KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Post autor: RafGentry »

Ależ jestem wkurzony... Przemyślałem to wszystko, przeczytałem jeszcze kilna razy i wychodzi na to, że damy d*** w najważniejszym momencie. Przecież ten trip to poniekąd nasz krakowski "produkt". Powinniśmy go firmować swoją jak najliczniejszą obecnością, tymczasem zapowiada się nędza.
Czasem mam wrażenie, że nagle wszystkim przestało zależeć...

Pszemeq, bez urazy, ale pierdzielisz jak potłuczony dorabiając na siłę teorię do nowego "oficjalnego stanowiska".

Jeszcze jakiś czas temu mówiłeś, że robisz Rolanda, żeby zdążyć na trip, a teraz nagle nieoczekiwana zmiana za pięć dwunasta.

Piszesz, że chcesz jechać na tripa tylko po to, żeby się z kogoś pośmiać, czy też kogoś powkurzać, to ja chyba przestaję rozumieć o co w tym wszystkim biega...
I wobec kogo niby ta solidarność? Chyba mylisz pojęcia.
Wydawało mi się, że SOLIDARNOŚĆ byłaby wtedy, gdybyśmy solidarnie jechali wszyscy razem, a nie pojedyńczo wycofywali, mimo ustalenia wcześniej wszystkich detali.

Piszę do Ciebie, bo akurat przeczytałem Twój post, ale czuję się trochę "wykiwany" przez tych którzy zrezygnowali mimo wcześniejszych deklaracji.
Na ch** te zimowe spotkania w kuchni u Mai i Józka i plany, ustalenia, dyskusje, skoro okazuje się że z kilkunastu osób tak naprawdę pojadą trzy?
Wiadomo, że to fajnie spotkać się czasem pod Bonarką, czy też pojechać do Tyńca, czy na skałki, a nawet na Śląsk, ale trip miał być właśnie UKORONOWANIEM całego sezonu tych spotów mniejszych i większych. Momentem, w którym Wasze lśniące i odpicowane fury będą miały okazję pokazać się w innych rejonach Polski, a nawet za granicą. Nie wierzę, że tak łatwo rezygnujecie...

Dobra, więcej nie piszę, bo mi ciśnienie skoczy jeszcze bardziej...

Nie mam zamiaru nikogo na siłę ciągnąć, ale mam nadzieję, że prześpicie się jeszcze z tym i podejmiecie jedyną właściwą decyzję...

Pozdro :W
Awatar użytkownika
Lubomir
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
Numer Gadu-gadu: 5175900
Kontakt:

Post autor: Lubomir »

kojak pisze:Dzień dobry :D

Tak jak już wiecie zakupiłem Garrosa troszkę życiem sponiewieranego ale jak za te piniadze ;P to nie ma się czym przejmować...a co do mojego wczorajszego braku palenia to najprawdopodobniej padł mono-wtrysk ;/....dziś wieczorem będziemy je pewnie usprawniać w OBR jeśli uda się coś wykminic i potwor będzie chciał znów pędzić pełne 75 chomików pod maska nie omieszkam się odezwać z jakże radosna nowina ;)

P.S. Dziękuje za cieple słowa ;)
Cześć, ,,czuprynka'', wreszcie jesteś :), jak miło.

Rafał, z mojej perspektywy to Przemek ma rację z tym ,,nabijaniem się itd..'' nie bierzmy tego dosłownie.Atmosfera w grupie ma znaczenie i nic tego nie zastąpi.

Do tego dochodzą niemałe koszta wyjazdu, paliwo dla mnie to min. jakieś 600zł, bez ściemy, a trzeba mieć ze sobą minimum drugie tyle na lużne wydatki , jak ktoś na benzynce pomiata to jeszcze więcej i w sumie trzeba puścić 1500 w trzy-cztery dni, dla mnie to za wysoki pułap, niejeden za tyle puga kupił i do tego dochodzi jazda na biegu, a kto poczuł luz u Babela wie o czym mówię :).
Zawsze możemy się zebrać ustalić punkt zborny, podjechać (może nie tak daleko) i posiedzieć w jakimś miejscu przez jakiś czas, pozwiedzać okolicę i wtedy najlepiej następuje integracja z ,,bandą, grupą'' a nie tylko jazda cały dzień w ,,konserwie'' a na wieczór wypakowane ,,wedzone śmierdządze momentami sardynki'' i nikomu się nie chce nawet słówka zamienić ze sobą bo wszyscy na nos padają.Trochę luzu.
Zaznaczę, że to tylko moja opinia.

Ps.Chłopaki wyczaiły ponoć nowe miejsce pod namioty, grilla itd za free, niedaleko, ale co z tego będzie to nie należy do mojej jurysdykcji, wasza wola, i z samymi chęciami można wiele zdziałać jeśli w to uwierzycie, teren jest, trzeba ogarnąć.... ja jestem na tak.
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 1.9 Gentry
Numer Gadu-gadu: 2757168
Kontakt:

Post autor: Czak »

Do tego dochodzą niemałe koszta wyjazdu, paliwo dla mnie to min. jakieś 600zł, bez ściemy, a trzeba mieć ze sobą minimum drugie tyle na lużne wydatki , jak ktoś na benzynce pomiata to jeszcze więcej i w sumie trzeba puścić 1500 w trzy-cztery dni, dla mnie to za wysoki pułap, niejeden za tyle puga kupił i do tego dochodzi jazda na biegu, a kto poczuł luz u Babela wie o czym mówię :).
Zawsze możemy się zebrać ustalić punkt zborny, podjechać (może nie tak daleko) i posiedzieć w jakimś miejscu przez jakiś czas, pozwiedzać okolicę i wtedy najlepiej następuje integracja z ,,bandą, grupą'' a nie tylko jazda cały dzień w ,,konserwie'' a na wieczór wypakowane ,,wedzone śmierdządze momentami sardynki'' i nikomu się nie chce nawet słówka zamienić ze sobą bo wszyscy na nos padają.Trochę luzu.
Zaznaczę, że to tylko moja opinia.

Mi rodzice coś wspominali, że wracali z miejscowości niedaleko żywca - jest to mniej więcej 70km z Krakowa i Katowic zestaw knajpek na górze z których są dobre widoki + jakiś park wodny, a nad tym liny wspinaczkowe czy coś takiego.(ponoć mam mieć filmik) Dowiem się więcej i rano napisze, bo teraz wróciłem z imprezy - koledze się syn rodzi i jestem "napojony" ;p. Może się Wam spodoba, więc zobaczymy :0.

P.S Czytając powyższe posty itd to jest za droga wycieczka jak na tyle osób...pomijając to, że było to planowane długi czas wczesniej.
Awatar użytkownika
Maro.wow99
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI, Forester 2.0, 206 Gt 2225

Post autor: Maro.wow99 »

