No do śruby do jeszcze pół biedy ale tak czy siak dostać sie do niej też trzeba więc uwarzam że lepiej kółko osłonięte w bagażniku no ale ma to swojego poważnego plusa przynajmniej jest to pełnowaymiarowe koło a nie jakaś dojazdówka :D Chociaż w bagażnik tez można wsadzić pełnowymiarowe ale wszystko możę sie to dziać kosztem bagażnika no nic sprawa wybrania mniejszego zła :D:)
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Też tak właśnie o tym pomyślałem tylko oponke najlepiej jakąś wąską wstawić bo jak wkładałem ostatnio 165 to już się tak cisno zrobiło wieć lepiej jakieś 145
hmm, bardzo dziwne, oczywiscie zapas nie jest po to zeby sobie tam siedzil i po 10 miesiacach wkur... sie ze zeszlo powietrze czy cos, wystarczy kontrola na biezaco, pokrowiec na kolo (grosze) dla tych wymagajacych... a jaki problem dostac sie do sruby przy pelnym bagazu? jest przy samym brzegu... ja mam 165 i jakos specjalnie ciasno tam nie jest =]
czesci sa tanie, bez przesady, czasy sie troche zmienily i jest od cholery zamiennikow i polskich i zagranicznych...
a co do kola zapasowego pod autem - gdzie tu jest minus? mial ktos kiedys okazje zmienic kolo z pelnym zaladowanym bagaznikiem w aucie gdzie zapas jest zbunkrowany pod podloga bagaznika? np. wracajac z wakacji? wtedy sie docenia takie kolo podwieszone....
A miałeś okazję zmieniać koło jadąc w garniturze lub w jasnych ciuchach podczas deszczu? Jeśli nie, to na pewno z takim kołem spod autka będzie niezła frajda i taplanie się w błocie.
A części są drogie i ciężko dostać. Przynajmniej w moim mieście, na szrotach nic nie ma, pozostaje zamawianie w salonie, bo na allegro czy innych aukcjach w porównaniu do części do innych samochodów dla Peugeota 205 nic nie ma.
czesci sa tanie, bez przesady, czasy sie troche zmienily i jest od cholery zamiennikow i polskich i zagranicznych...
a co do kola zapasowego pod autem - gdzie tu jest minus? mial ktos kiedys okazje zmienic kolo z pelnym zaladowanym bagaznikiem w aucie gdzie zapas jest zbunkrowany pod podloga bagaznika? np. wracajac z wakacji? wtedy sie docenia takie kolo podwieszone....
A miałeś okazję zmieniać koło jadąc w garniturze lub w jasnych ciuchach podczas deszczu? Jeśli nie, to na pewno z takim kołem spod autka będzie niezła frajda i taplanie się w błocie.
A części są drogie i ciężko dostać. Przynajmniej w moim mieście, na szrotach nic nie ma, pozostaje zamawianie w salonie, bo na allegro czy innych aukcjach w porównaniu do części do innych samochodów dla Peugeota 205 nic nie ma.
tak, gdyby kolo bylo w bagazniku pod podloga, na pewno byloby sterylnie czyste... w wypadkach naglych kupuje sie na stacji pierdzielnik za 15zl o czym wspomnial Ferguss
Albo zorbic z blachu komore na kolo i w bagazniku klape zeby kolo wyjmowac, ale wtedy przy zalaodwanym bagazniku tez problem z wyjeciem. Wiec sa i plusy i minusy tego.
Bylo [url=http://www.pit_r.205.pl]Peugeot 205 1.0 HellStyle[/url] Jest teraz [url=http://www.pit_r2.205.pl]Peugeot 306 1.6 90 KM[/url]
Ja jakoś nie mam problemu z dostępnością i ceną części po pierwsze forum po drugie sklepy po 3 allegro wszędzie da się znaleźć co potrzeba tylko poszukac
macie problem jakby koło sie zmieniało raz na tydzień tak samo sie mozna wku... jak idziesz ulica w garniturze i jakis baran wjedzie w kałuźe i jestes brudny i mokry i cześciej to sie moze przytrafić niż zmiana koła
Zgadzam się z Blaszką to czy się ubrudze czy nie to pikuś koła sie codziennie nie zmienia chodzi mi tylko o to aby mieć pewność że nie uszkodzi sie ono od jazdy itp (tak się u mnei stało z zapasówką) a nie czy będzie ono czyste czy brudne
No niby raczej nie powinno ale jednak :D:D Fakt że może ta oponka byłą już stara ale nie wiam jak to dokłądnie było bo już tak kupiłem że miałuszkdzoną tą zapasówke
Każdy ma prawo do własnego zdania, a ja uważam, że zapasówka w bagażniku jest lepszym wyjściem od koszyka pod furką i tyle A części są drogie, na allegro do Peugeot'a nic nie ma w porównaniu do innych marek, więc już nie przesadzajcie. Jesteście zapatrzeni w swoje autka, nie można normalnie nawet swojej opinii wyrazić bo zaraz atak Ech