Zlot w Krakowie
- Lubomir
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
- Numer Gadu-gadu: 5175900
- Kontakt:
Re: Zlot w Krakowie
Dzięki Panowie !!!
Wieści się szybko rozchodzą, zanim dojechałem do domu już wiedzieliście, wyrazy uznania
Autem jeszcze nie pojeżdziłem wiele, bo już ciemno się zrobiło i
wrażeń na dziś już miałem dość.
Przypuszczam, że wiecej wiecie o jego stanie technicznym niż ja.
Ze swojej strony powiem, że do roboty trochę jest.
-układ hamulcowy (cały właściwie do roboty)
-przekładnia kierownicza cieknie
-gałki ukł .kier.
-klakson nie działa
-mieszanka za bogata, do regulacji (chyba?)
- no i wiecie, elektryka...
- i ogólnie to taki, biedny, zapuszczony trochę jest.
to tylko grubsze sprawy, a innych drobiazgów pewnie się jeszcze nazbiera.
Będę go poznawał dopiero po trochu i jak coś więcej się dowiem to napiszę, zresztą przypuszczam, że nasza znajomość (z wami) będzie się rozwijać i widywać też będziemy się częściej aby wymienić wzajemne opinie a może coś więcej..
Ale wiecie co? Już się w nim zakochałem !!!! i zastanawiam się jak go nazwać, dieselka nazwałem STITCH (jak ten kosmita z bajki) tak jakoś się do niego przylkleiło (bo mały i niesforny)
pozdrawiam wszystkich i dziękuję za miłe słowa.
Acha jeszcze na stronie forum ,,ogłoszenia z internetu'' opisałem
wady i zalety tego GTI z Grzegorzeawa co jest na allegro wystawiony (rozmawiałem długo przez tel. z właścicielem)z wnętrzem z ,,sorento green''jak jesteście ciekawi to popatrzcie i sami oceńcie.
Wieści się szybko rozchodzą, zanim dojechałem do domu już wiedzieliście, wyrazy uznania
Autem jeszcze nie pojeżdziłem wiele, bo już ciemno się zrobiło i
wrażeń na dziś już miałem dość.
Przypuszczam, że wiecej wiecie o jego stanie technicznym niż ja.
Ze swojej strony powiem, że do roboty trochę jest.
-układ hamulcowy (cały właściwie do roboty)
-przekładnia kierownicza cieknie
-gałki ukł .kier.
-klakson nie działa
-mieszanka za bogata, do regulacji (chyba?)
- no i wiecie, elektryka...
- i ogólnie to taki, biedny, zapuszczony trochę jest.
to tylko grubsze sprawy, a innych drobiazgów pewnie się jeszcze nazbiera.
Będę go poznawał dopiero po trochu i jak coś więcej się dowiem to napiszę, zresztą przypuszczam, że nasza znajomość (z wami) będzie się rozwijać i widywać też będziemy się częściej aby wymienić wzajemne opinie a może coś więcej..
Ale wiecie co? Już się w nim zakochałem !!!! i zastanawiam się jak go nazwać, dieselka nazwałem STITCH (jak ten kosmita z bajki) tak jakoś się do niego przylkleiło (bo mały i niesforny)
pozdrawiam wszystkich i dziękuję za miłe słowa.
Acha jeszcze na stronie forum ,,ogłoszenia z internetu'' opisałem
wady i zalety tego GTI z Grzegorzeawa co jest na allegro wystawiony (rozmawiałem długo przez tel. z właścicielem)z wnętrzem z ,,sorento green''jak jesteście ciekawi to popatrzcie i sami oceńcie.
