KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
Lubomir
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
Numer Gadu-gadu: 5175900
Kontakt:

Re: KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Post autor: Lubomir »

druan pisze:ogólnie to paskudnie ta kiera teraz wygląda mi się nie podoba :? trzeba było oddać do obszycia kosztowało by cię to niewiele a było by o 10000000000razy lepiej:) :W
No ja też mam mieszane uczucia, nie byłoby to takie straszne gdyby się tak nie pomarszczyło
(zwłaszcza na dole), no i tak między tymi ,,sznurowadłami'' jakby przyskąpione, trochę pokrowca.Cena pokrowca 25zł, zdjęcia zamieściłem do wglądu jakby ktoś się chciał na takie coś kiedyś skusić i jak to po zamontowaniu wygląda, lepiej chyba się nie da tego założyć :(
Proszę jednak o trochę wyrozumienia :), ,,plecenie'' tego zajęło mi 40min, i już mi cierpliwości momentami brakowało, a efekt mnie też nie zadowala, zdjęcie tego to pewnie połowa czasu:)
Masz jakiś namiar kto by mógł sensownie kierę obszyć i jaka cena takiego zabiegu? Proszę ewent. info na PW.No i podstawowe pytane, ktoś już obszywał?, żeby nie wyglądało to potem tak marnie jak u mnie.Używanej jeszcze jednej kierownicy nie chcę bo i tak będzie wytarta.
Co do użyteczności, na górze nawet dobrze się trzyma (kierownica jest grubsza i taka grubość oryginalnie wg. mnie lepiej by pasowała do ręki), ale na dole jest już bardzo pomarszczone i znacznie to przeszkadza.

Jeszcze szczurek, jak wszedłem do piwnicy to mnie nieżle wystraszył i przez chwilę stałem i patrzyłem czy mi się bestia bo gardła nie rzuci, no i tak staliśmy, ja patrzę na niego on na mnie, po dobrej chwili jakoś dotarło, że się cośkolwiek ten straszny potwór nie rusza i podszedłem odważnie do niego,(miałem młot 10kg za pecami, gdyby nie zdał egzaminu byłoby po mnie),trącam czubkiem buta (zważcie na moją odwagę, ani chybi by za jednym zamachem całą nogę odgryzł) a on sztywniak, musiał zeżreć trutkę niebożę (przyznam wyglądał całkiem świeżo)
tak, że na wiosnę znaczne rozplenienie szczurzej plagi nam nie grozi :), a zdjęcia zrobiłem, żeby dowodu mojego bohaterskiego czynu były.
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

ja rozłożyłem pułapki w domu bo mi polne myszy zaczęły włazić - ani jedna łapka nie zadziałała - tylko przynętę obżerały więc miałem dosyć tego dokarmiania - więc musiałem sam wyłapać: jedną goniłem po sypialni 40 minut, drugą przygniotłem przez przypadek kółkiem od lodówki jak wysuwałem lodówkę w celu znalezienia szkodnika - ponieważ gryzła - to ją wessałem w odkurzacz - a właściwie jej kawałek bo żeby wsadzić rurę pod lodówkę musiałem użyć ssawki no i utknęła na końcówce. Trzecia wlazła mi przez wentylację i spadła do okapu. Żona wcisnęła tryb turbo i myszkę ogoliło trochę :) - 4 była w piwniczce - ponieważ za dużo gratów - dałem trutkę munifikującą - czyli taką która po zeżarciu wysysa na żywca wszystkie soki z myszki - efekt 4.0 jak na razie dla mnie - więcej szkodników nie stwierdzono :)

czy na którąś cieplejszą sobotę znalazł by się chętny by mi pomóc zdjąć głowicę ? - nigdy nie blokowałem wału pod założenie na nowo paska rozrządu - można użyć byle czego do blokowania?
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Do sciagniecia glowicy chyba nie musisz niczego blokowac. Bedziesz sie tym martwil przy zakladaniu:) Mozesz do tego uzyc wiertla, badz srubokreta jesli Ci sie zmiesci i ciasno wejdzie.

Ja moglbym pomoc, ale na razie ciezko mi sie deklarowac bo nie mam auta i tym samym jak do Ciebie dojechac. Poza tym w najblizszy weekend ma byc znowu -20...Do swojego auta sie przez to znow nie zabiore...eh:(
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Do rozkladalania glowicy tez dobrze jest sobie ustawic rozrzad na kolki. Latwiej sie potem sklada do kupy. Najlepsze jest wiertlo. ewentualnie moga byc prety z koncowkami na imbusy, torxy odpowiedniej srednicy zdaje sie ze 8mm
Awatar użytkownika
gad
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
Kontakt:

Post autor: gad »

jak nie bede na uczelni ani nic w tym stylu to pisze sie na ochotnika:) blokowanie przy wiekszych przejsciach zajmuje jakies 2 minuty wiec tragedii nie robi:)
Awatar użytkownika
jozek
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
Numer Gadu-gadu: 4886607

Post autor: jozek »

Mam już tylne amorki do kompletu. Teraz tylko jeszcze remont belki, dokupienie nowych osłon i odbojów, łożysk mcpersonów i będzie można zakładać.
Obrazek
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

ile dałeś i gdzie?
Awatar użytkownika
jozek
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D

Przód po 145, tył po 135. Kupiłem na Allegro. Sprzedający: AUTO-GIETKA. Dostałem fakturę i 2 lata gwarancji.
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

jako Honda mamy tam rabat... jeden z kolegów tam pracował
ceny ogólnie dobre
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
robson
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: robson »

