Kupiłem 1.9 GTI :)

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 2800082

Kupiłem 1.9 GTI :)

Post autor: grzechuuu205 »

od paru dni jestem posiadaczem tego oto ładnego GTI:) 1.9 1992, 174.000km -->

Obrazek

koles co sprzedawał mówil ze sie grzeje ale ja przejechałem jakies 500km i nic takie nie było... podczas jazdy na autostradzie bylo okolo 82st a w korku podchodziło do 90-92st. wiec mysle ze wszytko OK, no chyba ze sie myle :) druga sparwa to to zawieszenie (w briefe pisze ze tył jest obnizomny na belce a z przodu jakies sprezyny "sportowe" - hmm bede musiał znalesc jakies oryginały bo dziwnie to wygląda.
auto stało około roku bez zarejestrowania i po odpaleniu troche miało "czkawke" po sparwdzeniu stanu oleju itp stwiedziłem ze jest pewnie cos nie tak, ale po przejechaniu okolo 30km silnik zaczoł chodzic ja pownien :)
Spalanie przy predkosci 100-110 i przejechaniu jakis 20km w górach, jakies 6.8 l/100km <-- dobre to spalanie?

denerwuje mnie troche ten spoiler na tylnej klapie (ale z tego co widze jest przykrecony wiec jak odkręce bedą zapewne dziury :( ... Auto musze troche "odswieżyć" i powinno byc wszytko OK:)
aha mam pytanie kierownica chodzi hmmm.... jak by to ując bardzo ciezko. czy jest to normalne? czy poprpstu sie zastało to wszytko?

pozdrawiam was! i ciesze sie być włascicielem GTI i mysle ze w razie problemów będziecie pomocni :)
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu :) :)
Obrazek
Awatar użytkownika
palpio
Junior
Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
Numer Gadu-gadu: 587970

Re: Kupiłem 1.9 GTI :)

Post autor: palpio »

no całkiem ładne gti temperatura jest ok ale mozliwe ze jak przyjdą cieplejsze dni to trzba bedzie wymienić termostat i pompę wodną co do spalania to bardzo dobry wynik. Co do kierownicy (jeśli nie ma wspomagania) i nie odbija na zakrętach może byś dociśnieta tulejka w przekładni od spodu
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak

no kiera chodzi duuuuzo cieżej niz w Look'u... na autostradzie jechał prosto jak strzała naparwde trzeba było troche siły włożyc zeby zmeiniac pasy a jesli chodzi o zakręty na zwykłych drogach to napprawde brutalnie cieżko to szło...

aha... zbiornik paliwa był prawie pusty i jak nalałem jakies 20litów to na początku wskazówka sie nie ruszyła nawet, dopiero na zakrętach zaczeła troche podskakiwac. czy to pływak sie zastał czy moze cos ze wskazówka??
Obrazek
LZ_205
Junior
Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/

Post autor: LZ_205 »

skoro samochód troche stał to stawiał bym na łozyska mcphersonów :)
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak

dzieki za podpowiedz... musze wszytko zapisac i pozniej sparwdzac ;)
aha silnik sie tak jakby kołysze jak sie daje gazu, i jak sie zmienia biegi to to samo - czy to zawiecha silnika? na gornej łapie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 CJ 1.4 bialy, 205 1.6 GTI srebrny, 205 1.9 GTI czarny na czesci:D
Numer Gadu-gadu: 4884775
Kontakt:

Post autor: Picazzo »

jak stal to guma poparciala ;)
Zbieram na piwo i paliwo...
http://www.picazzo.205.pl/
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

grzechuuu205 pisze:dzieki za podpowiedz... musze wszytko zapisac i pozniej sparwdzac ;)
aha silnik sie tak jakby kołysze jak sie daje gazu, i jak sie zmienia biegi to to samo - czy to zawiecha silnika? na gornej łapie?
raczej obejzyj dolna pod polosia, aczkolwiek gorna tez mozesz zobaczyc (lewarek pod miske i sprobuj podniesc)czy wogole jest cala, bo raz widzialem taka poduszke ktora byla w 2 czesciach 8)
ODPOWIEDZ