Dyskusja o projekcie Munne'a, kasie i umieraniu forum
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Dyskusja o projekcie Munne'a, kasie i umieraniu forum
Dyskusja wywołana przez Munira w jego temacie - Projekt 205 CTI Turbo16
cejot
Nie dotyczy to tematu, ale ja się nie dziwię..dlaczego ? z powodu małej ilości prawdziwych zapaleńców dysponujących trochę grubszym portfelem. Nie oszukujmy się, to nie kosztuje tyle co używane klocki hamulcowe...
Wielu forumowiczów to młodzi ludzie, na utrzymaniu rodziców, zaczynający dopiero przygodę z 205, którzy ani nie maja wiedzy ani funduszy na takie cuda jak u Ciebie. Popatrzą tylko po zdjęciach, nasycą oczy i wrócą do szarej rzeczywistości jaką serwuje nam III RP
Natomiast ci co prowadzą podobne modernizacje jak Ty, udzielają się tutaj pewnie na tyle na ile mają czas
cejot
Nie dotyczy to tematu, ale ja się nie dziwię..dlaczego ? z powodu małej ilości prawdziwych zapaleńców dysponujących trochę grubszym portfelem. Nie oszukujmy się, to nie kosztuje tyle co używane klocki hamulcowe...
Wielu forumowiczów to młodzi ludzie, na utrzymaniu rodziców, zaczynający dopiero przygodę z 205, którzy ani nie maja wiedzy ani funduszy na takie cuda jak u Ciebie. Popatrzą tylko po zdjęciach, nasycą oczy i wrócą do szarej rzeczywistości jaką serwuje nam III RP
Natomiast ci co prowadzą podobne modernizacje jak Ty, udzielają się tutaj pewnie na tyle na ile mają czas
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: Projekt 205 CTI Turbo16
Ja tez zaluje ze nie oddalem samochodu do ProWork bo poki co wyglada to znakomicie, oczywiscie nie o wyglad tutaj tylko chodzi i bedzie trzeba troche poczekac na opinie szczesliwego wlasciciela 205 CTIT16
Co do komentarzy to kazdy po karpia polecial do Real'a, ludziom swieta w glowie i prezenty
Co do komentarzy to kazdy po karpia polecial do Real'a, ludziom swieta w glowie i prezenty
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Ja w imieniu swoim, jak i reszty forumowiczów chciałbym z całego serca przeprosić za niedostateczne zachwycanie się przetłustym projektem CTI Turbo 16.
Myślę, że obrazek wklejony poniżej będzie dostateczną rekompensatą za poniesione straty moralne i podpiszą się pod nim także pozostali członkowie forumowej społeczności
A tak na serio - Munio, mam wrażenie że ostatnio chodzisz kilkanaście centymetrów ponad chodnikami. Projekt CTI T16 jest bez wątpienia wyjątkowy jak na to forum, robiony na europejskim poziomie, ale żalenie się, że ludzie nie zachwycają się wklejonym zdjęciem tarczy hamulcowej to jak dla mnie dziecinada.
Każdy orze jak może, każdy robi takie projekty, na jakie pozwala mu czas i fundusze. Dla kogoś cennym znaleziskiem jest blaszka do mocowania akumulatora, ale dla Ciebie to śmiech na sali. Ja jestem w stanie zrozumieć i jedno i drugie podejście. Bo to wciąż ta sama pasja, tylko realizowana w nieco innych wymiarach i realiach.
Pzdr
Myślę, że obrazek wklejony poniżej będzie dostateczną rekompensatą za poniesione straty moralne i podpiszą się pod nim także pozostali członkowie forumowej społeczności
A tak na serio - Munio, mam wrażenie że ostatnio chodzisz kilkanaście centymetrów ponad chodnikami. Projekt CTI T16 jest bez wątpienia wyjątkowy jak na to forum, robiony na europejskim poziomie, ale żalenie się, że ludzie nie zachwycają się wklejonym zdjęciem tarczy hamulcowej to jak dla mnie dziecinada.
Każdy orze jak może, każdy robi takie projekty, na jakie pozwala mu czas i fundusze. Dla kogoś cennym znaleziskiem jest blaszka do mocowania akumulatora, ale dla Ciebie to śmiech na sali. Ja jestem w stanie zrozumieć i jedno i drugie podejście. Bo to wciąż ta sama pasja, tylko realizowana w nieco innych wymiarach i realiach.
Pzdr
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- yogurt
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: THP
- Numer Gadu-gadu: 3691207
och, ach, ę, ą, przewspaniały i podniosły projekt, gratuluje, zazdroszczę...
