a po ile u was OO?
a po ile u was OO?
U nas 3,00. Wie ktoś gdzie można dorwać taniej? Mnie to wychodzi drogo do diesla a co dopiero jak ktoś ma ogrzewać tym chałupę.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
Opałówka w lidlu ??toffi pisze:u mnie OO po 2.49 w TESCO i w lidlu ostatnio promocja po 2.19
U mnie OO (północny-zachód polski) to 2,80 zł/l - pamiętam cene sprzed ok 2-3 m-cy.
Obecnie to nie wiem.
Ostatnio zmieniony 09 sie śr, 2006 9:09 am przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
U mnie niestety poszło do góry i litr OO 2,8 ale nadal się jeździ taniej... jeśli plany naszej szanownej Pani wice Zyci wejdą w życie to cena OO dojdzie do 3,30 3,50 wtedy będzie jazda... a ludzie ogrzewają tym domy w zimie. POWODZENIA W DALSZYCH PLANACH ŁATANIA DZIURY BUDŻETOWEJ I DZIĘKUJĘ
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
Plany Zytki chyba już przesądzone panowie.
A więc od 1 września cena lekkiej opałówki będzie zbliżona do ceny ON.
Jak ktoś ma pojemniki to tylko sie zaopatrywać w sierpniu .
Co ciekawe akcyza na ciężki olej opałowy ma być nadal niska. Olej ten nie ma znacznika jak lekki olej opałowy. Czyli wielkich zmian nie będzie bo albo będą ludzie jeździć na ciężkim opałowym ( ma więcej siarki itp) lub będą przekręty w stylu, że kupuje ktoś cysternę ON np w czechach, w papierach będzie, że to cięzki opałowy (tego nie rozróżnisz na oko i po barwie a wcześniej sie dało !! ).
Niska akcyza zostanie zapłacona, ale jak za cięzki OO.
Czyli czysty ON będzie można dostać po niższej (z niższa stawka akcyzy) cenie jako opałówkę .
Wydaje mi się również, że skoro stawka akcyzy na OO i ON będzie taka sama, to po 1 września jazda na opale będzie całkowicie legalna (teraz jest nielegalna bo nie płacimy wyższej akcyzy).
Czyli jak ktoś kupi kilkaset literków przed wrześniem, będzie mógł jeżdzić bez problemów.
Inna sprawa, że po 1 września zapewne ilość kontroli baku znacznie zmniejszy się
A więc od 1 września cena lekkiej opałówki będzie zbliżona do ceny ON.
Jak ktoś ma pojemniki to tylko sie zaopatrywać w sierpniu .
Co ciekawe akcyza na ciężki olej opałowy ma być nadal niska. Olej ten nie ma znacznika jak lekki olej opałowy. Czyli wielkich zmian nie będzie bo albo będą ludzie jeździć na ciężkim opałowym ( ma więcej siarki itp) lub będą przekręty w stylu, że kupuje ktoś cysternę ON np w czechach, w papierach będzie, że to cięzki opałowy (tego nie rozróżnisz na oko i po barwie a wcześniej sie dało !! ).
Niska akcyza zostanie zapłacona, ale jak za cięzki OO.
Czyli czysty ON będzie można dostać po niższej (z niższa stawka akcyzy) cenie jako opałówkę .
Wydaje mi się również, że skoro stawka akcyzy na OO i ON będzie taka sama, to po 1 września jazda na opale będzie całkowicie legalna (teraz jest nielegalna bo nie płacimy wyższej akcyzy).
Czyli jak ktoś kupi kilkaset literków przed wrześniem, będzie mógł jeżdzić bez problemów.
Inna sprawa, że po 1 września zapewne ilość kontroli baku znacznie zmniejszy się
Specjalnie kupowałem Peugeota 205 D, żeby jeździć na opale non stop.
Niestety zobaczcie co się porobiło - na każnej stacji stoją karnisterki po 20l a przecież takiego zapotrzebowania szczególnie teraz niby nie powinno byćUśmiałem się ostatnio kupując taki kanisterek z plakietką z napisem "olej opałowy lub do silników Diesla" - i oco tu chodzi?
Niestety zobaczcie co się porobiło - na każnej stacji stoją karnisterki po 20l a przecież takiego zapotrzebowania szczególnie teraz niby nie powinno byćUśmiałem się ostatnio kupując taki kanisterek z plakietką z napisem "olej opałowy lub do silników Diesla" - i oco tu chodzi?
- cheatoss
- Maniak
Pagi pisze:Ja tankuje OO w sumie w centrum Wroclawia prosto do baku, ostatnio (piatek) 2,79zł.
Pan sobie teraz nawet dystrybutor postawil, tylko w szopce bo wczesniej to lał pompką z beki.
Nawiasem mowiac ma tez ON po 3zł z jakims kawałkiem.
to nie wolisz juz dolozyc tego kawalka do 3zl i lac ON ? =]
ja leje ON za 3,- czasem taniej.
sprzedany
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Co jakis czas leje ropke, ale to tylko wtedy jak pugol jest grzeczny i mnie nie wkurza to dostaje lepsze do piciacheatoss pisze:Pagi pisze:Ja tankuje OO w sumie w centrum Wroclawia prosto do baku, ostatnio (piatek) 2,79zł.
Pan sobie teraz nawet dystrybutor postawil, tylko w szopce bo wczesniej to lał pompką z beki.
Nawiasem mowiac ma tez ON po 3zł z jakims kawałkiem.
to nie wolisz juz dolozyc tego kawalka do 3zl i lac ON ? =]
Probobowalem lac OR, ale moj z pompa Lucasa dlawil sie na zimnym dosc mocno przy stosunku pol na pol. Teraz dodaje flaszke 3 litrowa OR na zbiornik OO, podobno dla lepszego smarowania pompy...
Narazie jeździ
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
Zawsze pozostanie nam paliwko z barek (takie ładne - zielone ekologiczne) po 2,50 zł można wyrwać hehe
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE