205 GTI Euro Road Trip 2009
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Re: 205 GTI Euro Road Trip 2009
Potrzeby od peugeot'a mamy te najbardziej oczywiste - albo dofinansowanie paliwa, albo części zamiennych, czy ewentualnych napraw w jakimś ASO po drodze. Idealny byłby furgon z częściami i mechanikiem który by nad nami czuwał:) To jednak wydaje mi się nierealne. Może peugeot ma jakąś sieć punktów assistance i taką opieką mógłby nas np darmowo otoczyć?
Ps: czemy przy mnie na liście jest pytajnik? Jadę i już:) Mam tylko nadzieję że ktoś jeszcze oprócz mnie z południa się wybierze bo jak nie to najbliższego puga pewnie spotkam gdzieś przy granicy z Niemcami - na spotkaniu szlaków z warszawy, lublina, krakowa...
Ps: czemy przy mnie na liście jest pytajnik? Jadę i już:) Mam tylko nadzieję że ktoś jeszcze oprócz mnie z południa się wybierze bo jak nie to najbliższego puga pewnie spotkam gdzieś przy granicy z Niemcami - na spotkaniu szlaków z warszawy, lublina, krakowa...
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Trzeba zrobić konkretna listę rzeczy które potrzebujemy zanim zaczniemy z nimi rozmawiać.
O zniżki na paliwo można by uderzyć do Shell z wiadomych przyczyn, to oni maja więzy z Peugeotem od dawien dawna. O Vana + jakieś części zamienne do Peugeot Polska ( Van zostanie zwrócony i wszystkie niewykorzystane części tez ) Jak już będziecie wiedzieli którą trasa jedziecie to sprawdzi się po drodze gdzie można nocować i mail lub telefon z wyjaśnieniem sprawy powinien załatwić chociaż 10% zniżki dla 10 osób, może nawet więcej.
Spróbuje zrobić mapke dzisiaj z propozycja trasy, jak będziecie mieli jakieś sugestie co do zmian to walcie śmiało.
Wyjazd:
1. Lord
2. Padre
3. Munne
4. Fox
5. Kamkiler ?
6. Meteor ?
7. Haku
8. Orfister
9. Zywik
10. Michal GTI
11. Jarmarek
12. florek2b ? (na 80%)
O zniżki na paliwo można by uderzyć do Shell z wiadomych przyczyn, to oni maja więzy z Peugeotem od dawien dawna. O Vana + jakieś części zamienne do Peugeot Polska ( Van zostanie zwrócony i wszystkie niewykorzystane części tez ) Jak już będziecie wiedzieli którą trasa jedziecie to sprawdzi się po drodze gdzie można nocować i mail lub telefon z wyjaśnieniem sprawy powinien załatwić chociaż 10% zniżki dla 10 osób, może nawet więcej.
Spróbuje zrobić mapke dzisiaj z propozycja trasy, jak będziecie mieli jakieś sugestie co do zmian to walcie śmiało.
Wyjazd:
1. Lord
2. Padre
3. Munne
4. Fox
5. Kamkiler ?
6. Meteor ?
7. Haku
8. Orfister
9. Zywik
10. Michal GTI
11. Jarmarek
12. florek2b ? (na 80%)
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Kurcze fajny wyjazd, ale niestety nie będę mógł wziąć w nim udziału. Szkoda.
- Florek2b
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
- Numer Gadu-gadu: 1958447
- Kontakt:
czemu Janek ja postaram sie zrobić wszystko żeby pojechać
- cybernck
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
hello guys,
it would be AMAZING if you could do your own route and come to the randez-vous point in Pula, Croatia .
apart from the English group, there will be a Slovenian/Croatian/Bosnian group present there too.
i should really get the info posted on other european forum's as well, so i'll do it asap.
keep me informed .
it would be AMAZING if you could do your own route and come to the randez-vous point in Pula, Croatia .
apart from the English group, there will be a Slovenian/Croatian/Bosnian group present there too.
i should really get the info posted on other european forum's as well, so i'll do it asap.
keep me informed .
