UŚMIECHNIJ SIĘ - Dowcipy, śmieszne fotki i inne bajery :)
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: UŚMIECHNIJ SIĘ - Dowcipy, śmieszne fotki i inne bajery :
Moim zdaniem sprawa jest prosta. Kalkulator działanie z nawiasem wykonuje jako pierwsze Po wystawieniu wszystkich znaków wynik jest poprawny Zdjęcie przez tapatalk nie chce się dodać, więc nie udowodnię
EDIT:
Sprawa jest ciekawsze niż myślałem. Teraz mnie to trochę przeraziło i zacząłem się zastanawiać ile razy coś błędnie policzyłem
Otóż kalkulator działanie z nawiasem w postaci 2(2+1) rozumie jako równanie mnożenia lub dzielenia, w zależności od tego jaki znak przed nim stoi
Czyli
6:2(2+1) widzi jako 6:2:(2+1)
a
6x2(2+1) widzi jako 6x2x(2+1)
Stad różne wyniki Sprawa pewnie dawno już wyjaśniona w internetach, ale nie chciało mi się szukać, więc postanowiłem to sam rozwiązać. Problem dla mnie dość istotny, gdyż często używam rozbudowanego kalkulatora do różnych skomplikowanych obliczeń
EDIT2:
Jacy Ci ludzie głupi są
Sprawa sprzed kilku lat i całe teorie spiskowe powstały na jej temat. Ludzie udowadniają, że poprawny wynik to 9, a tak na prawdę wszystkiemu winny algorytm w kalkulatorze, który to działanie widzi inaczej niż człowiek
Ja totalnie nie znając problemu wpadłem na rozwiązanie w kilka minut Czyli potwierdza się teoria, że nie ma rzeczy niemożliwych do wykonania, trzeba to tylko zlecić komuś, kto nie wie, że jet to niemożliwe
EDIT:
Sprawa jest ciekawsze niż myślałem. Teraz mnie to trochę przeraziło i zacząłem się zastanawiać ile razy coś błędnie policzyłem
Otóż kalkulator działanie z nawiasem w postaci 2(2+1) rozumie jako równanie mnożenia lub dzielenia, w zależności od tego jaki znak przed nim stoi
Czyli
6:2(2+1) widzi jako 6:2:(2+1)
a
6x2(2+1) widzi jako 6x2x(2+1)
Stad różne wyniki Sprawa pewnie dawno już wyjaśniona w internetach, ale nie chciało mi się szukać, więc postanowiłem to sam rozwiązać. Problem dla mnie dość istotny, gdyż często używam rozbudowanego kalkulatora do różnych skomplikowanych obliczeń
EDIT2:
Jacy Ci ludzie głupi są
Sprawa sprzed kilku lat i całe teorie spiskowe powstały na jej temat. Ludzie udowadniają, że poprawny wynik to 9, a tak na prawdę wszystkiemu winny algorytm w kalkulatorze, który to działanie widzi inaczej niż człowiek
Ja totalnie nie znając problemu wpadłem na rozwiązanie w kilka minut Czyli potwierdza się teoria, że nie ma rzeczy niemożliwych do wykonania, trzeba to tylko zlecić komuś, kto nie wie, że jet to niemożliwe
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- szasz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: XS '92 [i] Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI [i] Citroen C4 1.6 BlueHDI
No ale ale. Jako dumny absolwent liceum, klasy mat. - fiz., posiadacz oceny miernej na świadectwie maturalnym, osoba, która posiadła i zakończyła znajomość matematyki na umiejętności liczenia pieniędzy, muszę przytoczyć własne doświadczenia w zakresie rozwiązania przedmiotowego równania za pomocą posiadanego telefonu marki LG mini 2. Otush ra-chuje on jak na pierwszym zdjęciu. Brak znaku przed nawiasem traktuje jako mnożenie(sam cfaniak wstawia tam x), i stąd wychodzi 9.
Wot technika
Ps. Zaraz sprawdzę se kalkulator
205 XS
Wot technika
Ps. Zaraz sprawdzę se kalkulator
205 XS
Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi..
- jarema205
- Maniak
- Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK
Dzisiaj pytałem na uczelni i zdania wśród wykładowców są podzielone
XR in PROGRESS
- jarema205
- Maniak
- Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK
Krótka opowieść o VW Polo w kilku zdjęciach
...i jeszcze taka sytuacja
...i jeszcze taka sytuacja
XR in PROGRESS
- nowak68
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992
To horror nie opowieść
A już myślałem że tak wygięło felgę na zapasie
A już myślałem że tak wygięło felgę na zapasie
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
To specjalny system hamulcowy, tylko kotwica odrdzewiała.
GTI_Efekt Masy
- szasz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: XS '92 [i] Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI [i] Citroen C4 1.6 BlueHDI
Nie wiem czy było, ale dobre to jest //cloud.tapatalk.com/s/5c17a790002 ... WA0032.mp4
Tapatalk z xcovera
Tapatalk z xcovera
Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi..