Zakupiłem dzisiaj za 1,99zł pewiem tygodnik motoryzacyjny celem pooglądania obrazków. Ale że szare komórki mam niezdyscyplinowane to niektóre skubane zapragnęły poczytać.
Do czego zmierzam, otóż artykuł jest o absurdalnych cenach baterii trakcyjnych do aut elektrycznych. Wspomniane w tekście 90 koła papieru Narodowego Banku Polskiego uznałem za przesadę...
Taka bateryjka do peugeota ION kosztuje 70290,91zł
Auta na prąd czyli daleko od ekologii i misiów polarnych
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
- Numer Gadu-gadu: 0
Auta na prąd czyli daleko od ekologii i misiów polarnych
GTI_Efekt Masy
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
Re: Auta na prąd czyli daleko od ekologii i misiów polarnych
heh..
jak przeliczysz, to się okaże, że koszt takiej baterii jest równy kosztowi baterii laptopowej, a bateria laptopowa jest nieporównywalnie prostsza w budowie /brak chłodzenia, mniej balanserów, inna liga jak chodzi o prądy, ogniwa o wielokrotnie większej wytrzymałości/
niestety za postęp się płaci... ogniwa swoje kosztują.
tak przy okazji to peugeot ion to nie produkt peugeota tylko mitsubishi.
jak przeliczysz, to się okaże, że koszt takiej baterii jest równy kosztowi baterii laptopowej, a bateria laptopowa jest nieporównywalnie prostsza w budowie /brak chłodzenia, mniej balanserów, inna liga jak chodzi o prądy, ogniwa o wielokrotnie większej wytrzymałości/
niestety za postęp się płaci... ogniwa swoje kosztują.
tak przy okazji to peugeot ion to nie produkt peugeota tylko mitsubishi.
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]