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 mi 16
- Numer Gadu-gadu: 563294
Lol spoko impreza bedzie z mila checia bym sie wybral Ja juz we Francji jestem wiec nie zbyt daleko Nie wiem jak z urlopem bedzie pewnie dopiero sie dowiem przed cala impreza czy pojade ale checi mam .tylko puga z polski bym musial spowrotem tutaj zciagnac a tu maly problem bo nie wiem czy do nowego roku uda mi sie go wyklepac bo mi ziomek w tylek wjechal
205 MI16
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Mozesz podskoczyc do Reims albo gdziekolwiek , spotkac sie z Polska ekipa i sie dosiasc do kogos.
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Some of us will meet up with you guys in France, this trip is just a MUST for any true 205 fan:)
Kazda morda pasuje do Forda!
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 mi 16
- Numer Gadu-gadu: 563294
sprubuje byc swoim pugiem ale jesli go nie zrobie i istnieje mozliwosc zabrac sie z kims to czemu nie Choc bym swoim wolal
(bez gwarancji) ale postaram sie byc
(bez gwarancji) ale postaram sie byc
205 MI16
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Ok dzis sie troche pobawilem i splodzilem taka oto MAPKE <----- Kliknijcie na link
Zakladajac ze spotkamy sie w Reims, potem razem dalej w dol Francji do Muzeum Peugeotka i paru innych ciekawych miejsc jak muzeum motoryzacji. Dalej pieknymi kretymi gorskimi drozkami wprost do Chorwacji do pieknego miasteczka PULA.
Dalej to juz tylko zalezy od was co i jak ? Jezeli po Puli wracacie do domow to bedzie to ok. 4000km do pokonania Czy jak kto woli ok 400 litrow paliwa (1712 zloty zakladajac ze cena paliwa wynosi 1.1euro - srednia z Polski,Niemiec,Francji )
Trasa wyjdzie krotsza jezeli zamiast w Reims spotkamy sie w Mulhouse (pierwsze muzeum) . Z dojazdem do Mulhouse wyjdzie "tylko" 3600km (360litrow paliwa - 1540 zloty). Z czego 1,100km pokonamy z cala ekipa. Za punk wyjazdu wybralem Warszawe z przyjazdem do Krakowa.
Dajcie znac co sadzicie.
Zakladajac ze spotkamy sie w Reims, potem razem dalej w dol Francji do Muzeum Peugeotka i paru innych ciekawych miejsc jak muzeum motoryzacji. Dalej pieknymi kretymi gorskimi drozkami wprost do Chorwacji do pieknego miasteczka PULA.
Dalej to juz tylko zalezy od was co i jak ? Jezeli po Puli wracacie do domow to bedzie to ok. 4000km do pokonania Czy jak kto woli ok 400 litrow paliwa (1712 zloty zakladajac ze cena paliwa wynosi 1.1euro - srednia z Polski,Niemiec,Francji )
Trasa wyjdzie krotsza jezeli zamiast w Reims spotkamy sie w Mulhouse (pierwsze muzeum) . Z dojazdem do Mulhouse wyjdzie "tylko" 3600km (360litrow paliwa - 1540 zloty). Z czego 1,100km pokonamy z cala ekipa. Za punk wyjazdu wybralem Warszawe z przyjazdem do Krakowa.
Dajcie znac co sadzicie.
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
of course Munne - any true 205 fan with enough big wallet rest have to stay at home.
cybernck - I'm glad you're going to show up on the trip, for long time I was wonder how your car looking in real hope to see you soon .
Para - Dzięki za mapkę i wyliczenia (przy trasie jak na mapce i spalaniu ok. 9.5l i benie po 3.7zł) wychodzi ok. 1700zł za paliwo - czy ktoś ma doświadczenie i mógłby przeliczyć ile będą kosztowały autostrady przy trasie jak na mapie? ja nawet nie wiem gdzie szukać na ten temat informacji.
cybernck - I'm glad you're going to show up on the trip, for long time I was wonder how your car looking in real hope to see you soon .
