od paru dni jestem posiadaczem tego oto ładnego GTI:) 1.9 1992, 174.000km -->
koles co sprzedawał mówil ze sie grzeje ale ja przejechałem jakies 500km i nic takie nie było... podczas jazdy na autostradzie bylo okolo 82st a w korku podchodziło do 90-92st. wiec mysle ze wszytko OK, no chyba ze sie myle druga sparwa to to zawieszenie (w briefe pisze ze tył jest obnizomny na belce a z przodu jakies sprezyny "sportowe" - hmm bede musiał znalesc jakies oryginały bo dziwnie to wygląda.
auto stało około roku bez zarejestrowania i po odpaleniu troche miało "czkawke" po sparwdzeniu stanu oleju itp stwiedziłem ze jest pewnie cos nie tak, ale po przejechaniu okolo 30km silnik zaczoł chodzic ja pownien
Spalanie przy predkosci 100-110 i przejechaniu jakis 20km w górach, jakies 6.8 l/100km <-- dobre to spalanie?
denerwuje mnie troche ten spoiler na tylnej klapie (ale z tego co widze jest przykrecony wiec jak odkręce bedą zapewne dziury ... Auto musze troche "odswieżyć" i powinno byc wszytko OK:)
aha mam pytanie kierownica chodzi hmmm.... jak by to ując bardzo ciezko. czy jest to normalne? czy poprpstu sie zastało to wszytko?
pozdrawiam was! i ciesze sie być włascicielem GTI i mysle ze w razie problemów będziecie pomocni
Kupiłem 1.9 GTI :)
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Re: Kupiłem 1.9 GTI :)
no całkiem ładne gti temperatura jest ok ale mozliwe ze jak przyjdą cieplejsze dni to trzba bedzie wymienić termostat i pompę wodną co do spalania to bardzo dobry wynik. Co do kierownicy (jeśli nie ma wspomagania) i nie odbija na zakrętach może byś dociśnieta tulejka w przekładni od spodu
- grzechuuu205
- Maniak
no kiera chodzi duuuuzo cieżej niz w Look'u... na autostradzie jechał prosto jak strzała naparwde trzeba było troche siły włożyc zeby zmeiniac pasy a jesli chodzi o zakręty na zwykłych drogach to napprawde brutalnie cieżko to szło...
aha... zbiornik paliwa był prawie pusty i jak nalałem jakies 20litów to na początku wskazówka sie nie ruszyła nawet, dopiero na zakrętach zaczeła troche podskakiwac. czy to pływak sie zastał czy moze cos ze wskazówka??
aha... zbiornik paliwa był prawie pusty i jak nalałem jakies 20litów to na początku wskazówka sie nie ruszyła nawet, dopiero na zakrętach zaczeła troche podskakiwac. czy to pływak sie zastał czy moze cos ze wskazówka??
-
- Junior
- Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/
skoro samochód troche stał to stawiał bym na łozyska mcphersonów
- grzechuuu205
- Maniak
dzieki za podpowiedz... musze wszytko zapisac i pozniej sparwdzac
aha silnik sie tak jakby kołysze jak sie daje gazu, i jak sie zmienia biegi to to samo - czy to zawiecha silnika? na gornej łapie?
aha silnik sie tak jakby kołysze jak sie daje gazu, i jak sie zmienia biegi to to samo - czy to zawiecha silnika? na gornej łapie?
- Picazzo
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CJ 1.4 bialy, 205 1.6 GTI srebrny, 205 1.9 GTI czarny na czesci:D
- Numer Gadu-gadu: 4884775
- Kontakt:
jak stal to guma poparciala
Zbieram na piwo i paliwo...
http://www.picazzo.205.pl/
http://www.picazzo.205.pl/
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
raczej obejzyj dolna pod polosia, aczkolwiek gorna tez mozesz zobaczyc (lewarek pod miske i sprobuj podniesc)czy wogole jest cala, bo raz widzialem taka poduszke ktora byla w 2 czesciachgrzechuuu205 pisze:dzieki za podpowiedz... musze wszytko zapisac i pozniej sparwdzac