O pośladkach Maryni, czyli luźne gadki :)
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Pierdzielenie z tymi swiatłami... Ja uwazam ze kazdy z nas kierowcow powinien miec rozum i nim sie poslugiwac.
Przeciez jak jest slaba widocznosc to mysle i wlaczam swiatla zeby to we mnie sie ktos nie wpieprzyl bo nie bedzie mnie dobrze widac.
IMHO nie powinny tego regulowac przepisy, za kierownica trzeba myslec a nie kurczowo trzymac sie tego co nakazano...
Takie przepisy oduczaja nam myslec i zastanawiac sie nad sytuacja na drodze.
28 lutego chociaz ze byla piekna sloneczna pogoda wszyscy jezdzili na swiatlach, natomiast juz nastepnego dnia gdy nie obowiazywal nakaz i pomimo ze bylo nienajciekawiej na dworze i pochmurno to juz polowa kierowcow zgaslila swiatla...
Przeciez jak jest slaba widocznosc to mysle i wlaczam swiatla zeby to we mnie sie ktos nie wpieprzyl bo nie bedzie mnie dobrze widac.
IMHO nie powinny tego regulowac przepisy, za kierownica trzeba myslec a nie kurczowo trzymac sie tego co nakazano...
Takie przepisy oduczaja nam myslec i zastanawiac sie nad sytuacja na drodze.
28 lutego chociaz ze byla piekna sloneczna pogoda wszyscy jezdzili na swiatlach, natomiast juz nastepnego dnia gdy nie obowiazywal nakaz i pomimo ze bylo nienajciekawiej na dworze i pochmurno to juz polowa kierowcow zgaslila swiatla...
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
no wlasnie pagi, piszesz ze nie powinno to byc regulowane przepisami, bo przeciez wszyscy powinnismy myslec, a w nastepnym akapicie podajesz przyklad zidiocenia polowy ludzi na drodze... bo zarowki oszczedzaja, bo nie trzeba, bo po co, bo zupa byla za slona... nie trzeba, nie wlacza...
swiatla przydaja sie tez w 30 stopniowym upale, gdy jedziesz, a slonce prosto tobie w oczy z naprzeciwka... auta na sw. mijania widac wtedy duzo szybciej =]
w szczecinie byla szarowka 28 lutego, wszyscy na swiatlach, 1 marca gorsza pogoda, 25% juz bez... zaden taryfiarz oczywiscie nei wlaczy =]
swiatla przydaja sie tez w 30 stopniowym upale, gdy jedziesz, a slonce prosto tobie w oczy z naprzeciwka... auta na sw. mijania widac wtedy duzo szybciej =]
w szczecinie byla szarowka 28 lutego, wszyscy na swiatlach, 1 marca gorsza pogoda, 25% juz bez... zaden taryfiarz oczywiscie nei wlaczy =]
sprzedany
to jest nic: niektórzy mają własne przepisy:
2 lata temu szkoliłem jednego handlowca, ponieważ musiał się chłopak doszkolić w terenie, więc jedziemy przez jakieś minimiasto (bigwieś), skręcamy do klienta i w ostatniej chwili widzimy kolesia na motorku bez świateł (była to zima, godzina ok. 17, więc ciemno jak nic). Hamujemy z piskiem i wychodzimy do kolesia aby go poduczyć kilka rzeczy co do świateł a on do nas:
przecież jeszcze nie ma 18-tej !!! - wywnioskowałem iż wg tego pana istniał przepis mówiący, że swiatła włączamy tylko po godzinie 18, nawet jak wcześniej jest ciemno
2 lata temu szkoliłem jednego handlowca, ponieważ musiał się chłopak doszkolić w terenie, więc jedziemy przez jakieś minimiasto (bigwieś), skręcamy do klienta i w ostatniej chwili widzimy kolesia na motorku bez świateł (była to zima, godzina ok. 17, więc ciemno jak nic). Hamujemy z piskiem i wychodzimy do kolesia aby go poduczyć kilka rzeczy co do świateł a on do nas:
przecież jeszcze nie ma 18-tej !!! - wywnioskowałem iż wg tego pana istniał przepis mówiący, że swiatła włączamy tylko po godzinie 18, nawet jak wcześniej jest ciemno
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
W podanym przykladzie chodzilo mi wlasnie o to, ze przepisy oglupiają ludzi. I jak juz przepis nie mowi ze trzeba na swiatlach t o sie je wylacza niezaleznie od warunkow.cheatoss pisze:no wlasnie pagi, piszesz ze nie powinno to byc regulowane przepisami, bo przeciez wszyscy powinnismy myslec, a w nastepnym akapicie podajesz przyklad zidiocenia polowy ludzi na drodze... bo zarowki oszczedzaja, bo nie trzeba, bo po co, bo zupa byla za slona... nie trzeba, nie wlacza...
Gdyby takiego przepisu nie bylo, kazdy pomyslałby przed wyjechaniem z parkingu czy wlaczyc swiatla czy nie ma potrzeby.
Ja np. uwazam ze swiatla nalezy stosowac zawsze poza miastem, gdzie rozwija sie wieksze predkosci, wyprzedza, zeby lepiej bylo widac auto z przeciwka, natomiast w miescie nie uzywam swiatel jak jest ladna pogoda, gdy podrozuje ze srednia predkoscia 10km/h wiekszosc czasu spedzajac w korku... po kiego grzyba mam komus swiecic na tylny zderzak.
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- cheatoss
- Maniak
jednoslady maja obowiazek jazdy na swiatlach caly rok, to stary przepis juz...Ferguss pisze:to jest nic: niektórzy mają własne przepisy:
sprzedany
- PIT_R
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
- Numer Gadu-gadu: 3914690
- Login tlen: infernal_lord_hellboy
- Kontakt:
Kurde kolo, na prawde trafil na wadliwy model 307.
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=728405
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=728405
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
ostatnio jade sobie do domu, taką wąska uliczką, patrze, a tu pół drogi zagradza laweta, z napisem "peugeot assistance", zwalniam, zjeżdzam na chodnik, patrze a tam chyba 807 (??) stoi, fecet szykuje sie do wciągnięcia na szyny, stoi babka w futrze i ma mine w rodzaju "olaboga" (takie najbardziej lubie na drodze podjeżdzam do niej, otwieram szybkę, i mówie.. "widzi pani, a te stare tak sie nie psują " odjechałem pisknąwszy oponką... i nie wiedzieć czemu miałem dobry humor do końca dnia... jednak racje mieli co z maszkietingu peugeot'a..
zazdrość straszna rzecz
zazdrość straszna rzecz
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
powiem tak sprzet był dobry i dobrze grał co chciałem tylko zminic to sprzedac to radio co mam (miałem) a kupic na mp3 bo mam wiecznie wszystkie płyty porysowane
Ostatnio zmieniony 24 mar pt, 2006 11:11 am przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.