Widzę, że padają różne propozycje więc może i my dorzucimy coś od siebie. Nasza propozycja to Ustroń i Wisła, po krótce atrakcje regionu to galeria Małysza gdzie można obejrzeć jego kryształowe kule :mrgreen:, jest posąg Małysza z białej czekolady w Domu Zdrojowym na rynku, jest skocznia, zamek prezydenta, zapora. Można też podjechać do Jaworzynki na Trójstyk, tzn miejsce gdzie graniczą ze sobą Polska, Czechy i Słowacja. W Ustroniu można wyjechać na Równicę gdzie jest kino 4d, planetarium, park linowy, jest wyciąg krzesełkowy na Czantorię, z której jest niesamowity widok na okolicę. Jakaś polanka na grilla też się oczywiście znajdzie, ewentualnie można się rozłożyć nad Wisłą. Kwestia jest tylko taka, że najlepiej przyjechać poza sezonem, bo obecnie przez weekendy jest dość tłoczno. Na jesień nie dość, że już jest spokojnie to jeszcze porośnięte drzewami góry nabierają pięknych barw.
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Widzę, że szykuje się alternatywny konkurencyjny spot dla tripu praskiego :wink: To może ja coś zaproponuję, zanim się umówicie na 11-15 sierpnia :mrgreen:
Skoro parę osób zrezygnowało z obecności w całej wyprawie, to możę by tak choć na chwilę dołączyć do tripa?
Jeden dzień, dwa, trzy. Na tyle, na ile będziecie mieć czas/kasę/ochotę.
Przecież nikt nie zmusza nikogo do obecności na całym 5-dniowym tripie. W końcu do Krościenka, czy do Babela też niektórzy dojeżdżali później, czy też wyjeżdżali wcześniej i nikt się na nikogo nie obrażał.
W końcu cała nasza zabawa w forum i wspólne wypady oparta jest o dobrą wolę, chęci i entuzjazm do 205-tek :)

P.S.
Luby - wiesz, że jestem chętny na integracje z grupą, grille i inne atrakcje lokalne. Ale wiesz też, że długo oszczędzałem kasę na tripa i ustawiłem pod niego cały mój urlop, więc w sierpniu nastawiłem się na pokonywanie dłuższych tras moim Pugiem. Zresztą testowałem nawet w maju trasę do Pragi - Pug zdał egzamin 8)
Awatar użytkownika
Lubomir
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
Numer Gadu-gadu: 5175900
Kontakt:

Post autor: Lubomir »

RafGentry pisze:Widzę, że szykuje się alternatywny konkurencyjny spot dla tripu praskiego :wink: To może ja coś zaproponuję, zanim się umówicie na 11-15 sierpnia :mrgreen:
Skoro parę osób zrezygnowało z obecności w całej wyprawie, to możę by tak choć na chwilę dołączyć do tripa?
Jeden dzień, dwa, trzy. Na tyle, na ile będziecie mieć czas/kasę/ochotę.
Przecież nikt nie zmusza nikogo do obecności na całym 5-dniowym tripie. W końcu do Krościenka, czy do Babela też niektórzy dojeżdżali później, czy też wyjeżdżali wcześniej i nikt się na nikogo nie obrażał.
W końcu cała nasza zabawa w forum i wspólne wypady oparta jest o dobrą wolę, chęci i entuzjazm do 205-tek :)

P.S.
Luby - wiesz, że jestem chętny na integracje z grupą, grille i inne atrakcje lokalne. Ale wiesz też, że długo oszczędzałem kasę na tripa i ustawiłem pod niego cały mój urlop, więc w sierpniu nastawiłem się na pokonywanie dłuższych tras moim Pugiem. Zresztą testowałem nawet w maju trasę do Pragi - Pug zdał egzamin 8)
Na decyzje innych osób nie mam niestety wpływu, długo to planowaliście i wiem jak się teraz czujesz :(, ja z powodów finansowych nie brałem tego wyjazdu pod uwagę, mimo wszysto uważam, że nie ma co robić na forum zadymy, bo będzie ,,powtórka z rozrywki'', wszyscy mają telefony....
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Rafal podobnie bylo z Euro Trip'em, na liste wpisalo sie ponad 20 osob z czego ostatecznie pojawilo sie 3 auta z Polski _O_ :W
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

Czak ma jakąś propozycjie ,na następny weekend ,więc może odwiedzimy Śląsk :W

http://www.kocierz.pl/galeria.php?s=gal ... r=zewnatrz

Jest to miejscowość pomiędzy Andrychowem, a kętami. Kawałek za Wadowicami jadąc z Krakowa macie tam jakieś 65km z groszem, z Katowic jest jakieś 80. Z tego co słyszałem, bo rodzice mi tylko to polecili to jest tam aqua park, a nad nim park linowy czy coś w tym stylu, boiska do gier. Widoki cieszą oko a można się tam wybrać trochę pozwiedzać, zjeść jakąś pizze pogadać, a potem znaleźć coś jeszcze w okolicy.

