Kilka pytan o ubezpiczenie PZU oc Bardzo Pilnie -po stłuczce
- chainsaw
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Kilka pytan o ubezpiczenie PZU oc Bardzo Pilnie -po stłuczce
Niestety ale zaliczyłem dzis stłuczke.Jadac o godz.ok 19.30 przy ulewnym deszczu niestety wjechałem w kufer poloneza.Jechałem dobre ponad 50 m za polonezem a tu nagle patrze polonez gwałtownie sie zatrzymał bo jakis koles przed nim gwałtonie zachamował.Koles od ktorego sie zaczeło oczywiscie zwiał,ale teraz na spokojnie po fakcie dam sobie głowe uciac ze polonez nie maił swiateł stopu,oczywiscie wtedy o tym nawet nie pomysłałem miałem 3 pasazerow na pokładzie i tez to pozniej potwierzdzili.
Niestety troche moj pug ucierpiał rozwalony przedni zderzak,prawe swiatło maska lewy błotnik i chodnica to tyle co zauważyłem powierzchownie,nawet jak juz dotarłem scholowany do domu to nie miałem ochoty maski otwierac tak wiec nie wiem co tam sie jeszcze porobiło.
A teraz moje pytania odnosnie oc w PZU:
Jestem wspołwłascicielem auta drugim jest moj ojciec i ma chyba 60% zniżki,jesli ten facet pojdzie do PZU to jak to jest ze strata znizki z mojej strony (bo obyło sie bez drogowki)
-czy strata znizki jest nieodwracalna i trzeba zbierac ja od nowa
-czy tylko na okres rok czasu bo tak słyszałem
-czy moze jeszcze jakos inaczej
Polonez nie ucierpaił za bardzo z tego co zauwazyłem to lewy reflektor rozbity i zderzak no i jeszcze i jeszcze gdzies mu sie gaz ulatniał z instalacji gazwoej.
Pytanie czy opłaca sie puga naprawiac mysle ze jest wart ok 2 tys.
Niestety troche moj pug ucierpiał rozwalony przedni zderzak,prawe swiatło maska lewy błotnik i chodnica to tyle co zauważyłem powierzchownie,nawet jak juz dotarłem scholowany do domu to nie miałem ochoty maski otwierac tak wiec nie wiem co tam sie jeszcze porobiło.
A teraz moje pytania odnosnie oc w PZU:
Jestem wspołwłascicielem auta drugim jest moj ojciec i ma chyba 60% zniżki,jesli ten facet pojdzie do PZU to jak to jest ze strata znizki z mojej strony (bo obyło sie bez drogowki)
-czy strata znizki jest nieodwracalna i trzeba zbierac ja od nowa
-czy tylko na okres rok czasu bo tak słyszałem
-czy moze jeszcze jakos inaczej
Polonez nie ucierpaił za bardzo z tego co zauwazyłem to lewy reflektor rozbity i zderzak no i jeszcze i jeszcze gdzies mu sie gaz ulatniał z instalacji gazwoej.
Pytanie czy opłaca sie puga naprawiac mysle ze jest wart ok 2 tys.
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Dokłądnie to jest tak, że tracisz zniżke. %zniżki jaki tracisz zależy od wielkości szkody i wypłaconego "zadość uczynienia" pokrzywdzonemu. Tracisz nie na rok, za rok jak masz wszystie to nie przyznają Ci za bezszkodową jazde, dopiero dostaniesz w następnym roku (jak rok będzie czysty) 5% lub 10% zależy od kilku czynników.
Car Valeting, Car Detailing.
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Kontakt:
Lord Devil pisze:Dokłądnie to jest tak, że tracisz zniżke. %zniżki jaki tracisz zależy od wielkości szkody i wypłaconego "zadość uczynienia" pokrzywdzonemu. Tracisz nie na rok, za rok jak masz wszystie to nie przyznają Ci za bezszkodową jazde, dopiero dostaniesz w następnym roku (jak rok będzie czysty) 5% lub 10% zależy od kilku czynników.
z 60% spadasz na 50% niezależnie od wysokości szkody, nie pamiętam na ile kolejnych bezwypadkowych lat. Zależy to od tego w jakiej dokładnie taryfie byłeś przed wypadkiem.
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
oczywiście że spadasz i potwierdzam że wysokość szkody nie ma tu większego znaczenia
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
- chainsaw
- Nowicjusz
Jeszcze mam takie pytanie,chodzi mi o kontrolke znajdujaca sie pod wskaznikiem poziomu paliwa,licznik wersja biedniejsza,sa tam takie dwa małe czarne kwadraty jakies kontrolki jedna po prawej stronie,a druga po lewej.
Po stłuczce swieci mi sie jedna z nich jak dobrze pamietam to ta po prawej stronie,co to za kontrolka i od czego wie ktos
Po stłuczce swieci mi sie jedna z nich jak dobrze pamietam to ta po prawej stronie,co to za kontrolka i od czego wie ktos