal samochod drzwiami albo koszykiem :/
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
zawsze mozna recznie(wybierakiem skrzyni) wrzucic sobie 3 i jezdzic tylko tak zeby R nie bylo trzeba uzywac (osobiscie przerabialem jak moje mistrzowskie spawy puscily na quick shifcie, shifterze jakkolwiek )Para pisze:Auto bedzie po postoju bo jest unieruchomione teraz po tym jak mi gdzies wodzik wcielo :/