Kolejny trip
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
Kolejny trip
Na ostatnim tripie słyszałem pomysł który pare osób zarzuciło że może zorganizować jakiegoś tripa we wrześniu, a jak nie we wrześniu to dopiero w nastepnym roku.
Pomysł na trip został również zarzucony a mianowicie
"scieżka latarni morskich"
podawajcie swoje pomysły bo może warto by już powoli zaczynać przygotowania mimo tego że mnóstwo czasu mamy a i dużo z nas nie ma jeszcze rozplanowanego urlopu
podawajcie swoje pomysły bo może warto by już powoli zaczynać przygotowania mimo tego że mnóstwo czasu mamy a i dużo z nas nie ma jeszcze rozplanowanego urlopu
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!

307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Re: Kolejny trip
Tym razem ja się pisze i nie zawiodę
latarni u nas za wiele nie ma, ale pomysł bardzo fajny

- Martinoo
- Moderator
- Kontakt:
Moja dziewczyna ma dość dobrą dokumentacje na ten temat wiec można odiwedzić takie nawet już nie działające a i przy okazji odwiedzić Wiezyce i Szymbark (miejsce gdzie jest odwrócony domek)Orfister pisze:Tym razem ja się pisze i nie zawiodę![]()
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!

307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Bylem tam,. jest rewelacyjnie, ogólnie cały kompleks w Szymbarku jest fajny, nie tylko dom do góry nogami...mi np. bardzo się podobał bunkier 
A w Wierzycy jest ten wysokaśny punkt widokowy ? dobrze kojarzę ?

A w Wierzycy jest ten wysokaśny punkt widokowy ? dobrze kojarzę ?
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Oj zdziwiłbyś się Orfi ile my tych latarni mamy 
Co do tego "szlaku latarni" to powiem tak - fajny pomysł (bo mój
), ale sporo ciekawych rzeczy jest na zachodnim pomorzu, co już dla nas z pomorza nie jest taką bliską wycieczką, a co dopiero dla ludzi z Krakowa czy Katovic.
Za to pomysł objazdu po kaszubach jest mega. Szymbark, Wieżyca, Ogród botaniczny w Golubiu, Kaszubskie Oko, Kamienne kręgi w Węsiorach ( to te z Pana Samochodzika ;]), kręgi w Odrach, Zamek w Bytowie (większy i bardziej zamkowy niż ten który widzieliśmy), niedoszła elektrownia atomowa w Żarnowcu, mega ciekawa elektrownia szczytowo-pompowa (zdjęcie przy tych rurach byłoby ciekawe). Jedźmy dalej - wyjdźmy południu na przeciw - Bory Tucholskie, a nawet Toruń - tam też jest ciekawie. Ja jestem jak najbardziej na tak.
Tak - Wieżyca to najwyższy szczyt w pasie od Hamburga po coś tam, tuż obok Szymbarku z fajną wieżą widokową.

Co do tego "szlaku latarni" to powiem tak - fajny pomysł (bo mój

Za to pomysł objazdu po kaszubach jest mega. Szymbark, Wieżyca, Ogród botaniczny w Golubiu, Kaszubskie Oko, Kamienne kręgi w Węsiorach ( to te z Pana Samochodzika ;]), kręgi w Odrach, Zamek w Bytowie (większy i bardziej zamkowy niż ten który widzieliśmy), niedoszła elektrownia atomowa w Żarnowcu, mega ciekawa elektrownia szczytowo-pompowa (zdjęcie przy tych rurach byłoby ciekawe). Jedźmy dalej - wyjdźmy południu na przeciw - Bory Tucholskie, a nawet Toruń - tam też jest ciekawie. Ja jestem jak najbardziej na tak.
Tak - Wieżyca to najwyższy szczyt w pasie od Hamburga po coś tam, tuż obok Szymbarku z fajną wieżą widokową.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Pomysł fajny ale problemem jest właśnie odległość dla większości
W tym roku mam za dużo wydatków aby mieć kasę na następny kilkuset kilometrowy wyjazd 

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko
https://www.facebook.com/205renovation/

- Bimbina
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 4776874
Nas cały trip wyszedł 1250 kilka kilometrów.... a kasy... eeee... przemilczę ten temat.
A co do tematu trip po Pomorzu to fajny pomysł.... i to mój nie PreZesa
Do tego co napisał Piotrek dopisała bym jeszcze Kaszubski Park Miniatur w Stryszej Budzie, Skansen we Wdzydzach, Ruiny Zamku w Starej Kiszewie, Muzeum Hymnu w Będominie, Muzeum Kolejarstwa w Koscierzynie oraz samo miasto Kościerzyna czyli pierwsze miasto na świecie z rondem kolejowym
Jesli chodzi o spanie. Piotrek ma działke na kaszubach, rozbicie namiotów i nocleg dla kilku osób możemy załatwić za friko ;P Mamy też miejsce na mega ognisko i wielkiego grilla ;]
A co do tematu trip po Pomorzu to fajny pomysł.... i to mój nie PreZesa

