Kupno NOTEBOOKA....
- smug
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Kupno NOTEBOOKA....
Panowie....i panie.
Nadszedl czas by kupic kobicie kompa Ehh...
Chciałem sie was poradzić.Coś takiego do 3.000 z hakiem.
Napewno nie Acer.
Toshiba,Asus,FujitsuSimens-to mnie interesuje.
Chodzi mi glownie o procka i matryce.
Czekam na propozycje.
Dzieki i pozdro dla wszystkich
Nadszedl czas by kupic kobicie kompa Ehh...
Chciałem sie was poradzić.Coś takiego do 3.000 z hakiem.
Napewno nie Acer.
Toshiba,Asus,FujitsuSimens-to mnie interesuje.
Chodzi mi glownie o procka i matryce.
Czekam na propozycje.
Dzieki i pozdro dla wszystkich
Ostatnio zmieniony 09 sty wt, 2007 11:54 pm przez smug, łącznie zmieniany 1 raz.
Czemu nie Acer? Odstrasza cie serwis w Czechach?
http://notebooki.pl/notebook/pokaz/2253/
lub troche dolozyc:
http://www.morele.net/?pg=product_info& ... rice&pgr=2
lub: (z mniejsza matryca)
http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/2238/
http://notebooki.pl/notebook/pokaz/2253/
lub troche dolozyc:
http://www.morele.net/?pg=product_info& ... rice&pgr=2
lub: (z mniejsza matryca)
http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/2238/
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
california acess, i acer sa chyba składane w polsce.. sprawdź na google :>
polecam lenovo, jeśli coś im zostało z IBM
ostatnio mój skoczył na główkę z plecaka na beton, i nic tylko dysk coś głośniej drapie, no ale na niego tak czy owak już czas..
z innych, przetestowanych, to polecam toshibę
ASUS.. hmmm ostatnio bawiłem się kilka dni jednym, i jakiś taki wygibaśny był, znaczy giął się w rękach.. ale.. cholera wie z jakiej półki to był model.. (1 gig ramu, matryca panoramiczna, więc raczej nie kiepski )
polecam lenovo, jeśli coś im zostało z IBM
ostatnio mój skoczył na główkę z plecaka na beton, i nic tylko dysk coś głośniej drapie, no ale na niego tak czy owak już czas..
z innych, przetestowanych, to polecam toshibę
ASUS.. hmmm ostatnio bawiłem się kilka dni jednym, i jakiś taki wygibaśny był, znaczy giął się w rękach.. ale.. cholera wie z jakiej półki to był model.. (1 gig ramu, matryca panoramiczna, więc raczej nie kiepski )
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
I ja polece Lenovo...własnie z niego pisze...Jak dla mnie te wszytskie wynalazki tylko próbuja zblizć ssie do IMB..a Lenovo..to nowa nazwa IBM...szkoda tylko że robione u skośnych...
IBM odsprzedal firmie LENOVO cała linie produkcyjna laptopoow..i juz niestety nie bedzie nowych lapków IBM...chyba ze znajdziesz gdzies jeszcze w sklepach...
Jakosc wykonania i kultura pracy to perfekcja..jak na moje oczywiscie.
Wielokrotnie spotykałem się z lapkami powyciranymi, poniszczonymi itp..a zaden z nich nie miał wiecej niż 2 , 3 lata...że nie wspomne juz o wyjacych wentylatorkach..żenada..
W przypadku IBM to sie raczej nie zdarza...
IBM odsprzedal firmie LENOVO cała linie produkcyjna laptopoow..i juz niestety nie bedzie nowych lapków IBM...chyba ze znajdziesz gdzies jeszcze w sklepach...
Jakosc wykonania i kultura pracy to perfekcja..jak na moje oczywiscie.
Wielokrotnie spotykałem się z lapkami powyciranymi, poniszczonymi itp..a zaden z nich nie miał wiecej niż 2 , 3 lata...że nie wspomne juz o wyjacych wentylatorkach..żenada..
W przypadku IBM to sie raczej nie zdarza...
Ostatnio zmieniony 10 sty śr, 2007 10:41 am przez Orfister, łącznie zmieniany 1 raz.
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
A ja ci zaproponuje toshibe http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=33909 o taka wlasnie sie takim bawie na moje najlepszy laptop za ta cene Procek dwu rdzeniowy a matryca 15,4 bardzo dobrze wszystko na nim widac dobrze oswietlona jest Świetny laptop naprawde polecam
california tak, ale acer w Czechach.woocash pisze:california acess, i acer sa chyba składane w polsce..
Wszystko zalezy od tego, co oczekujesz -wydajnosc, czy plastik... swoja droga toshiba tez ma badziewny plastik.
Dodano po 2 minutach:
mikroukład Mobile Intel®, 945GM Expresskubas pisze:A ja ci zaproponuje toshibe http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=33909 o taka wlasnie sie takim bawie na moje najlepszy laptop za ta cene Procek dwu rdzeniowy a matryca 15,4 bardzo dobrze wszystko na nim widac dobrze oswietlona jest Świetny laptop naprawde polecam
wybacz, ale ten uklad nadaje sie do wyswietlania pulpitu windowsa -do niczego wiecej...
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
1) Toshiba (w danej cenie dostaniesz trochę gorsze podzespoły niż w pozostałych firmach, ale płacisz za solidne wykonanie i najtrwalszą, najbezpieczniejszą obudowę) ...