- jozek
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
- Numer Gadu-gadu: 4886607
Fajnie że auto trafiło w ręce kogoś kto zamierza o nie zadbać. Mysle że ma spory potencjał. Polerka, pranie środka i już bedzie wielka różnica. Ze swoim Gti też tak miałem, przy pierwszej przejażdżce gęba mi się śmiała mimo beznadziejnych hamulców, wiejskiego wydechu, niebieskich żarówek, zmolestowanego zawieszenia, i całego bagażu usterek które każde leciwe GTi ma. Tak więc trzymam kciuki za akcje pimp my ride w wykonaniu Lubomira.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 GyeTI 1.9
- Numer Gadu-gadu: 0
No to ja tez Ci Lubomir pogratuluje
Licze, ze bedziesz mial wiecej czasu i zapalu niz poprzedni wlascicel tego cuda
Pozdrawiam
Licze, ze bedziesz mial wiecej czasu i zapalu niz poprzedni wlascicel tego cuda
Pozdrawiam
Thestruktor
Ale się dzieje nikt nie chce jeżdzić zwykłą biedną wersją puga ,to może ja założe swój (fan klub 205 biedy),bo wszyscy mają GTI i co ja będe robił wsród samych GTI z tymi 60-cioma konikami ,chyba w lecie siano z pola woził dużo wejdzie bo dacu nie ma,teraz będe was obserwował bo mi głupo 1,1 a 1,9
- Agulek-205
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 1991 1,4 INDIANA
Ojciec się załamał tymi GTI
- jozek
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
- Numer Gadu-gadu: 4886607
Robson kupuj Gti, montuj hak, kupuj lawete i będziesz cj na sznurku na zloty przywoził. To jest trudna milość
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
poprostu nie dajcie sie Robsonowi przewieźć swoimi maszynami - bo będzie chciał wstawiać 1.9 tak jak ja - niby nie chcę się rozstać a kupiłbym CTI jakbym znalazł w takim stanie jak mój
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Robson nie marudź. Po to Francuzy wymyśliły tyle wersji 205, żeby była różnorodność. 205 to nie tylko GTI.
Poza tym popatrz na to z tej strony: Twój CJ przy naszych styranych wymęczonych 1,9 to prawdziwy cukierek. A poza tym jestem przekonany jak będziesz uważnie patrzeć i szukać to znajdziesz też jakieś GTI. A cabrio zostanie do wożenia siana, albo nowożeńców jak tam już będziesz chciał...
Poza tym popatrz na to z tej strony: Twój CJ przy naszych styranych wymęczonych 1,9 to prawdziwy cukierek. A poza tym jestem przekonany jak będziesz uważnie patrzeć i szukać to znajdziesz też jakieś GTI. A cabrio zostanie do wożenia siana, albo nowożeńców jak tam już będziesz chciał...
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
RafGentry pisze:Robson nie marudź. Po to Francuzy wymyśliły tyle wersji 205, żeby była różnorodność. 205 to nie tylko GTI.
Prawda jest taka że Robson ma piękne autko - i gdyby zamontował 1.9 - to byłby taki sleeper warto naprawdę warto pomyśleć
ostatnio naprawdę wzroku nie mogłem oderwać i czasami w pracy oglądam zdjęcia jego auta w telefonie
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
a ja io tak wole swoje lezace 60 koni niz te wasze gti
a z innego tematru dzis moj kolega widzial w krk 5 drzwiowe lacoste a moj mial byc jedyny shit
a z innego tematru dzis moj kolega widzial w krk 5 drzwiowe lacoste a moj mial byc jedyny shit
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- gad
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
- Kontakt:
Panowie obudzilem sie dzisiaj ze mam karnety do parku wodnego, wazne sa do niedzieli a ja przez zajecia na uczelni nie dam rade ich wykozystac Jesli ktos bylby chetny to oddam za przyslowiowa złotowke. Karnetow jest 8 czyli spokojnie mozna isc w 2 osoby na 4 godziny!
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
albo w 8 osob na godzine:) Ja ogolnie nie przepadam za aquaparkiem i sam raczej nie pojde, ale jakby caly fanklub sie wybral to moglibysmy sie mysle dolaczyc z Ula:) Zlotu wodnego jeszcze nie mielismy.
- gad
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
- Kontakt:
Haha zlot wodny peugeota:D A ja bym znowu byl nieobecny
- Lubomir
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
- Numer Gadu-gadu: 5175900
- Kontakt:
Robson masz piękne auto nic nie zmieniaj , ja na twoim miejscu bym nic nie zmieniał.Marin205 pisze:RafGentry pisze:Robson nie marudź. Po to Francuzy wymyśliły tyle wersji 205, żeby była różnorodność. 205 to nie tylko GTI.
Prawda jest taka że Robson ma piękne autko - i gdyby zamontował 1.9 - to byłby taki sleeper warto naprawdę warto pomyśleć
ostatnio naprawdę wzroku nie mogłem oderwać i czasami w pracy oglądam zdjęcia jego auta w telefonie
Wiadomo, że 1.9 kusi ale oryginał ma swoją wartość i z wiekiem rośne w cenę a twoje auto już do najtańszych nie należy, na rynku niemieckim oryginalne auto z oryginalnym silnikiem (tak jak to fabryka zaplanowała) jest więcej warte niż ,,swap'' dla ,,chłopca w czapce''.
Chcesz GTI to nazbieraj kasy i zaplanuj kupno GTI, a obecnego auta nie przerabiaj.