Grzebanie nasze codzienne
-
- Maniak
- Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
- Numer Gadu-gadu: 10911568
- Kontakt:
Re: Grzebanie nasze codzienne
Ja wczoraj poszedłem w ślady Picazzo i wykonałem wind-shota do mego Rolanda... To jest jakaś porażka...
może do mx-5 i innych roadsterów pasuje ale nie do 4 osobowego auta.. pozostaję przy kapturze na głowie :]
może do mx-5 i innych roadsterów pasuje ale nie do 4 osobowego auta.. pozostaję przy kapturze na głowie :]
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
poka foto to się pośmiejemy
joke
joke
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Czyli byly rozne zaciski w 309 GTi. Zagadka rozwiazana
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
hmh, ja mam zaciski z 309 1.9 GTI po lifcie, czyli II Dzisiaj nie mam sily, ale jutro jak skoncze robic motocykl to obadam te zaciski jeszcze raz ;]
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Wymieniłe klocki i zaaplikowałem nowe gumki na zaciski, i urwałem mocno zapieczony odpowietrznik, przezco musiałem odpowietrzać jeden zacisk przez węzyk, musze dorwać taki zacisk ze sprawnym odpowietrznikiem bo niezbyt idzie to wykręcić.
- levis
- Uzalezniony
e no nie przesadzaj. Mi tez sie urwal 3 dni temu. Kupilem 2 b.dobrej jakosci wietla 4 i 6. Przewiercilem (bez imadla, na balkonie). Wydlubalem koncowke i wszystko jest cacy. Nawet gwintowac nie trzeba...
Natomiast dzisiaj zrobilem sobie synchronizacje gaznikow w moim Kawasaki. Niestety musze zregenerowac sobie kranik paliwa, bo kapie z niego... ;/
Natomiast dzisiaj zrobilem sobie synchronizacje gaznikow w moim Kawasaki. Niestety musze zregenerowac sobie kranik paliwa, bo kapie z niego... ;/
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205
- Numer Gadu-gadu: 464582
levis pisze:hmh, ja mam zaciski z 309 1.9 GTI po lifcie, czyli II Dzisiaj nie mam sily, ale jutro jak skoncze robic motocykl to obadam te zaciski jeszcze raz ;]
A to dziwne bo i ja mam zaciski od 309 GTi po lifcie i pasują pod zwrotnice od 205
- levis
- Uzalezniony
Misha, ale cudenko , napraw to jak najszybciej
Mateon, no mi tez sie nie chce wierzyc. Jutro musze to sprawdzic. A masz zwrotnice od 1.4 ? ;]
Mateon, no mi tez sie nie chce wierzyc. Jutro musze to sprawdzic. A masz zwrotnice od 1.4 ? ;]
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205
- Numer Gadu-gadu: 464582
dokładnie tak,jeszcze ich nie zakładałem do puga ale po przymiarce do wolnej zwrotnicy wszystko wskazuje na to że będzie git,tylko muszę coś wymyślić na zapieczony tłoczek
- bananowiec
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 CTI TURBOGNÓJ , 205 1.8 dturbo forever
- Numer Gadu-gadu: 4940298
- Kontakt:
Dzisiaj stoczyłem ciężką walkę Wymieniłem zwrotnice z piastami, nowe łożyska kół, łożyska mcphersonów razem z odbojami.Zupełnie inna jazda.Kierownica chodzi jakbym miał wspomaganie Jutro jeszcze zbieżność i będzie cacy Temat zawieszenia przedniego został zamknięty JUPII
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Ja wymienilem tylni prawy zacisk bo w poprzednim ukrecil sie odpowietrznik i w ogole nie hamowal. Auto mi przez to nie przeszlo przegladu:/ Niestety wymiana tym razem okazala sie trudniejsza niz myslalem. Nie bylem w stanie odlaczyc oslony linki hamulca recznego od obudowy zacisku. Sama linke sciagnalem z mocowania koncowego bez problemu, ale wczesniej jest mocowanie oslony linki do zacisku przez taka jakby tulejke. Ciagnalem, tluklem mlotkiem i nic. Skonczylo sie na odcieciu linki wraz z oslona ( i tak wygladala na dosc skorodowana wiec zdecydowalem sie ja poswiecic ). Niestety moja ulga nie trwala dlugo bo nie wiem jak odlaczyc ta oslone linki od strony kabiny. Linka wyciagnieta a oslona wisi. Dzisiaj jade do kolegi na podnosnik bo juz dosc mam czolgania sie pod autem na parkingu pod blokiem...
udpate:
Linka wyrwana i założona nowa. Musiał się dostać jakiś smar czy inne ustrojstwo do starej i napęczniała chyba bo wyszła ze strasznym mozołem. Tak czy inaczej hamulce dalej nie działają. Okazało się że winę ponosi jakiś inny element niż zacisk - po prostu nie ma ciśnienia w przewodzie twardym. Pedał wciśnięty w podłogę a tam ledwo cieknie...
udpate:
Linka wyrwana i założona nowa. Musiał się dostać jakiś smar czy inne ustrojstwo do starej i napęczniała chyba bo wyszła ze strasznym mozołem. Tak czy inaczej hamulce dalej nie działają. Okazało się że winę ponosi jakiś inny element niż zacisk - po prostu nie ma ciśnienia w przewodzie twardym. Pedał wciśnięty w podłogę a tam ledwo cieknie...
- levis
- Uzalezniony
Musze Panowie wam przyznac racje. Zaciski pasuja bez problemu, tylko trzeba bylo dac podkladke pod srube, bo byla delikatnie za dluga. Jedna strone zrobilem, w drugiej standardowo srubki trzymajace tarcze zapieczone i juz sie krzyrzak zerwal. Konieczne bedzie rozwiercenie...
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Ja dzisiaj większość czasy spędziłem w garażu!
Wymieniłem przednie amortyzatory, łożyska Macphersona, nowe odboje osłony amorów wszystko ładnie wyczyszczone i odmalowane!
Wymieniony prawy wahacz, i lewe łożysko koło oraz sinenblocki w lewym wahaczu! Końcówki drążków w bdb stanie nie wymagały wymiany!
Jutro będzie składania bo schnie farba gdyż trzeba było oczyścić kielichy od wewnątrz i zakonserwować i dzisiaj brakó czasu!
Wymieniłem przednie amortyzatory, łożyska Macphersona, nowe odboje osłony amorów wszystko ładnie wyczyszczone i odmalowane!
Wymieniony prawy wahacz, i lewe łożysko koło oraz sinenblocki w lewym wahaczu! Końcówki drążków w bdb stanie nie wymagały wymiany!
Jutro będzie składania bo schnie farba gdyż trzeba było oczyścić kielichy od wewnątrz i zakonserwować i dzisiaj brakó czasu!