KLUCZE DYNAMOMETRYCZNE

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
lukasss
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

KLUCZE DYNAMOMETRYCZNE

Post autor: lukasss »

ORIĘTUJE SIE KTOS MOŻE ILE WARTAJĄ TAKIE KLUCZE Z TĄ WYCHYLNĄ STRZAŁKĄ?? (MOŻNA JE SPODKAĆ W MARKETACH) CZY ONE POKAZUJĄ ODPOWIEDNIE WARTOŚCI CZY TO TAKI BAJER TANDETNY NIC NIEWARTY??
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Dokladności raczej nie mają żadnej ale zapewniaja dobrą powtarzalność.

Dokręcałem takim czymś głowice bo normalny klucz raptem przestał nam przeskakiwać wogóle... :roll:

Czas uciekał, dzień się kończył.., więc zrobiliśmy sobie wycieczkę do praktikera i leżały klucze te przeskakujące za ok150 i wskazówkowe chyba 30 :)

Sprzężyliśmy kombinacją złączek (wkońcu są ich całe regały :wink: ) oba klucze
Dokladność z jaką pokazywały kolejne wskazówkowe to +-10Nm zarówno względem tego "normalnego" jak względem siebie, zadowoliła nas.

Nawet po przeciagnięciu pod 200 Nm kilka razy nie rozkalibrował się, trzymał ładnie "0"

Wykonanie jednak tandetne!!! tylko co niektóry z pólki trzyma "0" i zdarzają się luźne strzałki..

Po selekcji zdecydowaliśmy się na niego, tymbardziej że przeskakujący raz zawiódł i dyskusyjna jest też jego dokładność... i precyzja.. i szansa że "nie przeskoczy" i się przeciagnie...

Zaletą wskazówkowego jest prostota i przy odpowiednim wykonaniu do celów porównawczych według mnie wystarcza.

Co ciekawe, po dociągnięciu głowicy nadal trzymał "0" więc uważam, że zdał egzamin :wink:
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

hmm kurcze a co sądzisz o takich co to ich pełno an alegro za około70 zł
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=86084554
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=86084361
masz może albo ktos inny jakieś doświadczenie z nimi czy to też róznie sie może udać że jeden bardziej dokładny drugi mniej itp itd???
Awatar użytkownika
wojti
Nowicjusz

Post autor: wojti »

a gdzie bedziesz to kupowal to jakas padaka jak chcesz to ja ci uszcelke wytne z kartonu i dokrece zabka hehe:) po co pchac sie w koszty!:);p
rallyeeeeeee do you feel it :D:D:D:D:D
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

o a ten powiedział co wiedział z kartonu to ty winko lubisz przechylić heheeh :wink:
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

kurcze nikt nic nie wie???? mamy tu rajdowców macherów itp silniki w te i we wte rozbierają i skłądają to chyba ktos coś moze powiedziec an jakich kluczach pracuje i czy zdja egzamin??? ale darujcie sobie wypowiedz klucz ten a ten koszt to 1000plna jest dobry i napewno sie sprawdzi :) no wiecie o co chodzi :wink:
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

widocznie wiekoszosc ma klucz dynamometryczny w reku :mrgreen:
Awatar użytkownika
wojti
Nowicjusz

Post autor: wojti »

dokladnie zgadzam sie z morlaezem hehehe:) wszyscy maja klucze w rekach:)
sory za OT no a ty lukassss szukaj jak nie wypracowales osbie za mlodu reki w robotkach recznych tylko padake odstawiales hehe
rallyeeeeeee do you feel it :D:D:D:D:D
hryno
Junior
Posiadany PUG: 205 rallye,205 rallye bikera,było 309GTI,405srd-t 405grd-t
Login tlen: hryno

Post autor: hryno »

ja kupiłem klucz za 200zł jest KING TONG i krecilem nim głowice w cięzarówce na maks jego regulacji i klucz wytrzymal a przedłuzka ukreciła sie..ale podejrzewam ze jezeli bedziesz raz na ruski rok uzywał klucza to ten tani w zupełnosci wystarzczy. :W :W :W :Y
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

:) ale który to ani???
bo sa uchylne za 30zł te nastawne za 70zł i za 700zł i droższe
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

hryno pisze:ja kupiłem klucz za 200zł jest KING TONG i krecilem nim głowice w cięzarówce na maks jego regulacji i klucz wytrzymal a przedłuzka ukreciła sie..ale podejrzewam ze jezeli bedziesz raz na ruski rok uzywał klucza to ten tani w zupełnosci wystarzczy. :W :W :W :Y
KING TONG czy King Tony? http://www.techwa.pl znalazłem klucze King Tony okazało się że to mój kolega prowadzi- ciekawae za ile mi spprzeda?
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
ODPOWIEDZ