205 GTI Euro Road Trip 2009
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: 205 GTI Euro Road Trip 2009
Od tej naszej ostatniej rozmowy tak sie zastanawialem, co by bylo lepsze. Czy Van z kierowca / mechanikiem czy pomoc w najblizszych serwisach Peugeota. Bedzie trzeba wspomniec o tych dwoch rzeczach zobaczymy ktora opcja wyda sie bardziej realna.
Co do Vana z czesciami, co wedlug was powinno znajdowac sie w nim znajdowac ? Musimy byc przygotowani na wypadek jakiejs awarii. Napiszcie co by sie przydalo.
Gdyby udalo sie zdobyc wsparcie od Peugeot Polska wtedy reszta powinna poleciec juz z gorki.
Co do Vana z czesciami, co wedlug was powinno znajdowac sie w nim znajdowac ? Musimy byc przygotowani na wypadek jakiejs awarii. Napiszcie co by sie przydalo.
Gdyby udalo sie zdobyc wsparcie od Peugeot Polska wtedy reszta powinna poleciec juz z gorki.
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Jak coś ma się zepsuć to pewnie albo elektryka albo tylnia belka komuś padnie:)) Jakieś cewki, kopułki, alternatory, czujniki, moduły itp. Dodatkowo np pompa paliwa zapasowa by nie zaszkodziła. Wszystko co ciężko sprawdzić przed wyjazdem a naprawa po drodze tego jest możliwa. Chłodnice, hamulce i zawieszenie to chyba każdy jest w stanie przed wyjazdem sprawdzić w jakim ma stanie, chociaż jakby jechał jakiś van to mógłby to wszystko brać tylko pytanie jak z rozliczeniem tego potem. Jakby mi np padła skrzynia i mechanik z vana wyciągnął ganz nówkę z zaplecza i mi zamontował to potem będę musiał peżotowi np zapłacić 5tys zł?:)
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
Myślę że można by takie auto wyposażyć przed wyjazdem - każdy daje coś od siebie... większość DUŻYCH części(czytaj - skrzynie, pompy paliwa, belki) i bardzo drogich lub niedostępnych części mogła by być od samych klubowiczów - myślę że dla większości z nas części nie są problemem - problemem jest ich transport i ewentualnie fachowe narzędzia(tu też myślę że problemem ciągle jest transport). Jeśli udałoby się coś takiego wsadzić do vana to pomyślcie ile więcej miejsca będzie w samych peugeotach!
U mnie w bagażniku właściwie to narzędzia zabierają 50% powierzchni bagażowej, a gdzie ja mam zmieścić toboły dla 2ch(może więcej) osób na 10 dni?
U mnie w bagażniku właściwie to narzędzia zabierają 50% powierzchni bagażowej, a gdzie ja mam zmieścić toboły dla 2ch(może więcej) osób na 10 dni?
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Ja chetnie bym gdzies kolo zapasowe przechowal
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
paliwo do vana wyjdzie tez sporo ... elementy zawieszenia i chłodzenia ,rozrządy , elektryka ,hamulce szczególnie klocki musza byc wymienione wczesniej ,lub przejrzane (kopułki ,palce rozdzielacza,swiece,kable ,najlepiej w b.dobrym stanie )cewki padają w najmniej odpowiednim momencie,pompa paliwa-zdarza sie choć rzadko,wazne są opony ich stan .mysle ze trzeba wziąć zarówki na zmiane ,trójkąt ostrzegawczy , 2 kamizelki odblaskowe ,są wymagane w paru Państwach.Jeżeli coś pominąłem to dopiszcie .Sprawa z TVN jeszcze w toku nie mam kiedy sie tym zająć ciągle praca i praca ....
P.S u mnie 70% pow bagaznika zajmuje Sprzęt grający ,jestem maniakiem jeżeli chodzi o jakośc dzwięku.
P.S u mnie 70% pow bagaznika zajmuje Sprzęt grający ,jestem maniakiem jeżeli chodzi o jakośc dzwięku.
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
Witam!
Czytamy z ojcem post od poczatku (dziekue Para za wiadomosc! ).
Planujemy dolaczyc do was swoim Rallye 1,9i.
I jescze cos do pomyslenia - mamy wlasnego furgona Peugeota Boxera (2007 r.p., to znaczy ze dojedzie, bialy z hakiem!) na ktorym tato pracuje w ruchu medzynarodowym.
Czyli ten furgon i tak bede stal w czasie wyjazdu...
Czytamy z ojcem post od poczatku (dziekue Para za wiadomosc! ).
Planujemy dolaczyc do was swoim Rallye 1,9i.