Tutaj wkleję jeszcze lokalizacje :

http://www.kocierz.pl/kontakt.php?s=kontakt_lokalizacja

Opis dojazdu:

Z ŻYWCA
Aby dotrzeć do naszego Ośrodka z miejscowości Żywiec, trzeba wyjechać z Żywca drogą krajową numer 946 w kierunku Kęt, Kobiernic. Po przejechaniu około 8 km należy skręcić w prawo, kontynuując podróż drogą krajową numer 781 w kierunku Suchej Beskidzkiej, a następnie podążać zgodnie z oznakowaniem Ośrodka „Kocierz”. Odległość z Żywca do Ośrodka Konferencyjno- Wypoczynkowego „Kocierz” to około 20 km.

Z BIELSKA – BIAŁEJ PRZEZ KĘTY I ANDRYCHÓW
Odległość z miejscowości Bielsko – Biała do Ośrodka „Kocierz” jadąc przez Kęty i Andrychów to około 35 km. Aby dojechać na Kocierz trzeba wyjechać z Bielska – Białej ul. Krakowską w stronę Krakowa i Kęt. W miejscowości Kobiernice wjeżdżając na rondo, opuszczamy je drugim zjazdem w kierunku miejscowości Kęty. W miejscowości Kęty po przejechaniu torów kolejowych kierujemy się w prawo na obwodnicę w kierunku Krakowa. Po przejechaniu około 500m dojeżdżamy do ronda, które opuszczamy pierwszym wyjazdem, kierując się na Kraków i Andrychów. Następnie jedziemy prosto około 8 km (przez miejscowość Bulowice). Wjeżdżając do Andrychowa, znajdujemy się na ul. Krakowskiej z której należy się kierować do miejsca docelowego wg oznakowania Ośrodka „Kocierz”. (Jedna z możliwych tras: wjeżdżamy do centrum Andrychowa – cały czas trzymając się ul. Krakowskiej – wjeżdżamy na most, za nim skręcamy w pierwszą ulicę w prawo (ul. 1 Maja) po przejechaniu około 300 m wjeżdżając na rondo, opuszczamy je pierwszym zjazdem i znajdujemy się na ul. Beskidzkiej, która prowadzi na sam szczyt przełęczy Kocierskiej, do Ośrodka Kocierz.

Z KRAKOWA
Aby dojechać z Krakowa do Ośrodka „Kocierz” należy opuścić miasto podążając drogą numer 7 w kierunku Wadowic. Po przejechaniu około 40 km drogą numer 7 należy skręcić w drogę numer 52 w kierunku Wadowic. Po przejechaniu kolejnych 23 km wjeżdżasz do Wadowic. Na rondzie w Wadowicach kontynuujesz podróż drogą numer 52 w kierunku Andrychowa. Z Andrychowa trzeba kierować się w kierunku Targanic drogą krajową numer 781, która prowadzi do Ośrodka „Kocierz”.

Z KATOWIC
Aby dojechać do naszego Ośrodka z miejscowości Katowice, trzeba wyjechać z Katowic drogą numer 1 w kierunku: Kraków (A4), Cieszyn, Tychy, Bielsko – Biała. Po przejechaniu około 16 km wjeżdża się do miejscowości Tychy. Kontynuuj swą podróż drogą nr 1 w kierunku Cieszyna, Bielsko – Białej, przejeżdżając przez miejscowości Piaski, Czechowice – Dziedzice. Następnie dojedziesz do Bielska – Białej. W Bielsku – Białej trzeba zjechać z ul. Warszawskiej w ul. Gen. Tadeusza Bora – Komorowskiego, po przejechaniu tą ulicą około 1km dojedziesz do ul. Żywieckiej. Ulicą Żywiecką kontynuuj swą podróż aż do Żywca. Wjeżdżając do Żywca wjedź na rondo i opuść je 3 „zjazdem” w kierunku drogi numer 944, następnie skręć w lewo w ulicę H. Sienkiewicza (droga numer 946). Opuszczając Żywiec kieruj się w kierunku Kęt, Kobiernic. Po przejechaniu około 8 km trzeba skręcić w prawo, kontynuując drogą krajową numer 781 w kierunku Suchej Beskidzkiej, a następnie podążać wg oznakowania Ośrodka „Kocierz”.

