Albania 2013 - Majowa wyprawa na dzikie Bałkany

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
allman1
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI 1,9. Pod opieką: 205 XE leżak. Ex. Green. R.I.P. 205 XRD.
Numer Gadu-gadu: 0
Login tlen: allman1

Re: Albania 2013 - Majowa wyprawa na dzikie Bałkany

Post autor: allman1 »

morpheusss pisze:Peżo pierdolnął fochem. Bez ostrzeżenia aku padło. Zjadłem kebaba i już nie odpalił, nie wiedziałem że Francuzy aż tak nie lubią turków ;) No to kolejny fant do wymiany...
Futura ma świetną prasę - Fakt. Ale ja się wyłamię i krzyknę: Bosch Silver. 4 lata w Golfie już siedzi i zawiódł tylko raz, 3 lata temu zdaje się, przy ponad -20 'C głównie dlatego że miałem rozrusznik w beznadziejnej formie. Odbudował się przez noc w domu bez podłączania do prostownika (ciepło wystarczyło) i następnego dnia uruchomił silnik. Po regeneracji rozrusznika nawet w największe mrozy nie miał żadnych wątpliwości. Bosch z tej samej serii silver trafił już do leżaka i niebawem pewnie zagości w CTI. SERDECZNIE POLECAM! Produkt sprawdzony na własnej skórze.
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior
Posiadany PUG: 205 XS '89 TU3M - wrak & 205 XL TU3M & 205 Look TU3M
Numer Gadu-gadu: 2292990

Post autor: morpheusss »

Prasie nie wierzę, bo wszystko da się zasponsorować ;) W poprzedniej 205 miałem futurę przez 2 lata i nie mogę złego słowa powiedzieć. Aku był tak mocny, że bez problemu przez 6 dni zimą do pracy jeździłem bez sprzęgła - ze świateł ruszałem odpalając silnik na jedynce, nawet pod górkę ;) Znajomy w Borze miał 8 lat, kupił znowu futurę więc i ja tak zrobię. Nie mówię że ten Bosch jest zły, poprostu znam wiele osób z futurą i każda sobie chwali ;)
Awatar użytkownika
allman1
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI 1,9. Pod opieką: 205 XE leżak. Ex. Green. R.I.P. 205 XRD.
Login tlen: allman1

Post autor: allman1 »

Na pewno będzie świetny - Powodzenia w Albanii.
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

Dzięki, po ostatnich podróżach 205 na lawecie wiem że powodzenie na pewno nam się przyda :)
Awatar użytkownika
dzikson
Maniak
Posiadany PUG: 205XS
Kontakt:

Post autor: dzikson »

Morpheusss, to rozumiem że na wycieczkę zabierasz skrzynkę pełną gratów do TU3M?
Cieszę się :wink:
W razie nieprzewidzianych przygód będę z niej podbierał jak chytra baba z Radomia :mrgreen:
No dobra, może też się jakoś dorzucę...
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

Dzikson, na każdą dalszą wyprawę biorę ze sobą wiadro części :D
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Dzięki społecznej pracy Agaty na rzecz naszej ekipy, powstały dziś dwa projekty logotypu naszego bałkańskiego tripa.

Zapraszam wszystkich ciekawskich na wieczorne spotkanie w Nowej Prowincji, tam je zaprezentuję :)
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

No, to mogę się wyżalić.
Miesiąc temu rozsypała mi się skrzynia, więc dałem ją zrobić bo na mrozie nie będę wymieniać. Jak zawsze, mechanik musiał coś spierdolić....
Jak wiecie, auto w drodze do Holandii się zepsuło i od tamtego czasu mam z nim ciągły problem. Wymieniłem każdy element osprzętu silnika, niektóre nawet dwa razy.
Dzisiaj wsadziłem nowy aku - spod maski dym, auto nie kręci. Wsadziłem nowy rozrusznik (oczywiście końcówka się urwała i trzeba było wymienić kabel do aku) - auto dalej nie kręci. Wszystko pomierzyłem i dymi się z przewodów grzałki do lambdy (???? 8)7 ), pierwsza myśl - nie ma masy na skrzyni. Śruba z masą od skrzyni cała zardzewiała... wyczyściłem, złożyłem i wszystkie dotychczasowe problemy z silnikiem jak ręką odjął.
Nie dość że wymiana skrzyni kosztowała mnie 300zł, to zapłaciłem jeszcze częściowo za lawetę z wrocławia (150zł), muszę wymienić lambdę (120zł) i swojego czasu na szukanie idiotycznej usterki nie liczę. Jednym zdaniem: K...a mać!
Optymistycznym akcentem jest to, że przed Albanią wymieniłem pod maską wszystko co się dało oprócz słupka silnika, więc nie ma się co zepsuć :D
Awatar użytkownika
janczi
Junior
Posiadany PUG: 205 1.3 rallye
Numer Gadu-gadu: 4209036

Post autor: janczi »

kurde naczytalem sie tego wszystkiego i tez poczulem nieodparta pokuse pojechania tam ;) ale na dzien dzisiejszy ciezko wyczuc...
...
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

Na wczorajszym spotkaniu z Foxem, Ulą, Józkiem, Mają, Gadem i Tokiem udało się nam wyłonić ostateczny wygląd tripowego logotypu, który będzie widoczny na magnesach, koszulkach, nalepkach i cholera wie na czym jeszcze...