Jak sępy !!!!!!
Załączniki
Obraz 593.jpg
Obraz 591.jpg
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Już miałem się oburzyć i zbulwersować że komuś wyczyściliście lodówkę beze mnie a tu zobaczyłem że ja też tam jestem i to zdjęcia jeszcze z imprezy u Marina:)

Korzystając z chwilowej odwilży odśnieżyłem w końcu peżocinę. Zdziwiłem się bo odpalił od strzała pomimo miesięcznego bezruchu. Ledwo dotknąłem kluczyka to już chodził. Niestety po 5sek zgasł. Bogatszy o doświadczenie z ostatniego razu, kiedy to chciałem go od razu ponownie odpalić i nie dało sie przez cały dzień - tym razem poczekałem. Spokojnie ściągnąłem z niego 20cm warstwe śniegu i zapaliłem ponownie. Przez chwile dziwnie chodził. Nierówno, troche pierdział pyr pyr pyr z rury, a jak przyłożyłem ucho do filtra powietrza to słyszałem jakiś metaliczny dźwięk. Na szczęście po 2-3min na biegu jałowym uspokoił się i chodził równo. Udało mi się nawet zrobić nim 3 rundki wokoło osiedla. Powiem wam że nieodśnieżone osiedlowe uliczki w połączeniu z letnimi oponami dały mi tyle frajdy że zapomniałem o tym że od ponad 3 miesięcy autem nie jeździłem:)

Porwany optymizmem zabrałem się za porządki. Auto chodziło sobie przez 35min. Podpompowałem koła oraz nagrzałem porządnie wnętrze żeby nie jechało wilgocią i wyniosłem wszystkie graty z bagażnika. Powyciągałem też różne rupiecie z szuflad i szaf z domu i zrobiłem inwentaryzacje:

Obrazek

Trochę się tego nazbierało, a przecież dużo rupieci wywiozłem już wcześniej na wieś...Niektórych części które mogłyby się przydać nie mam, za to posiadam np 3 moduły zapłonowe. Nie wiem ani skąd ani po co tyle mam, no ale cóż - tak to jest jak ma się bajzel w magazynie

A tutaj już wszystko umyte, poukładane tematycznie i zapakowane do torby którą dostałem od taty jeszcze na święta:

Obrazek

Jeszcze jak stałem przy samochodzie to zaparkował koło mnie jakiś koleś szarą 205. Nie wiem co to za wersja była ale miał dziwne lusterka - takie z prześwitem w środku. Poleciłem mu forum. Powiedział że przegląda, aczkolwiek się nie udziela. Obiecał że tym razem coś może napisze przy okazji. Zrobiłem fotkę, ale telefonem bo nie miałem przy sobie aparatu, wiec wrzucę dopiero jak znajdę kabel usb do niego.

Przy okazji utwierdziłem się w przekonaniu że z tym moim autem jest coś bardzo nie tak i to na całym froncie:) Po tych 30min temperatura na wskaźniku podniosła się ledwo do 75 stopni a wiatrak przy chłodnicy już się kręcił...
robson
Peugeot 205 Master

Fox z całego tago zestawu podoba mi się zestaw narzędzi ( pewnie jakieś firmowe) super. Jak byś chciał mam troszke drobiazgów to ci mogę dożucić,no i Druan robił pożądek w garazu tez coś ma zapełnimy tą torbe. Pozdrawiam _O_ :W
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Wspominając o zestawie narzędzi to mówisz o tym dziadowskim kluczu do świec?:) Trafił na wystawkę dlatego że leżał w bagażniku, ale jego miejsce jest na śmietniku. Jak mi się samochód zaczął zacinać to chciałem na stacji benzynowej kupić klucz, ale nigdzie nie mieli. Kupiłem tego syfa w M1, ale niestety nie udało mi się nim niczego odkręcić i w końcu poratował mnie Gad.
Zestaw narzędzi zostawiłem niestety na wsi i nie mam nawet teraz jak tam jechać i sobie przywieźć:(

PS: Stawiałem że najbardziej spodoba się kopułka z wybitą dziurą, nie sądziłem że ktoś wypatrzy tez nieszczęsny klucz:)
robson
Peugeot 205 Master

Chodziło mi o ,klucz do świec,śrubokręt,kombinerki ,poxipol,kropelka, WD-40 i papier ścierny,brakuje młotka i klucza do kół. :W Michał oczywiście żartuje. _O_ Acha zapomniałem o izolacji _O_
Awatar użytkownika
jozek
Maniak

Jak to mówią `przy niedzieli` zamiast rosołu i schabowego Krakowska ekipa poszukiwawcza w składzie RafGentry, Druan, Gad i ja wyruszyła na akcje. Cel - oględziny 205 w wersji winner którą próżno szukać na allegro po tagach w stylu peugeot 205 lub podobne. Kto nie wpisze ``Dzielny mały samochodzik. lubi dzieci.`` może mieć problemy ze znalezieniem 8)7 Zmyleni zdjęciami z aukcji mieliśmy nadzieje na coś godnego uwagi. Podejrzenie budziły jedynie pomarańczowe migacze oraz fakt że auto to składak... Po dotarciu na miejsce naszym oczom ukazał się taki widok.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie zrażeni nędzą znaleziska zaczęliśmy bez obciachu rozglądać się po okolicy:

Obrazek

Poszukiwania zaowocowały 205 Grd na speedline 14 z fajnymi fotelami:

Obrazek
Obrazek

Oraz ciekawym wytworem francuskiej motoryzacji w postaci R19 williams.

Obrazek
Zablokowany