Hej. Kompletuje czesci zamienne zeby mnie nic nie zaskoczylo podczas zagranicznego wyjazdu sylwestrowego i na razie powynajdywalem w szafach, stodolach i takich tam takie rzeczy:
-modul
-cewka
-linka sprzegla
-swiece
-czujnik obrotow walu
-rozrusznik
-bezpieczniki
Dodatkowo o ile poczta nie nawali to bede mial komplet "kopulka + palec" oraz kable wysokiego napiecia
Co byscie sugerowali zeby znalazlo sie jeszcze w takich "apteczce pierwszej pomocy" dla puga?Myslalem jeszcze o szczotkach i regulatorze napiecia od alternatora. Przydalaby sie pewnie jeszcze pompa paliwa, ale oryginalna kosztuje 800zl a nieorginalnego badziewia ciezko dobrac wiec musialem sobie odpuscic ten punkt. Mam nadzieje ze mi nie padnie akurat teraz:) Cos jeszcze jest takiego w miare taniego i malego co moznaby wozic ze soba na wszelki wypadek? Chodzi mi o male i lekkie rzeczy ktore jak sie zepsuja to unieruchomia samochod.
"apteczka pierwszej pomocy dla Puga"
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
Re: "apteczka pierwszej pomocy dla Puga"
Moze elastyczny przewod hamulcowy i odpowietrznik, zarowki, bezpieczniki, przekazniki, pasek alternatora, banke oleju, plynu chlodniczego i do spryskiwaczy.
Tak na szybko przyszlo mi do glowy
Tak na szybko przyszlo mi do glowy
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Ja pojde troche po bandzie ... assistance ... koszt mniejszy ... a nie bedziesz wozil pelnego bagaznika.
Zadbaj o to, zebys mial dobry uklad chlodzenia, kompresor do kol moze w bagazniku i w droge ... jedynie to jak pisal LEVIS ... zarowki i bezpieczniki.
Zadbaj o to, zebys mial dobry uklad chlodzenia, kompresor do kol moze w bagazniku i w droge ... jedynie to jak pisal LEVIS ... zarowki i bezpieczniki.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Z assistancem jest taki problem ze na takie stare auto nikt mi nie da ubezpieczenia zwracajacego koszty holowania i ewentualnej naprawy wieksze niz 220 euro. Czyli za to doholuja mnie do najblizszego warsztatu, gdzie majster powie - panie, ja nie wiem jak sie do tego nawet zabrac - i zostane w polu:) Tak czy siak planuje sobie cos takiego wykupic, ale przyklad Picazza ktorego auto repsulo sie kolo Drezna i niemiec nie potrafil nic z nim zrobic pokazal ze jednak jezdzac takim autem dobrze miec przy sobie zestaw pierwszej pomocy.Tym bardziej ze jade ponad 1000km w jedna strone prawie pustym autem - troche rupieci sie zmiesci:)
Co do ukladu chlodzenia to poszukam sobie chyba tasmy ktora ewentualnie mozna pokleic pekniete rurki, chociaz przed wyjazdem na pewno wszystko jeszcze posprawdzam. Dzieki za wszystkie rady.
Co do ukladu chlodzenia to poszukam sobie chyba tasmy ktora ewentualnie mozna pokleic pekniete rurki, chociaz przed wyjazdem na pewno wszystko jeszcze posprawdzam. Dzieki za wszystkie rady.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 309 GTI
- Numer Gadu-gadu: 4415140
Może jeszcze filtr paliwa i jak ostatnio nie zaglądałeś do hamulców to ze 2 klocki hamulcowe bo zawsze mogą się skończyć no i jak już levis napisał pamiętaj o paskach klinowych. Przed wyjazdem sprawdź koło zapasowe.
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
z tego co czytałem po waszym ostatnim zlocie to warto będzie zainwestować w różne Panie różniste taśmy i przylepce
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka