Temat do gazety : Plusy i minusy 205tki

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

No do śruby do jeszcze pół biedy :) ale tak czy siak dostać sie do niej też trzeba więc uwarzam że lepiej kółko osłonięte w bagażniku no ale ma to swojego poważnego plusa przynajmniej jest to pełnowaymiarowe koło a nie jakaś dojazdówka :D:D Chociaż w bagażnik tez można wsadzić pełnowymiarowe ale wszystko możę sie to dziać kosztem bagażnika no nic sprawa wybrania mniejszego zła :D:D:) :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
Jitter
Junior
Posiadany PUG: był: 205 Junior (restyled)
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Jitter »

Pozostaje zatem dorobić osłonę na kosz..i po kłopocie :-)
...:: Postrach Zielonogórskich Ulic ::...
............Przerażająca Moc 45KM.............

Był: Peugeot 205 "Junior" '91, biały, 5d, TU9/K 954ccm
Jest: Ford Fusion "Trend Gold-X" '09, niebieski, 5d, FXJA 1488ccm
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Też tak właśnie o tym pomyślałem :) tylko oponke najlepiej jakąś wąską wstawić bo jak wkładałem ostatnio 165 to już się tak cisno zrobiło wieć lepiej jakieś 145 :) :mrgreen:

Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

hmm, bardzo dziwne, oczywiscie zapas nie jest po to zeby sobie tam siedzil i po 10 miesiacach wkur... sie ze zeszlo powietrze czy cos, wystarczy kontrola na biezaco, pokrowiec na kolo (grosze) dla tych wymagajacych... a jaki problem dostac sie do sruby przy pelnym bagazu? jest przy samym brzegu... ja mam 165 i jakos specjalnie ciasno tam nie jest =]

nie narzekac :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
kfjatuszek

Post autor: kfjatuszek »

cheatoss pisze:hmm, moze wedlug ASO drogie =]

czesci sa tanie, bez przesady, czasy sie troche zmienily i jest od cholery zamiennikow i polskich i zagranicznych...

a co do kola zapasowego pod autem - gdzie tu jest minus? mial ktos kiedys okazje zmienic kolo z pelnym zaladowanym bagaznikiem w aucie gdzie zapas jest zbunkrowany pod podloga bagaznika? np. wracajac z wakacji? wtedy sie docenia takie kolo podwieszone....
A miałeś okazję zmieniać koło jadąc w garniturze lub w jasnych ciuchach podczas deszczu? Jeśli nie, to na pewno z takim kołem spod autka będzie niezła frajda i taplanie się w błocie.
A części są drogie i ciężko dostać. Przynajmniej w moim mieście, na szrotach nic nie ma, pozostaje zamawianie w salonie, bo na allegro czy innych aukcjach w porównaniu do części do innych samochodów dla Peugeota 205 nic nie ma.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

kfjatuszek pisze:
cheatoss pisze:hmm, moze wedlug ASO drogie =]

czesci sa tanie, bez przesady, czasy sie troche zmienily i jest od cholery zamiennikow i polskich i zagranicznych...

a co do kola zapasowego pod autem - gdzie tu jest minus? mial ktos kiedys okazje zmienic kolo z pelnym zaladowanym bagaznikiem w aucie gdzie zapas jest zbunkrowany pod podloga bagaznika? np. wracajac z wakacji? wtedy sie docenia takie kolo podwieszone....
A miałeś okazję zmieniać koło jadąc w garniturze lub w jasnych ciuchach podczas deszczu? Jeśli nie, to na pewno z takim kołem spod autka będzie niezła frajda i taplanie się w błocie.
A części są drogie i ciężko dostać. Przynajmniej w moim mieście, na szrotach nic nie ma, pozostaje zamawianie w salonie, bo na allegro czy innych aukcjach w porównaniu do części do innych samochodów dla Peugeota 205 nic nie ma.
tak, gdyby kolo bylo w bagazniku pod podloga, na pewno byloby sterylnie czyste... w wypadkach naglych kupuje sie na stacji pierdzielnik za 15zl o czym wspomnial Ferguss
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
PIT_R
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
Numer Gadu-gadu: 3914690
Login tlen: infernal_lord_hellboy
Kontakt:

Post autor: PIT_R »

Albo zorbic z blachu komore na kolo i w bagazniku klape zeby kolo wyjmowac, ale wtedy przy zalaodwanym bagazniku tez problem z wyjeciem. Wiec sa i plusy i minusy tego.
Obrazek
Bylo [url=http://www.pit_r.205.pl]Peugeot 205 1.0 HellStyle[/url]
Jest teraz [url=http://www.pit_r2.205.pl]Peugeot 306 1.6 90 KM[/url]
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Ja jakoś nie mam problemu z dostępnością i ceną części po pierwsze forum po drugie sklepy po 3 allegro wszędzie da się znaleźć co potrzeba tylko poszukac

Ferguss

Post autor: Ferguss »

kfjatuszek pisze: A miałeś okazję zmieniać koło jadąc w garniturze lub w jasnych ciuchach podczas deszczu?
Miałem (w garniturze) :evil: , błoto do pięt + deszcz. Nawet jakbym miał zapasówkę na miejscu pasażera to bym się wkurdenerwował.

I co? zajechałem pod drzewko, środek wulkaniuzjący za 15 zł -efekt? po 40 sekundach opona była naprawiona a ja czyściutki :)
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

macie problem jakby koło sie zmieniało raz na tydzień tak samo sie mozna wku... jak idziesz ulica w garniturze i jakis baran wjedzie w kałuźe i jestes brudny i mokry i cześciej to sie moze przytrafić niż zmiana koła
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Zgadzam się z Blaszką to czy się ubrudze czy nie to pikuś koła sie codziennie nie zmienia chodzi mi tylko o to aby mieć pewność że nie uszkodzi sie ono od jazdy itp (tak się u mnei stało z zapasówką) a nie czy będzie ono czyste czy brudne :mrgreen:

Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

raczej nie powinno sie uszkodzić chyba ze przy cofaniu wjedzie sie na jakiś głaz albo pręt wystający :D
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

No niby raczej nie powinno ale jednak :D:D:D Fakt że może ta oponka byłą już stara ale nie wiam jak to dokłądnie było bo już tak kupiłem że miałuszkdzoną tą zapasówke :)

kfjatuszek

Post autor: kfjatuszek »

Każdy ma prawo do własnego zdania, a ja uważam, że zapasówka w bagażniku jest lepszym wyjściem od koszyka pod furką i tyle :) A części są drogie, na allegro do Peugeot'a nic nie ma w porównaniu do innych marek, więc już nie przesadzajcie. Jesteście zapatrzeni w swoje autka, nie można normalnie nawet swojej opinii wyrazić bo zaraz atak :wink: Ech :roll:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

hmm częsci drogie!!?? tańsze niz np. do cinquocento 700pojemność chyba ze niektórzy serwisuja swe autka w serwisie to tak
ODPOWIEDZ