"apteczka pierwszej pomocy dla Puga"

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

"apteczka pierwszej pomocy dla Puga"

Post autor: Fox »

Hej. Kompletuje czesci zamienne zeby mnie nic nie zaskoczylo podczas zagranicznego wyjazdu sylwestrowego i na razie powynajdywalem w szafach, stodolach i takich tam takie rzeczy:

-modul
-cewka
-linka sprzegla
-swiece
-czujnik obrotow walu
-rozrusznik
-bezpieczniki

Dodatkowo o ile poczta nie nawali to bede mial komplet "kopulka + palec" oraz kable wysokiego napiecia

Co byscie sugerowali zeby znalazlo sie jeszcze w takich "apteczce pierwszej pomocy" dla puga?Myslalem jeszcze o szczotkach i regulatorze napiecia od alternatora. Przydalaby sie pewnie jeszcze pompa paliwa, ale oryginalna kosztuje 800zl a nieorginalnego badziewia ciezko dobrac wiec musialem sobie odpuscic ten punkt. Mam nadzieje ze mi nie padnie akurat teraz:) Cos jeszcze jest takiego w miare taniego i malego co moznaby wozic ze soba na wszelki wypadek? Chodzi mi o male i lekkie rzeczy ktore jak sie zepsuja to unieruchomia samochod.
Awatar użytkownika
levis
Uzalezniony
Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450

Re: "apteczka pierwszej pomocy dla Puga"

Post autor: levis »

Moze elastyczny przewod hamulcowy i odpowietrznik, zarowki, bezpieczniki, przekazniki, pasek alternatora, banke oleju, plynu chlodniczego i do spryskiwaczy.

Tak na szybko przyszlo mi do glowy :)
Twój serwis motocyklowy:

http://www.motofreak.waw.pl/
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

Ja pojde troche po bandzie ... assistance ... koszt mniejszy ... a nie bedziesz wozil pelnego bagaznika.

Zadbaj o to, zebys mial dobry uklad chlodzenia, kompresor do kol moze w bagazniku i w droge ... jedynie to jak pisal LEVIS ... zarowki i bezpieczniki.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Z assistancem jest taki problem ze na takie stare auto nikt mi nie da ubezpieczenia zwracajacego koszty holowania i ewentualnej naprawy wieksze niz 220 euro. Czyli za to doholuja mnie do najblizszego warsztatu, gdzie majster powie - panie, ja nie wiem jak sie do tego nawet zabrac - i zostane w polu:) Tak czy siak planuje sobie cos takiego wykupic, ale przyklad Picazza ktorego auto repsulo sie kolo Drezna i niemiec nie potrafil nic z nim zrobic pokazal ze jednak jezdzac takim autem dobrze miec przy sobie zestaw pierwszej pomocy.Tym bardziej ze jade ponad 1000km w jedna strone prawie pustym autem - troche rupieci sie zmiesci:)
Co do ukladu chlodzenia to poszukam sobie chyba tasmy ktora ewentualnie mozna pokleic pekniete rurki, chociaz przed wyjazdem na pewno wszystko jeszcze posprawdzam. Dzieki za wszystkie rady.
kuba309gti
Nowicjusz
Posiadany PUG: 309 GTI
Numer Gadu-gadu: 4415140

Post autor: kuba309gti »

Może jeszcze filtr paliwa i jak ostatnio nie zaglądałeś do hamulców to ze 2 klocki hamulcowe bo zawsze mogą się skończyć no i jak już levis napisał pamiętaj o paskach klinowych. Przed wyjazdem sprawdź koło zapasowe.
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

z tego co czytałem po waszym ostatnim zlocie to warto będzie zainwestować w różne Panie różniste taśmy i przylepce
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
ODPOWIEDZ