jak sie NIE powinno rejstrowac samochodu

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

jak sie NIE powinno rejstrowac samochodu

Post autor: woocash »

no mam mały problem... i musze zasięgnąc fachowej porady... także jeśli ktoś zna sie na procedurach związanych z rejestracją samochodu.. to napiszcie na pw swój jakiś kontakt.. najlepiej gg to powiem o co chodzi...
Ostatnio zmieniony 13 mar pn, 2006 2:21 pm przez woocash, łącznie zmieniany 1 raz.
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
BubuPN

Post autor: BubuPN »

to mogłeś tutaj napisać co by ludzie mający podobny problem mogli się dowiedzieć jak go rozwiązać.... jeśli oczywiście rozwiązanie by zostało tu napisane :)
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

no.. może jednak nie napisze bo to trefna akcja wyszła :)
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

jak sie nie powinno rejestrowac samochodu :)

otóż... wierząc w zapewnienie niektórych.... dopisałem na umowie kupna współwłaściciela... a sprzedający oczywiście go tam nie miał.

mówili, że... wydziały komunizacji sie nie kontaktują ze sobą i g** prawda.
właśnie mnie wezwali w tej sprawie... i babka mówi, że sprawdzaja tak KAŻDĄ umowe !!

także .... cokolwiek nie robicie, niech te umowy będą identyczne, bo tak to tylko niepotrzebne nerwy i bieganie..

rozwiązanie problemu jest ... sprzedający musi iśc drugi raz do WK, i pokazac umowe zgodną z waszą, nawet może tą samą (ja tam włąśnie robie) i z punktu widzenia prawa, to ta "stara" jest anulowana, a ważna jest ta "nowa" i po krzyku.. ale biegania jest.. na szczęście panie w sekretariatach w Katowicach i Wrocławiu sa naprawde.... miłe :) i pomocne. bo nawet nie wiem co by było jakbym trafił na jakieś prawdziwe biurwy. :wink:
Awatar użytkownika
wojti
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: wojti »

hehe jatez tak sobie kiedys dopisalem ale jakos mi nie sprawdzili!:)D:D:d ale rzeczywiscie miales farcika jakbys trafil na jhakas jedze ( a czesto takie bywaja) to nie uniknalbys jakies kary pewnie za tgo:D)D:D:D pzdR:) :twisted:
rallyeeeeeee do you feel it :D:D:D:D:D
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

no tak.. a tak to tylko do dzisiaj sie szlajam po urzędach i może jutro sprawa znajdzie rozwiązanie... co prawda bede musiał potem jeszcze raz zmienić dowód i zapłaciś te 74 zł, ale to pikuś w porównaniu z prokuraturą i .. innymi przyjemnościami :)

a wydział komunikacji w katowicach jest spoko :D nie to co wrocław...
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Kontakt:

Post autor: sekator »

ja tak zarejestrowałem juz kilka samochodów i jakos nie widzę problemu!!! kto ściągnie sprzedającego do urzedu 8) sprzedał i ma gdzieś albo jest za granicą :!:
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

no tak.. ale on sam zaniósł tam umowe sprzedaży, a potem to już nie jego sprawa, tylko moje problemy....
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Kontakt:

Post autor: sekator »

aaa ha!?
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
ODPOWIEDZ