ClassicAuto Cup 2011

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
2mouse
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Re: ClassicAuto Cup 2011

Post autor: 2mouse »

jose_arkadio pisze:Co do opony to na kielce wyglada na to, ze na sucho yokohama a539 jest idealna. Maciek z Clio na niej jechal, no i krecil czasy rewelacyjne, na poziomie beemek.
Ale oczywiscie przy takiej niskiej temparaturze, jaka wtedy byla, bo nie wiadomo jak sie zachowa, jak bedzie goraco.
Hmmm, skoro lepiły przy niskiej temperaturze to wysoka raczej ich nie utwardzi... Najwyżej się zetrą do połowy... To może być dobry pomysł...
Wymiatasz na filmie... Miło zobaczyć wściekłego Peugeota :D
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

2mouse pisze:Bez przesadyzmu, na naszym poziomie to jeszcze szachy na poziomie mistrzowskim są bardziej kosztowne... :lol: Ale to prawda, że górnej granicy nie ma... :cry:
:lol: _O_

Co do wyników, nie przejmujcie się, następnym razem będzie lepiej :)
ciechom pisze:Piotr ... a ja jestem za zorganizowaniem jakichś ściachanych oponek ... do testów przyczepności :D
podajcie rozmiar to się rozeznam :)
no i felusie muszą być na zmianę :P
2mouse pisze:Niby mamy dwa komplety R13 5,5 cala... Właśnie, jakie najszersze opony wejdą na te felgi?
Zastanawiam się też, czy nie skombinować zwykłych stalowych 14-stek 6 cali... na ściachanie mogłyby być niezłe i trochę więcej opon wejdzie...
Co do testów i opon, to nie zakładajcie ściachanych, starych, dziwnych opon.
Jak trenować, to na takich lub zbliżonych, na jakich chcecie startować.
Inaczej samochód będzie się zachowywał na starszej "plastikowej", cywilnej oponie, a inaczej na jakimś semi slicku.
2mouse
Peugeot 205 Master

Wyczekiwane przez lożę szyderców :P filmy:
http://kubatteam.pl/index.php/starty/cl ... ad-pilica/

Co do opon, masz Michale absolutną rację. Dotniemy na treningach do końca, to co mamy, a na Kielce już wiadomo co kupić... Tyko kasy trzeba...
Przyjmiemy reklamę na samochód za dwa komplety Yokoham A539 175/60/R13 :D
jose_arkadio
Nowicjusz
Posiadany PUG: Gti

Post autor: jose_arkadio »

2mouse pisze:
jose_arkadio pisze:Co do opony to na kielce wyglada na to, ze na sucho yokohama a539 jest idealna. Maciek z Clio na niej jechal, no i krecil czasy rewelacyjne, na poziomie beemek.
Ale oczywiscie przy takiej niskiej temparaturze, jaka wtedy byla, bo nie wiadomo jak sie zachowa, jak bedzie goraco.
Hmmm, skoro lepiły przy niskiej temperaturze to wysoka raczej ich nie utwardzi... Najwyżej się zetrą do połowy... To może być dobry pomysł...
Wymiatasz na filmie... Miło zobaczyć wściekłego Peugeota :D
Co do tej wscieklosci, to bym nie przesadzal, to tylko 110 km i 145 momentu. Pewnie znakomita wiekszosc forumowiczow, posiadajacych gti, moze sie poszczycic duuuuzo lepszymi osiagami.
2mouse
Peugeot 205 Master

jose_arkadio pisze:Co do tej wscieklosci, to bym nie przesadzal,
No dobrze, dobrze, skromność to podstawa :twisted:
jose_arkadio pisze:Pewnie znakomita wiekszosc forumowiczow, posiadajacych gti, moze sie poszczycic duuuuzo lepszymi osiagami.
Albo tylko mówi... :roll:

Chyba wsadziłem kij w mrowisko :twisted: A to tylko po to, żeby przyjechał na CA ktoś więcej niż Arek i my.... :N Ech, żizń praklata......
Awatar użytkownika
marcinpug
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
Numer Gadu-gadu: 2052464

