Chłodzenie - 1.9 GTI..
Ha a co zrobić z TD który się nie che wogóle grzać
Termostat nowy, na starym było to samo, wąż i chłodnica wszystko zimne!!
Na postoju po odpaleniu może stać noc i się nie zagrzeje, mówię o warunkach bardziej zimowych. W korku temperatura też spada, a razem z nią spada ogrzewanie...
Zimą w mieście jeździć się tym nie da, dopiero po kilkunastu km czuć trochę ciepło.
Termostat nowy, na starym było to samo, wąż i chłodnica wszystko zimne!!
Na postoju po odpaleniu może stać noc i się nie zagrzeje, mówię o warunkach bardziej zimowych. W korku temperatura też spada, a razem z nią spada ogrzewanie...
Zimą w mieście jeździć się tym nie da, dopiero po kilkunastu km czuć trochę ciepło.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: ???
- Numer Gadu-gadu: 4666801
- Login tlen: pstelm
jak miałem 2.1 td w swoim to temperatura pracy była ok 80 stopni i mozna powiedziec ze bylo ok. ale któregoś razu zaczęło mi ubywać płynu i ogrzewania na postoju nie było. moim zdaniem jak instalacje masz ok znaczy nie cieknącą i niezapowietrzoną to poprostu wymień termostat na taki który będzie się otwierał przy wyższej temperaturze. pytanie czy nagrzewnica jest drożna?.
205 1.9TD GTI
205-TEAM-CELESTYNÓW
205-TEAM-CELESTYNÓW
Instalacje mam ok, nie zapowietrza się i nie ubywa płynu, nagrzewnica jest nowa, termostat nowy chyba 83*
I nie chodzi tu o samo ogrzewanie! silnik pracuje na postoju a wskaźnik temp leży na dole, a pod maską wieje chłodem
Dotyczy to postoju/korku, lub spokojnej jazdy.
Jak się da w palnik to i temp. się pojawia
Ponoć nowe bezpośrednie TD też maja problemy z grzaniem, stosuje się nawet podgrzewacze - świece żarowe zanurzone w obieg wody do podgrzewania, ale mój dzieli epoka
I nie chodzi tu o samo ogrzewanie! silnik pracuje na postoju a wskaźnik temp leży na dole, a pod maską wieje chłodem
Dotyczy to postoju/korku, lub spokojnej jazdy.
Jak się da w palnik to i temp. się pojawia
Ponoć nowe bezpośrednie TD też maja problemy z grzaniem, stosuje się nawet podgrzewacze - świece żarowe zanurzone w obieg wody do podgrzewania, ale mój dzieli epoka
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne