czas na zmiane auta
- waldemarek_b
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
czas na zmiane auta
mimo iż moja ukochana już od 8 lat 205-ka jest wspaniałym samochodem zrobiło sie strasznie ciasno przy rodzinie 2+2 dlatego zastanawiam sie na co ewentualnie zamienić zakładając ze najlepszym rozwiązaniem byłoby może jakieś kombi z silnikiem diesla - ktoś może ma jakieś miłe doświadczenia z innymi markami i podpowie jaka marka byłaby do polecenia zakładając ze posiadane środki na zakup nie przekraczają 10.000 zł
P205 1.8D 1984 XUD7
Kombi z silnikiem diesla hmm..... z tego co wiem to na pewno trzeba omijać Astrę I. Uciekaj też od Ford Mondeo poprzedniej generacji - mega szajs, znam trzy przykłady mega sypiących się pomimo iż nie były katowane - a to już chyba zbieg okoliczności nie jest . Polecam 306 kombi w dieslu - dobrze utrzymany pojeździ na prawdę długo, mój ojciec przejechał takim od nowości 276 tys. km. bez żadnego remontu, sprzedał gościowi mieszkającemu parę domów dalej i auto nadal jeździ bezawaryjnie, facet ani razu się nie skarżył Możesz się też pokusić o Hondę Civic Aerodeck lub Hondę Accord Aerodeck z pierwszej okrągłej generacji tego modelu, ewentualnie normalnego Accord z silnikiem 2.0 TDi również pierwsza okrągła generacja - rodzinkę powinieneś pomieścić w nim bez problemu bo to spore bydle, wyposażenie jak na swoją cenę i roczniki zarówno w Civic jak i Accord jest całkiem przyzwoite. Jeszcze Omega B wydaje się być fajnym autem, tu do wyboru są o ile pamiętam dwa diesle - 2.0 i 2.5
Ostatnio zmieniony 08 wrz czw, 2005 9:21 pm przez BubuPN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damian1p
- Uzalezniony
leee tylko nie Opel Omega... To sie robi nowe auto karkow
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
http://damian1p.peugeot205.pl/
- cheatoss
- Maniak
audi b4 i c4 avant... w b4 znajdziesz oszczedne i zwawe 1.9tdi, a w c4 2.5tdi, juz troche bardziej paliwozerne... oba bezawaryjne, nie tylko silniki...
legenda:
b4 - audi 80 swiezo przed a4
c4 - audi 100 swiezo przed a6
o ile sie nie myle =]
pzdr
btw, zadne kombi nie bedzie raczej nigdy autem karkow... bedzie kojarzone z autem rodzinnym i kropka... a jak to sie zmieni to... to kupie sobie jelcza... =]
legenda:
b4 - audi 80 swiezo przed a4
c4 - audi 100 swiezo przed a6
o ile sie nie myle =]
pzdr
btw, zadne kombi nie bedzie raczej nigdy autem karkow... bedzie kojarzone z autem rodzinnym i kropka... a jak to sie zmieni to... to kupie sobie jelcza... =]
sprzedany
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
306
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
a czy Omega B jest zła? zobacz ile ich jeździ na taryfie, a Audi 90 czy tam 80 kombi lepiej nie kupować, ostatnio widziałem stłuczkę z udziałem tego auta, stłuczka była lekka, uszkodzony był niby tylko błotnik no bo w sumie nic innego dostać nie powinno, a jak koleś chciał ruszyć to mu się przednia zawiecha rozjechała każde koło w swoją stronę
- cheatoss
- Maniak
z bubu sie nie zgodze, kazde auto jak uderzysz NIEFORTUNNIE nawet lekko, to rozjedzie ci sie na wszystkie strony. audi stawia na bezpieczenstwo co z tego ze przykladowo po wypadku trzeba sie pozegnac sie z autem jesli cala rodzina przezyje (2+2 = dwa dzieciaki included). to audi co mowiles moglo byc klepane pare razy, wiec sie rozsypalo =]
omega b jest zla, duzo jezdzi na taryfie, ale zapytaj sie kierowcy jak czesto odwiedza warsztat. espero tez duzo jezdzi na taryfie, a nikomu tego auta na pewno nie polece. poza tym to opel, wiec jezdzaca rdza.
blaszka, a myslisz ze audi i omegi ile kosztuja ;> ponizej 10.000...
omega b jest zla, duzo jezdzi na taryfie, ale zapytaj sie kierowcy jak czesto odwiedza warsztat. espero tez duzo jezdzi na taryfie, a nikomu tego auta na pewno nie polece. poza tym to opel, wiec jezdzaca rdza.
blaszka, a myslisz ze audi i omegi ile kosztuja ;> ponizej 10.000...
sprzedany