Post autor: marcinpug »

czyli zapisujemy się od 9 sierpnia ?
jose_arkadio
Nowicjusz

marcinpug pisze:czyli zapisujemy się od 9 sierpnia ?
Tak twierdzi organizator ;)
jose_arkadio
Nowicjusz

Chyba wsadziłem kij w mrowisko :twisted: A to tylko po to, żeby przyjechał na CA ktoś więcej niż Arek i my.... :N Ech, żizń praklata......
No to chyba wywolales wilka z lasu :lol:
2mouse
Peugeot 205 Master

jose_arkadio pisze:No to chyba wywolales wilka z lasu :lol:
I bardzo dobrze. Marcin, zapraszamy z gratami pod nasz namiot. Zrobimy sobie takie Pugowe stanowisko serwisowe 8)

Czy jest w posiadaniu klubu banner z logiem Fanklub 205? Wydawało mi się, że na jakimś zlocie było coś takiego?... Myślę, że to wspaniała okazja, żeby użyć takowego...
jose_arkadio
Nowicjusz

2mouse pisze:Wyczekiwane przez lożę szyderców :P filmy:
http://kubatteam.pl/index.php/starty/cl ... ad-pilica/

Co do opon, masz Michale absolutną rację. Dotniemy na treningach do końca, to co mamy, a na Kielce już wiadomo co kupić... Tyko kasy trzeba...
Przyjmiemy reklamę na samochód za dwa komplety Yokoham A539 175/60/R13 :D
To ladnie nabalaganiliscie z ta szykana ;) Auto ucierpialo?
2mouse
Peugeot 205 Master

jose_arkadio pisze:To ladnie nabalaganiliscie z ta szykana ;) Auto ucierpialo?
Heh... Kosmetyka... :)
Awatar użytkownika
marcinpug
Junior

A jakie opony bierzecie na Kielce ? Czy dopuszczalne są opony bez homologacji drogowej ?
Lawetę już zaklepałem :lol:
2mouse
Peugeot 205 Master

marcinpug pisze:A jakie opony bierzecie na Kielce ? Czy dopuszczalne są opony bez homologacji drogowej ?
Lawetę już zaklepałem :lol:
Teoretycznie powinieneś mieć samochód sprawny technicznie wg. prawa o ruchu drogowym 8)7 Ale nie widziałem żeby ktoś miał problemy z tego powodu... Ale Kielce są dziwne i wredne, proponuję skorzystać z doświadczenia jose_arkadio... My jak będzie jaka kasa, pewno weźmiemy yokohamy polecane przez niego...
Awatar użytkownika
marcinpug
Junior

Auto sprawne tylko mam na kielce 400km a w kuble z klatka i na szperze to bez lawety nigdzie się nie ruszam 8) Zresztą na drodze to każdy chcę się ścigać jak tylko zobaczy rajdówkę
jose_arkadio
Nowicjusz

marcinpug pisze:Auto sprawne tylko mam na kielce 400km a w kuble z klatka i na szperze to bez lawety nigdzie się nie ruszam 8) Zresztą na drodze to każdy chcę się ścigać jak tylko zobaczy rajdówkę
Co do BK, to w Kielcach sprawdza czy dobrze przymocowany jest akumulator i fotel kierowcy, ewentualnie pilota, jezeli takowego posiadasz. Opony moga byc bez homologacji drogowej. Z tego co rozmawialem z organizatorami, od przyszlego sezonu przepisy co do opon maja ulec zmianie, ale co i jak, jeszcze nie wiadomo. Co do doboru opon, to wyglada na to, ze czym mieksza mieszanka tym lepsza. Ja jeszcze nie zdecydowalem, mam pare koncepji z wykorzystaniem tego co jest w garazu, ale musze znalezc jakies felgi 15''.

To na ile spieta jest ta szpera?
Co do scigania sie na ulicy z rajdowkami, to tylko do pierszego zakretu, pozniej im przechodzi :twisted:
ODPOWIEDZ