Do tego co napisał Piotrek dopisała bym jeszcze Kaszubski Park Miniatur w Stryszej Budzie, Skansen we Wdzydzach, Ruiny Zamku w Starej Kiszewie, Muzeum Hymnu w Będominie, Muzeum Kolejarstwa w Koscierzynie oraz samo miasto Kościerzyna czyli pierwsze miasto na świecie z rondem kolejowym

Jesli chodzi o spanie. Piotrek ma działke na kaszubach, rozbicie namiotów i nocleg dla kilku osób możemy załatwić za friko ;P Mamy też miejsce na mega ognisko i wielkiego grilla ;]
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
kusisz Martinoo!!Martinoo pisze:Na ostatnim tripie słyszałem pomysł który pare osób zarzuciło że może zorganizować jakiegoś tripa we wrześniu, a jak nie we wrześniu to dopiero w nastepnym roku.
GTI_Efekt Masy 
- meteorrr
- Junior
- Posiadany PUG: był 205 GTI 3.0 V6 jest 206 RC
wszystko ok, tylko nie pierwszy weekend września...
może wyjazd w zachodnie rejony Polski np. Zielona Góra i winobranie
http://www.facebook.com/events/241702982542678/
może wyjazd w zachodnie rejony Polski np. Zielona Góra i winobranie

- Martinoo
- Moderator
- Kontakt:
Oj bez przesady, po prostu jeśli jest pomysł to czemu go nie zrealizować ?krzyska pisze:kusisz Martinoo!!Martinoo pisze:Na ostatnim tripie słyszałem pomysł który pare osób zarzuciło że może zorganizować jakiegoś tripa we wrześniu, a jak nie we wrześniu to dopiero w nastepnym roku.
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!

307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Gdzie są latarnie to ja się nie orientuję, ale część wymienionych atrakcji zaznaczyłem na mapce.
Co do wspomnianego miasta piernikowego to kiedyś w małym, 205-tkowym, składzie się tam wybraliśmy. Ładnie tam jest, trzeba przyznać.
Co do wspomnianego miasta piernikowego to kiedyś w małym, 205-tkowym, składzie się tam wybraliśmy. Ładnie tam jest, trzeba przyznać.

- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Mała modyfikacja - punkt A jest postawiony obok "Szatniowców" i samej elektrowni - widać oba niedoszłe reaktory przejeżdżając w dół. Punkt B jest przy "Ośrodku Pomiarów Zewnętrznych" ( http://www.opuszczone.net/osrodek-pomia ... -zarnowiec ), który niestety jest totalnie zdewastowany, a jeszcze 3-4 lata temu dało się część aparatury obejrzeć (do 2002 roku wszystko działało
) Punkt C jest na parkingu przed Elektrownią Szczytowo Pompową i "rurkami" 
N - Borne Sulinowo, miasto które zawisło między PRL ( a raczej ZSRR
) a współczesnością. Miasto w którym rozpadające się zabytki przeplatają się z nowym budownictwem. Piękna rzecz. http://www.opuszczone.com/galerie/borne/index.php
O - Kłomino, miasto którego nie było...i teraz już niestety też praktycznie nie ma. http://www.opuszczone.com/galerie/grodek/index.php https://www.facebook.com/pages/GR%C3%93 ... 6681340900
Zmodyfikowana mapka
Piękna trasa, ale wszystko z tej trasy jest nierealne do zobaczenia jednego dnia (na dwa dni to by było cholernie dużo), ale...hm... trasa zajebiaszcza
Kolejna modyfikacja - trasa mocno uproszczona, ale nadal nierealna do realizacji w jeden dzień, ale już bliższa rzeczywistości. J - radar który zrobił zdjęcie Kaczyńskiemu (mi też...). Inna trasa

N - Borne Sulinowo, miasto które zawisło między PRL ( a raczej ZSRR

O - Kłomino, miasto którego nie było...i teraz już niestety też praktycznie nie ma. http://www.opuszczone.com/galerie/grodek/index.php https://www.facebook.com/pages/GR%C3%93 ... 6681340900
Zmodyfikowana mapka
Piękna trasa, ale wszystko z tej trasy jest nierealne do zobaczenia jednego dnia (na dwa dni to by było cholernie dużo), ale...hm... trasa zajebiaszcza

Kolejna modyfikacja - trasa mocno uproszczona, ale nadal nierealna do realizacji w jeden dzień, ale już bliższa rzeczywistości. J - radar który zrobił zdjęcie Kaczyńskiemu (mi też...). Inna trasa
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Dowiedziałem się wczoraj, że raczej nie wybierzemy się ze znajomymi nad morze
Jeśli więc tylko fundusze pozwolą, chętnie wybiorę się na kolejny trip. Cholernie chciałbym zobaczyć Borne Sulinowo. W Żarnowcu i Szymbarku już byłem 

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
https://www.facebook.com/205renovation/