2) Acer (mam - 1.73GHz Intel Pentium M 740 2MB L2 cache; 15.4" crystalbright TFT LCD; 60GB; 512MB DDR2; nagrywarka DVD double layer; ciulowa karta graficzna 128MB Intel GMAccelerator 900 z Windowsem XP, WiFi itp - teraz dostaniesz taki za 3 kafle) i na pewno nie kupiłbym Asusa ani tym bardziej Fujitsu Siemensa
2) Acer (mam - 1.73GHz Intel Pentium M 740 2MB L2 cache; 15.4" crystalbright TFT LCD; 60GB; 512MB DDR2; nagrywarka DVD double layer; ciulowa karta graficzna 128MB Intel GMAccelerator 900 z Windowsem XP, WiFi itp - teraz dostaniesz taki za 3 kafle) i na pewno nie kupiłbym Asusa ani tym bardziej Fujitsu Siemensa
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
bo jestem ignorantem i słucham kolegów, którzy studiują informatykę na różnych uczelniach i ich zdania w tym akurat aspekcie się pokrywają. Nie mam żadnych osobistych doświadczeń z lapami, ale oni wykorzystują je intensywnie i sprawdzają się głównie Toshiby, a w następnej kolejności Acery. Oczywiście nawet najtańszy laptop firmy 126p dałby radę, gdyby obchodzić się z nim należycie. Ale lepiej braćcoś sprawdzonego, nieprawdaż? Polegam na opinii, nic więcej
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- cheatoss
- Maniak
hehe, powiedz tylko czy ma ci on sluzyc jako komputer przenosny =]
wczoraj w pracy wyjmowalem z kartonow dwie nowki f-s... sory, ale mialem wrazenie ze jak troche za szybko bede otwieral matryce to zostanie mi w rece =/ z reszta znajomy ma f-s 2 rok. bateria 50 minut, obudowa powycierana, pekniety plastik przy zawiasach matrycy... cud miod malina...
a iverasowi chyba sie asus pomylil z acerem =] serwis acera jest w czechach, sprawdzone na koledze ktory oczywiscie wysylal =] moze sie cos pozmienialo.
ja osobiscie polecam dell'a lub asusa. ew. toshibe lub ibm... chociaz lenovo to juz nie ibm, w poprzedniej pracy mialem nieprzyjemnosc pracowac na ibm r50e. wydajnosciowo gorszy od mojego pIII-m dell'a.
z tym chodzi o procka i matryce to co masz na mysli? w przypadku matrycy to moge rozumiec ze ma byc albo minimalna albo ogromna =] i czy lap ma byc nowy?
wczoraj w pracy wyjmowalem z kartonow dwie nowki f-s... sory, ale mialem wrazenie ze jak troche za szybko bede otwieral matryce to zostanie mi w rece =/ z reszta znajomy ma f-s 2 rok. bateria 50 minut, obudowa powycierana, pekniety plastik przy zawiasach matrycy... cud miod malina...
a iverasowi chyba sie asus pomylil z acerem =] serwis acera jest w czechach, sprawdzone na koledze ktory oczywiscie wysylal =] moze sie cos pozmienialo.
ja osobiscie polecam dell'a lub asusa. ew. toshibe lub ibm... chociaz lenovo to juz nie ibm, w poprzedniej pracy mialem nieprzyjemnosc pracowac na ibm r50e. wydajnosciowo gorszy od mojego pIII-m dell'a.
z tym chodzi o procka i matryce to co masz na mysli? w przypadku matrycy to moge rozumiec ze ma byc albo minimalna albo ogromna =] i czy lap ma byc nowy?
sprzedany
Z asusem tez do niedawna byly problemy, bo byl tylko jeden serwis na cala polske i sie nie wyrabial -na naprawe czekalo sie od miesiaca do 3, ale podobno juz tak nie jest...
z dellem na pIII mialem do czynienia i strasznie mulowaty, a przy tym matryca z gumy, ktora potrafi przestac dzialac
PS -wlasciciel tez go sobie chwalil, tylko od czasu do czasu rozkrecal ekran
z dellem na pIII mialem do czynienia i strasznie mulowaty, a przy tym matryca z gumy, ktora potrafi przestac dzialac
PS -wlasciciel tez go sobie chwalil, tylko od czasu do czasu rozkrecal ekran
Ostatnio zmieniony 09 sty wt, 2007 11:41 pm przez Banita, łącznie zmieniany 2 razy.
- cheatoss
- Maniak
ja tez kupilem jako uzywke, smiga rok, matrycy nie rozkrecalem, wymienilem sobie tylko klawiature na qwerty bo mnie nalepki wkurzaly i dokupilem wifi na minipci, antene ma wbudowana. laptopa uzywam dosc hardkorowo. mniej wiecej dziennie przezywa kilkanascie cykli wloz/wyjmij z torby, czasem pracuje trzymajac go jedna reka, bo niezawsze jest miejsce zeby go postawic =]
z jakim dellem na pIII miales do czynienia ze wydal ci sie mulowaty? i przy jakich operacjach? =] mi ciagnie matlaba, autocada, czyli raczej zasobozerne programy. calosc niestety pod xp, smiga tez czasem pod susem
z jakim dellem na pIII miales do czynienia ze wydal ci sie mulowaty? i przy jakich operacjach? =] mi ciagnie matlaba, autocada, czyli raczej zasobozerne programy. calosc niestety pod xp, smiga tez czasem pod susem
sprzedany