Zdecydowaliśmy się na żółte tło, nawiązujące do koloru 205 T16 Grand Raid startującej m.in w Paryż-Dakar. A tak na serio, to okazało się, że wcześniejsze dwie propozycje - czerwona i czarna nie pasują dobrze na wszystkie nasze 205-tki.

No dobra, to dość gadania. Oto logo naszej wyprawy, autorstwa mojej tripowej towarzyszki, aRAFatki 8) WŁALA:
205 balkan rallye.jpg
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Miodzio! Jak tylko sobie wyobrażam te loga na naszych samochodach i nas pędzących wzdłuż albańskiego wybrzeża to wydaje mi się to tak wspaniałe że aż nierealne:) Naklejki, magnesy i koszulki są już na wyciągnięcie ręki, oby cały wyjazd szedł nam tak dobrze. Dzisiaj mój poziom optymizmu wyraźnie wzrósł. Dzięki Józkowi, który jest po prostu 205tkowym geniuszem, złotą rączką i tak pomocnym człowiekiem że aż brak mi słów żeby wyrazić moją wdzięczność, mój pug zaczął rokować że gdzieś nim pojadę! :)
Rano dokonaliśmy zakupu nowej chłodnicy ( tym razem już oryginalnej z gti a nie eksperymentalnej z bx'a ), zapasu płynu chłodniczego, bańki oleju i fitra i zabraliśmy się za przywracanie auta do stanu używalności. W tym czasie gdy Józek w tempie supermena dorobił mi mocowania nowej chłodnicy, upchnął to wszystko na swoje miejsce i jeszcze zlokalizował brak masy z której to przyczyny nie działały wentylatory i halogeny ja ledwo zdążyłem rozkręcić wnętrze i zamontować linkę prędkościomierza. Tutaj znów wyrazy podziękowania dla Józka. Okazało się że linka którą kupiłem, a która miała w nazwie 205gti nie pasuję do mojego samochodu. Na szczęście znalazła się używka u Józka i prędkościomierz znów śmiga! Pozostało mi jeszcze wymienić wężyk spryskiwacza i zlokalizować usterkę w sterowaniu szybami pasażera, ale to już drobiazgi. Teraz 3tyg testów drogowych i Albania!!!

Tutaj poglądowa fotka obrazujące dzisiejsze spotkanie garażowe:

Obrazek
Awatar użytkownika
janczi
Junior
Posiadany PUG: 205 1.3 rallye
Numer Gadu-gadu: 4209036

Post autor: janczi »

RafGentry pisze:Na wczorajszym spotkaniu z Foxem, Ulą, Józkiem, Mają, Gadem i Tokiem udało się nam wyłonić ostateczny wygląd tripowego logotypu, który będzie widoczny na magnesach, koszulkach, nalepkach i cholera wie na czym jeszcze...

Zdecydowaliśmy się na żółte tło, nawiązujące do koloru 205 T16 Grand Raid startującej m.in w Paryż-Dakar. A tak na serio, to okazało się, że wcześniejsze dwie propozycje - czerwona i czarna nie pasują dobrze na wszystkie nasze 205-tki.

No dobra, to dość gadania. Oto logo naszej wyprawy, autorstwa mojej tripowej towarzyszki, aRAFatki 8) WŁALA:
205 balkan rallye.jpg
Jeszcze ciekawiej by to wygladalo w ramce szkieletu 205tki ;)
...
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Kontakt:

janczi pisze:
RafGentry pisze:Na wczorajszym spotkaniu z Foxem, Ulą, Józkiem, Mają, Gadem i Tokiem udało się nam wyłonić ostateczny wygląd tripowego logotypu, który będzie widoczny na magnesach, koszulkach, nalepkach i cholera wie na czym jeszcze...

205 balkan rallye.jpg
Jeszcze ciekawiej by to wygladalo w ramce szkieletu 205tki ;)
Nie chciałem zatargów z 205 Garage, właścicielami praw do tego logotypu...

Nawiązanie do Paryż-Dakar i Rajdu Montecarlo też nie jest złe ;)
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

dzikson pisze:Mam aktualny paszport, sprawne i zdatne auto, wystarczające fundusze i wolny czas w odpowiednim terminie.
Podstawy są więc dobre, pozostaje skompletować załogę. Tu rozwiązania są właściwie dwa: potwierdzi się lokalna opcja +2 lub...
No i nie ma żadne "lub"... opcja +2 wchodzi w życie. 8) Skład osobowy zatwierdzony: dzikson, cejot, Ines.
Naprawdę ostro musiałem pokombinować, żeby zdobyć wolne w tym czasie, ale się udało. :)
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Hurraaaa!!!!!!! Witamy na pokładzie Cejocie. Będzie za co otworzyć wino kupione dzisiaj w Biedronce:)
ODPOWIEDZ