Para - Dzięki za mapkę i wyliczenia (przy trasie jak na mapce i spalaniu ok. 9.5l i benie po 3.7zł) wychodzi ok. 1700zł za paliwo - czy ktoś ma doświadczenie i mógłby przeliczyć ile będą kosztowały autostrady przy trasie jak na mapie? ja nawet nie wiem gdzie szukać na ten temat informacji.
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
Autostrada w PL 3x11pln, FR chyba ok. 15 euro.
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
a niemcy? szwajcaria? czechy? chorwacja?
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
czechy mająwinietki chyba ,chorwacja tez , kurde byłem poł roku temu tak i nie pamietam , niemcy przejazd za darmo , ale wjazd do berlina naszymi pugami chyba kosztuje ze wzgledu na emisje spalin , dobrze mysle ??
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Strasznie drogo to kalkulujecie. 9,5l na trasie? Tyle to przecież pug pali przy 150kmh. Przy 100-110 wychodzi 6,5l/100 więc 4tys km to przy obecnej cenie benzyny 1000zł. Jak byśmy jechali po autostradach w "peletonie" jeden za drugim 90-100kmh to by pewnie wyszło z 6. Jeśli chodzi o ceny autostrad to na stronie ViaMichelin'a jest wyszukiwanie trasy i obliczanie kosztów. Pokazuje dokładne ceny autostrad, winietek itp.
Wjazd do Berlina kosztuje dla samochodów bez katalizatora, więc przynajmniej nowsze pugi wjeżdżają bez przeszkód, poza tym czy zwiedzanie Berlina jest w planach wyprawy? Z Krakowa to trochę nie po drodze.
Trasa Kraków-Reims-Pula-Kraków to ok 4018km (około bo nie wpisywałem wszystkich punktów po drodze i trasa mogła się wyznaczyć inna). Koszt benzyny wg strony ViaMichelin to 280 euro +55 euro za winietki+autostrady+tunele na tej trasie. Zaokrąglając w górę - 400 euro powinno starczyć na objechanie tej pętli. Jeśli benzyna nie podrożeje oczywiście ( w Krakowie tankuję po 3,50, na stronie wpisałem 1euro za litr, bo jak zatankuję w krakowie a potem na granicy to do francji dojadę na taniej benzynie a tam dużo drożej raczej nie jest) Najkrótsza trasa z Krakowa krzyżuje się z tą zaproponowaną przez Parę dopiero w środkowych Niemczech, ale jakby Warszawa jechała przez Wrocław (wydaje się że nie byłoby to dalej) to moglibyśmy się tam spotkać.
Jakby ktoś chciał sobie wyliczyć koszt od siebie to polecam link:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
Wjazd do Berlina kosztuje dla samochodów bez katalizatora, więc przynajmniej nowsze pugi wjeżdżają bez przeszkód, poza tym czy zwiedzanie Berlina jest w planach wyprawy? Z Krakowa to trochę nie po drodze.
Trasa Kraków-Reims-Pula-Kraków to ok 4018km (około bo nie wpisywałem wszystkich punktów po drodze i trasa mogła się wyznaczyć inna). Koszt benzyny wg strony ViaMichelin to 280 euro +55 euro za winietki+autostrady+tunele na tej trasie. Zaokrąglając w górę - 400 euro powinno starczyć na objechanie tej pętli. Jeśli benzyna nie podrożeje oczywiście ( w Krakowie tankuję po 3,50, na stronie wpisałem 1euro za litr, bo jak zatankuję w krakowie a potem na granicy to do francji dojadę na taniej benzynie a tam dużo drożej raczej nie jest) Najkrótsza trasa z Krakowa krzyżuje się z tą zaproponowaną przez Parę dopiero w środkowych Niemczech, ale jakby Warszawa jechała przez Wrocław (wydaje się że nie byłoby to dalej) to moglibyśmy się tam spotkać.
Jakby ktoś chciał sobie wyliczyć koszt od siebie to polecam link:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
Ostatnio zmieniony 09 gru wt, 2008 11:25 am przez Fox, łącznie zmieniany 1 raz.