Na MTB jeżdżę od 1993 roku, kiedyś zawodowo w Cracovii, na samym początku sekcji górskiej w tym klubie, jeszcze zanim pojawił się sponsor - firma Construction. Zaliczyłem parę eliminacji mistrzostw Polski, jeździłem w Wiśle, w Myślenicach (góra Chełm - prawie 80 km/h na zjeździe), parę zawodów o puchar RMF w Krakowie i okolicach. Niestety moja przygoda z rywalizacją w Cross Country zakończyła się przykro - dawno temu miałem włam do garażu. Rower i cały sprzęcior szlag trafił.
No ale poskładałem sobie w końcu jakiś taki sprzęcik do zabawy, potem trafiło się coś nowszego, na czym śmigałem ostatnie lata. Konkretnie Carrera Banshee X.
O taka (real foto mam na innym kompie)
[attachment=5]carrera-banshee-x-19-mountain-bike-08.jpg[/attachment]
Ostatnio Carrera poszła jednak do serwisu i przytulił ją mój brat, więc odgrzebałem z garażowych czeluści rowerek, który złożyliśmy z bratem w 2000 roku. Mega brudas, ale o charakterze afgańskiego rebelianta. Prawdziwy bezkompromisowy przecinak, nazwany przez nas: Quiksilver:
Rama pochodzi z kultowego roweru Specialized Stumpjumper z 1992 roku. O takiego:
[attachment=4]1834191727.jpg[/attachment]
Z fabrycznego sprzętu zostały jeszcze
przerzutki przód i tył Deore DX
piasty Deore DX
obręcz przednia
sztyca.
Reszta została wymieniona i tak rower posiada:
Kierownica Ritchey Rizer Pro
Korby Sugino z zębatkami deore DX
Hamulec przedni Magura HS33 Raceline 1994 rok.
Hamulec tylny Dia Compe, klamka Avid Speed Dial
Mostek Dia Compe
Stery Cane Creek
Siodełko no name - prezent od kinooperatora z Kina Pod Baranami
Amortyzator RST 381 DH dwupółkowy
Tak jak mówiłem - rower nie wygląda w ogóle, za to jeździ fantastycznie. To niesamowite, jak stare komponenty Deore DX pracują do dnia dzisiejszego... Mam jeszcze jedną manetkę Deore, ale musiałem wymienić na Grip Shift. Jakby ktoś posiadał komplet takich manetek, to chętnie przygarnę

Obecnie sprzęt poobijany jak jasna cholera, ale nie będę go malował. Pooblepiam naklejkami i zrobię mu "stickerbomb" jak na desce do snowboardu

[attachment=3]Resize of 100_8579.JPG[/attachment]
[attachment=2]Resize of 100_8580.JPG[/attachment]
[attachment=1]Resize of 100_8581.JPG[/attachment]
[attachment=0]Resize of 100_8584.JPG[/attachment]
Ten rok przejeżdżę na moim rozbójniku, a w przyszłym (jeśli nie wyleczę się ze starej zajawki) pomyślę o innym sprzęcie. Marzy mi się jakiś wyścigowy rower XC z lat 90'. Klein, Cannondale, Bianchi Martini Racing, albo Cadex.
Jak macie coś ciekawego, to dajcie znać. Fajnie, że nawet na forum Puga są maniacy MTB...
[color=#FF0040]Nie wiem, czemu źle wyświetlają się zdjęcia. Jakby któryś z modów zerknął do posta i spróbował naprawić to bym był wdzięczny[/color]