Popieram - ten nowe to jakies takie dziwne robia -sama blacha 0 okien tylko jakies lufciki "bo bezpieczniejsze..." poza tym zadnego charakteru i duszy...jakies takie... sterylne
invictus pisze:Popieram - ten nowe to jakies takie dziwne robia -sama blacha 0 okien tylko jakies lufciki "bo bezpieczniejsze..." poza tym zadnego charakteru i duszy...jakies takie... sterylne
Tluka wszystko na jedno kopyto, zeby obnizyc koszty wala plastik gdzie sie da, "pozyczaja" cale podzespoly miedzy soba... Kto to slyszal zeby Jaguar mial plyte podlogowa od Mondeo (X-Type) Albo zeby Saaby mialy podzespoly Mitsubishi....
Nie mam nic przeciwko globalizacji ogolnie, centra handlowe zachodnich sieci i McDonaldy mi nie przeszkadzaja ale globalizacji w motoryzacji nie znosze!
Albo 350z mial silnik z velsatis albo np peugeot 207 toz to hanba!! zreszta nowymi tez sie inaczej jezdzi w starych to nawet fakture nawierzchni czuc, liczyl sie kierowca, a teraz to wszystko robia komputery nawet wycieraczkami steruje komputer - no bez jaj to po co my??!!
No ja mowie o tej 911 tak max do 94 czy 96 roku...nowsza to nie wiem...znaczy teraz porsche wrocilo do okraglych swiatel i to jakos wyglada,ale ten okres gdzie 911 miala te "okulary" czy jak to nazwac to dla mnie byla porazka...
DJPreZes pisze:No ja mowie o tej 911 tak max do 94 czy 96 roku...nowsza to nie wiem...znaczy teraz porsche wrocilo do okraglych swiatel i to jakos wyglada,ale ten okres gdzie 911 miala te "okulary" czy jak to nazwac to dla mnie byla porazka...
Z 911-tek ostatnim prawdziwym kontynuatorem tradycji z lat 60-tych byl model produkowany w latach 1993-1996 (seria 993). Linia nie "zaklocona" zadnymi "dodatkami" (okragle swiatla ) i tradycyjny 6-cylindrowy bokser chlodzony powietrzem. Teraz juz tylko chlodzone woda robia a tamte byly ostatnie z tym charakterystycznym wielkim wentylatorem.
206 tak jak mi się podobało tak teraz 207 to porażka, czekam na nowego civica
Rzeczywiscie ten nowy troche lipnie wyglada...
Teraz ciezko znalezc autko z tego segmentu ktore by cieszylo oko tak jak kiedys np. 205 a pozniej 206. Jedynie te duze modele jeszcze fajnie sie prezentuja - 407 i 607
No wlasnie mi chodzilo o ten do 96 roku Dla mnie 911 to okragle swiatla, pokraczny, szeroki i niski tyl i chlodzenie powietrzem...Jak ostatnie mozna odpuscic to reszta dla mnie jest obowiazkowa
a pomyśl sobie, że np w najnowszej S klasie, której jeszcze nie ma będzie coś takiego jak noktowizor w górnej części przedniej szyby do usprawnienia jazdy nocą.... nie mówie o tym, że w razie wypadku komputer zamknie panoramiczny dach (rodem z maybacha- fotochromatyczny) i szyby, żeby poduszki lepiej spełniały swoje zadanie a fotel napompuje się tak, zeby stworzyć lepszą pozycje do spotkania z poduszką... nic dodać nic ująć