Może znaleźliby się jacyś chętni na taki wypad ;).
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

W sumie juz mnie u was nie ma, ale chetnie sie wypowiem. Rozumiem frustracje Rafala, tez bylem lekko zniesmaczony po tym jak wiekszosc osob zrezygnowalo z Euro Trip'a doslownie na kilka dni przed wyjazdem.

Byl czas na dyskusje, propozycje i uwagi lecz mimo to wszyscy siedzieli cicho, pewnie dlatego, ze presja czasami jest bardzo duza. Zarowno na forum jak i podczas spotkan, pewnie czesc z was nie chciala sie przyznac zbyt wczesnie ze wzgledu na ciagle nekanie ze strony tych co jada na 100% :) :W
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

Czak dobrze piszesz :) To jest zaraz obok mnie :) Miałem Was tam zabrac ale po tych powodziach droga jest tam nieprzejezdna, da sie tylko jedna strona wjechac na szczyt. Teraz nie mam pojecia. Ustalajcie terminy i wpadajcie :)
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

Czak dobrze piszesz :) To jest zaraz obok mnie :) Miałem Was tam zabrac ale po tych powodziach droga jest tam nieprzejezdna, da sie tylko jedna strona wjechac na szczyt. Teraz nie mam pojecia. Ustalajcie terminy i wpadajcie :)

No właśnie wiem co do tej drogi to moi rodzice właśnie jakoś to objechali i wjechali, więc problemów z dojazdem nie powinno być ;). Ja tylko podsunąłem propozycje może znajdą się jacyś chętni ;). Jest to okolica, gdzie w sumie każdy ma niedaleko .
Zywik
Maniak
Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
Numer Gadu-gadu: 10911568
Kontakt:

Post autor: Zywik »

szkoda panowie że nie będzie was w tym roku: Przemek, Gad i dalej mógłbym wymieniać (bo tak duuuużo was w tym Krakowie i okolicach), myślałem że stanie się to tradycją naszego klubu, że raz w roku spotamy się na trasie, ale wierze że macie słuszne i poważne powody by zrezygnować z tipa na Pragę..

Dajcie ew. cynk w temacie "Tip na Pragę" że plany się zmienią i spotykamy się w innych okolicznościach :)

pozdrawiam
Żywik

ps: Przemeq kurde chciałem ponownie ujrzeć twój fotel-poduszkę w Garrosie.. czekam na inną okazję ;)
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Post autor: pszemeq »

Nie jadę bo kasa nie pozwala, a za coś trzeba schlać mordę i trochę porzygać nie 8)7 A pozatym dorabiam teorie, wkurzam wszystkich, jestem niesolidarny jak cholera a i zmieniam terminy za pięć 12. Sory Rafi mea kulpa.

Bawcie sie dobrze. :W

Maćku pościeli już niema dawno ale miło że wspomniałeś o fakcie :wink:
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Panowie

Obrazek

wyjechałem...

.... i czeka mnie demontaż półosi , więc chciałbym zorganizować ekipę. Gad w ten weekend nie może więc może się uda w innym terminie.

Robson liczę że będziesz. Piesa nowego trzeba przypilnować. Bo w weekendy ja opiekuję się szczeniaczkiem. Szczeniaczek 9 kg waży i nie jest to "miotełka" :)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Zablokowany