Dzisiaj dzwoniłem do znanego już ośrodka wypoczynkowego Borki, póki co miejsca w domkach są w każdym terminie, jednak powiedziano mi, że na majówkę przyjęto już sporo rezerwacji i że jest dość duże zainteresowanie. Dla namiotowiczów miejsca bez ograniczeń. Cennik na stronie. Jeżeli zebrała by się większa grupa to istnieje możliwość upustu.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Może faktycznie początek maja? Wtedy będzie naprawdę dłuuuugi weekend i nie trzeba specjalnie dużo urlopu brać.
Sesji egzaminacyjnych też nie będzie raczej, więc mogą jechać studenci
Jak wypad się powiedzie, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ruszyć gdzieś raz jeszcze późnym latem na przykład.
RafGentry pisze:Może faktycznie początek maja? Wtedy będzie naprawdę dłuuuugi weekend i nie trzeba specjalnie dużo urlopu brać.
Sesji egzaminacyjnych też nie będzie raczej, więc mogą jechać studenci
Jak wypad się powiedzie, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ruszyć gdzieś raz jeszcze późnym latem na przykład.
No i to rozumiem majówka jest ok i faktycznie sesji wtedy nie ma
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
Jeśli o mnie chodzi to najlepsze są neutralne terminy na tripa, czyli nie wakacje, nie długie weekendy. Urlop wakacyjny rezerwuję na wyjazd na południe Europy, majówka może być trudna z różnych względów. Póki co spróbuję zorientować się jak z urlopem będzie na ten długi podwójny weekend.
Oczywiście centralna część kraju jak najbardziej mi odpowiada i chętnie znów wyprawię się na dwieściepiątkowego tripa, tym razem wreszcie LucKy LooKiem, wszystko wskazuje na to, że znów wyglądającym jak samochód.
Długi weekend na początku maja wydaje się atrakcyjny, bo teoretycznie nie trzeba brać wielu dni urlopu, żeby długo odpoczywać.
Jednak w praktyce nawet ten dzień czy trzy dni urlopu mogą być nieosiągalne, bo która poważna firma zamknie się na tydzień?
Dlatego warto byłoby rozważyć jeszcze inne, majowe weekendy.
głosowałem na Kaszuby, bo uważam że centralna polska (w której się urodziłem, i w której mieszkam) ma ten problem, że wg. mnie nic tu ciekawego nie ma jeśli chodzi o krajobraz i miejsca do wypoczynku. Ale jeśli czas pozwoli to oczywiście stawię się w dowolnym innym zakątku polski niż Kaszuby
Majowy weekend i Boże Ciało niestety mam już zarezerwowane
To jak sprawy stoją Panie i Panowie?
Rozumiem, że wyprawa w centrum naszego pięknego kraju jest dalej aktualna.
Jeżeli chodzi o termin, to uważam, że długi weekend majowy jest bez sensu, (będziemy robić tygodniowego tripa)? Poza tym nie wszyscy dostaną urlopy, a niektórzy mają już długi weekend zaplanowany.
W związku z powyższym opcja piątek, sobota, niedziela poniedziałek, jest chyba najbardziej optymalna (kto będzie mógł wziąć urlop, lub urlop na żądanie , to zacznie od piątku, a kto nie będzie mógł, chciał, to przyjedzie w sobotę, i odjedzie spokojnie w niedzielę.
Ważne, żeby był plan który można modyfikować, a nie że nikt nic nie wie, i nie wiadomo co zaplanować i kto ma podjąć decyzje.
Pytanie, co można zobaczyć, gdzie pojechać w centralnej Polsce ?? Jakieś propozycje ??
" Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje!"...
no generalnie taki jest zamysł żeby był to weekendowy trip. Ja tez ciekaw jestem co tam mozna zobaczyć w centralnej. Jakby ktos napisał to było by fajnie
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!