I jescze cos do pomyslenia - mamy wlasnego furgona Peugeota Boxera (2007 r.p., to znaczy ze dojedzie, bialy z hakiem!) na ktorym tato pracuje w ruchu medzynarodowym.
Czyli ten furgon i tak bede stal w czasie wyjazdu...
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 GTI
- Numer Gadu-gadu: 0
zrobie wszystko zeby pojechac z wami. najtrudniej bedzie z kasa.
musze tez autko podszykowac. a moze ktos potrzebuje pasazera na wolne miejsce
co rowna sie obnizeniu kosztow.
musze tez autko podszykowac. a moze ktos potrzebuje pasazera na wolne miejsce
co rowna sie obnizeniu kosztow.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Snoopy to super wiadomosc. Jezeli nie wypali akcja z Peugeot Polska to jezeli bylaby taka mozliwosc wynajac od was tego wana to byloby super.
Wtedy moglibysmy zapytac o drobne czesci zamienne u lokalnych mechanikow / sklepow z czesciami w zamian za reklame (naklejke) na Vanie.
PIW & Snoopy , dopisac was do listy ?
Wtedy moglibysmy zapytac o drobne czesci zamienne u lokalnych mechanikow / sklepow z czesciami w zamian za reklame (naklejke) na Vanie.
PIW & Snoopy , dopisac was do listy ?
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205 z Silnikiem Talbotowskim 1.3 :-D
NA 80% z Belska-Białej jadę z wami moim 1.3 lecz muszę go doprowadzić do ekstra stanu ponieważ od 6 miesięcy stoi :/ i go korniczki jedzą a z kasa też wyjdę tak więc się pisze
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 GTI
ja w chwili obecnej na 80% też jade jak sie nic nie zmieni. pora szykowac powoli autkoi kasiorke. jak przewidujecie koszty na 2 osoby w aucie? czy myslicie ze 5000 pln w tym paliwo wystarczy?
- halas89
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 1,9 CTi XU9JA
- Numer Gadu-gadu: 7901001
ja policzyłem tak orientacyjnie, chociaż nie wiadomo jaki standard noclegów kto chce utrzymać, ja licząc warunki raczej namiotowe doliczyłem się 3500.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205 z Silnikiem Talbotowskim 1.3 :-D
Myślę że koszt wyniesie w przedziale od 4000 - 5000 do samej Francji obliczyłem z GPS-em koszt paliwa ok 500 przy spalaniu 8 litrów
- Picazzo
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CJ 1.4 bialy, 205 1.6 GTI srebrny, 205 1.9 GTI czarny na czesci:D
- Numer Gadu-gadu: 4884775
- Kontakt:
jako ze ostatnio nie zarabiam najgorzej i nie planuje jakichkolwiek zmian pisze sie na 99,9%, wezme kredyt a pojade
Nie potrafilbym odpuscic takiej akcji!!
jak cabri nie bedzie skonczone ( a planuje skonczyc do stycznia/lutego) to kupie jakies GTi bo na swoje odecne 1.6 mam dwoch chetnych
dopisujcie mnie do listy!!
kilka spotow juz sobie odpuscilem ale teraz nie ma mocnych
P.S. wlasnie potluklem skarbonke i obudzilem caly dom
walic to!!
100% obstaje za tym zeby spotkac sie we wroclawiu.
mozna nawet dzien wczesniej a ja zorganizuje nocleg i jakas "zaprawke"
co do sponsorow to sprubuje zagadac z kumplem ze "slowa polskiego"
warto sprobowac
Nie potrafilbym odpuscic takiej akcji!!
jak cabri nie bedzie skonczone ( a planuje skonczyc do stycznia/lutego) to kupie jakies GTi bo na swoje odecne 1.6 mam dwoch chetnych
dopisujcie mnie do listy!!
kilka spotow juz sobie odpuscilem ale teraz nie ma mocnych
P.S. wlasnie potluklem skarbonke i obudzilem caly dom
walic to!!
100% obstaje za tym zeby spotkac sie we wroclawiu.
mozna nawet dzien wczesniej a ja zorganizuje nocleg i jakas "zaprawke"
co do sponsorow to sprubuje zagadac z kumplem ze "slowa polskiego"
warto sprobowac
Zbieram na piwo i paliwo...
http://www.picazzo.205.pl/
http://www.picazzo.205.pl/
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
Zapowiada sie coraz sympatyczniej
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
- Roland_KrK
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 3290009
na 2 osoby tak ?Campino pisze:Myślę że koszt wyniesie w przedziale od 4000 - 5000 do samej Francji obliczyłem z GPS-em koszt paliwa ok 500 przy spalaniu 8 litrów