Generalnie projekt idzie jak trening Pudziana:
https://www.youtube.com/watch?v=m8zf8Z9UnuM
Generalnie projekt idzie jak trening Pudziana:
https://www.youtube.com/watch?v=m8zf8Z9UnuM
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Rafciu tak jak Ci ostatnio pisalem uwazam ze jestes przewrazliwiony juz od jakiegos czasu i odbierasz pewne rzeczy tak jak Ci pasuje albo po prostu Ci odbilo po tym calym wklejaniu zdjec z innych stron internetowych na Twoj fanpage. Kto wie moze powstanie nowa diagnoza ICD-10-naduzywanie przycisku share na facebooku. Sam mam wrazenie ze raptem nauczyles sie jaka tapicerka czy inna bzdura jest w danym modelu 205 i swirujesz ale czy ja Ci mam za to za zle
Jak zwykle zaczyna sie dyskusja o kase i standardowo zbiera mi sie na wymioty.
W zaden sposob sie nie zale wrecz przeciwnie smieje sie z tej sytuacji od dluzszego czasu. Ja przeciez doskonale wiem o co chodzi:)
Jak dla mnie rownie dobrze mozna zamknac caly watek
W zaden sposob sie nie zale wrecz przeciwnie smieje sie z tej sytuacji od dluzszego czasu. Ja przeciez doskonale wiem o co chodzi:)
Kazda morda pasuje do Forda!
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Oj, słabo mi pocisnąłeś tą psychoanalizą. Może to zimowy spadek formy, ale uważam, że stać Cię na więcej
Tak, czy inaczej - rozmawiamy nie na temat, ale mamy forumową zadymę. Przynajmniej coś się w wątku dzieje w myśl zasady: nieważne co mówią, ważne, żeby mówili
P.S. Widziałem temat o CTI T16 na GTI Drivers. Tam jest jeszcze mniej komentarzy. Też ich sparaliżowało, czy co? Bo ja już nie wiem O CO CHODZI!
Tak, czy inaczej - rozmawiamy nie na temat, ale mamy forumową zadymę. Przynajmniej coś się w wątku dzieje w myśl zasady: nieważne co mówią, ważne, żeby mówili
P.S. Widziałem temat o CTI T16 na GTI Drivers. Tam jest jeszcze mniej komentarzy. Też ich sparaliżowało, czy co? Bo ja już nie wiem O CO CHODZI!
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Munne pisze:Rafciu tak jak Ci ostatnio pisalem uwazam ze jestes przewrazliwiony juz od jakiegos czasu i odbierasz pewne rzeczy tak jak Ci pasuje albo po prostu Ci odbilo po tym calym wklejaniu zdjec z innych stron internetowych na Twoj fanpage. Kto wie moze powstanie nowa diagnoza ICD-10-naduzywanie przycisku share na facebooku. Sam mam wrazenie ze raptem nauczyles sie jaka tapicerka czy inna bzdura jest w danym modelu 205 i swirujesz ale czy ja Ci mam za to za zle
- Załączniki
-
- 76882_379403248796254_1588133314_n.jpg (4.76 KiB) Przejrzano 10427 razy
- yogurt
- Uzalezniony
Kółko wzajemnej adoracji zawęża się, oj...
projekt fajny, wysokobudżetowy i dlatego mało popularny, zresztą każdy kto zainwestuje tu (na forum) w auto jakiś grosz jest uważany za burżuja, a co za tym idzie zgodnie ze świecką tradycją jest nielubiany bo powodzi mu się lepiej niż reszcie
tak czy inaczej wszyscy zapewne czekają na kumulację w postaci finalnego produktu i wtedy sie zacznie albo cmokanie bombek albo "ale" do gumek wycieraczek...
nic więc dziwnego, że jest w PL kilka ciekawie zapowiadających się pomysłów, 4x4, thp czy hdi które powstają bez partycypowania w forum...
powodzenia
projekt fajny, wysokobudżetowy i dlatego mało popularny, zresztą każdy kto zainwestuje tu (na forum) w auto jakiś grosz jest uważany za burżuja, a co za tym idzie zgodnie ze świecką tradycją jest nielubiany bo powodzi mu się lepiej niż reszcie
tak czy inaczej wszyscy zapewne czekają na kumulację w postaci finalnego produktu i wtedy sie zacznie albo cmokanie bombek albo "ale" do gumek wycieraczek...
nic więc dziwnego, że jest w PL kilka ciekawie zapowiadających się pomysłów, 4x4, thp czy hdi które powstają bez partycypowania w forum...
powodzenia
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
yogurt, Ty masz jakieś kompleksy z tą kasą? Co się wypowiadasz, to gadasz jakby to na forum chcieli ludzie za darmo, jaka tu bieda, jak to nie warto wydawać, itd. Opanuj się człowieku. Pępkiem świata nie jesteś.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- yogurt
- Uzalezniony
chyba raczej Ty masz kompleksy na tym punkcie, niestety gdybys mial odrobine bezkrytycznego podejscia do tematu zauwazyl jak bezposrednia jest to zaleznosc. sprzedawalem auto na forum i wiele roznych rzeczy i odbieralem telefony od wielu łowców okazji stąd moje wypowiedzi. ponadto, co pewnie niewielu z Was wie sprzedalem tez kilka samochodow ludziom z forum (o zgrozo handluje autami !!) i doskonale wiem jakie podejscie maja ludzie liczac na upust wartosci polowy oferowanej ceny hehehe pępkiem świata nie jestem ale widze ze tropisz moje wypowiedzi...DJPreZes pisze:yogurt, Ty masz jakieś kompleksy z tą kasą? Co się wypowiadasz, to gadasz jakby to na forum chcieli ludzie za darmo, jaka tu bieda, jak to nie warto wydawać, itd. Opanuj się człowieku. Pępkiem świata nie jesteś.
PS. dodam jeszcze, ze wg mnei projekt wart kazdej zlotowki, co prawda mnie sie BBSy nie podobaja na tym aucie, ale Ronale tez nie wszystkim sie podobaly. zastanawiam sie tylko nad tym jaką to bedzie mialo trakcję... z doswiadczenia wiem ze ~200KM+ w tym aucie to odlot nawet ze szpera. kwestia balansu ile wazy silnik ze skrzynia ?
- PrezesBednarz
- Maniak
- Posiadany PUG: 90' 205 CTI XU5 JA i inne
O balans bym się zbytnio nie martwił. Aku w bagażniku i dupeczki na tylnej kanapie nawet jeśli wąskie w pasie to powinny we dwie dać dodatkowe prawie sto kg bliżej tylnej osi.
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
GTIdrivers to najwieksze forum 205GTI na swiecie w ktorym dziale auto sie znajduje sam widzisz takze nie potrzebuje zadnych komentarzy. Poza tym spodziewalem sie tutaj ew komentarzy skierowanych pod adresem Xtracka a nie mnie bo to on teraz wyczynia z tym autem cuda takze ja nie mam zamiaru zbierac oklaskow za jego robote.
@Yogurt bedzie Quaife i Revoknuckle jak w Focusie RS MKII
@Yogurt bedzie Quaife i Revoknuckle jak w Focusie RS MKII
Kazda morda pasuje do Forda!
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Jakbyś jeszcze bude przerobił w stylu swojego ex czarnego gti a tak uuuuu I gdzie ta zadyma się pytam
GTI_Efekt Masy
- marcinpug
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
- Numer Gadu-gadu: 2052464
Panowie "zieloni" i reszta dajcie sobie sianka . Bijecie pianę i robicie OT w temacie podczas gdy Xtrack siedzi teraz w garage i szlifuje projekt . Nie dziwię się , że część projektów nie jest przedstawiana na forum
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Jak dla mnie to co się dzieje ostatnio w dziale projekty można spokojnie nazwać "sceną 205" ! Jeszcze 2 lata temu swap na zaolejone mi16 był wyczynem na skale światową, większość projektów to klepanie leżaka młotkiem w stodołach i przykręcali półośki drutem kolczastym...
Dziś mamy projekty których pozazdrościć nam mogą fora angielskie, holenderskie, francuskie i australijskie. To co robią niektórzy z 205tkami jest niesamowite i na bardzo wysokim poziomie. Powinniśmy być tylko wdzięczni, że dzielą się tym z nami publicznie na forum.
Ja np. nigdy bym projektu GTI6 nie zaczął i ukończył gdyby nie inne tematy na forach internetowych, dlatego według mnie bardzo potrzebne jest dzielenie się takimi informacjami poblicznie. Apeluje tu do ekipy Xtrack'a o więcej informacji technicznych / napotkanych problemów / rozwiązań itd... zdecydowanie przyda się to potomnym.
Rozumiem doskonale frustracje Munira bo sam bym się zniechęcił dodawać kolejne aktualizacje kiedy brak zainteresowania / pytań i akceptacji.
Dziś mamy projekty których pozazdrościć nam mogą fora angielskie, holenderskie, francuskie i australijskie. To co robią niektórzy z 205tkami jest niesamowite i na bardzo wysokim poziomie. Powinniśmy być tylko wdzięczni, że dzielą się tym z nami publicznie na forum.
Ja np. nigdy bym projektu GTI6 nie zaczął i ukończył gdyby nie inne tematy na forach internetowych, dlatego według mnie bardzo potrzebne jest dzielenie się takimi informacjami poblicznie. Apeluje tu do ekipy Xtrack'a o więcej informacji technicznych / napotkanych problemów / rozwiązań itd... zdecydowanie przyda się to potomnym.
Rozumiem doskonale frustracje Munira bo sam bym się zniechęcił dodawać kolejne aktualizacje kiedy brak zainteresowania / pytań i akceptacji.