Jak wyjąć silnik w GTI?
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Jak wyjąć silnik w GTI?
Może pytanie troche lamerskie, ale pierwszy raz (i mam nadzieję, że ostatni) przymierzam się aby wydłubac silnik z GTI. Rozebrałem osprzęt, kolektory, poodpinałem elektrykę no i przyszła chwila refleksji - planowałem aby motor wyjąć górą razem ze skrzynią... ale czy to wykonalne - obudowa skrzyni zachodzi pod podłużnicę, a obrócić aby ustawiło się toto po przekątnej do komory silnika chyba nie idzie Najprościej byłoby dołem z całą zawiechą wyjechać, ale w garażu nie bardzo mam warunki do tego warunki. Z drugiej strony średni mi się chce odkręcać skrzynię i wyjmować napęd w częściach. Jakieś pomysły?
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
- Numer Gadu-gadu: 6262732
- Kontakt:
Odkrecasz sworznie wahaczy przednich, oraz półosie od piast. Odchylasz amory z piastami i wyjmujesz półosie(wychodza bez problemu ze skrzyni wystarczy pociagnac do siebie. Odkrecasz silnik na poduszkach i wyjmujesz do góry ze skrzynią tylko trzeba troche pomanewrowac zeby wyszedł. Ale 2 osoby wystarcza. Pozdro
Pug sprzedany
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
tia, tylko skąd ja widlaka o tej porze roku wezmę No ale jakiś bloczek i linką się znajdą.
Elektryka i ta cała kupa rurek i przewodów już rozebrana, mam nadzieję, że da sie to później do kupy poskładać. Czyli mówicie, że górą idzie to wyciągnąć, no nic powalczymy.
Swoją drogą kto wkłada dwulitrówkę do tak małego gówna
Elektryka i ta cała kupa rurek i przewodów już rozebrana, mam nadzieję, że da sie to później do kupy poskładać. Czyli mówicie, że górą idzie to wyciągnąć, no nic powalczymy.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
u mnie w firmie widlak jezdzi caly rokd_ARC pisze:tia, tylko skąd ja widlaka o tej porze roku wezmę No ale jakiś bloczek i linką się znajdą.
samochod byl podniesiony na podstawakach co ulatwialo dostep od dolu(polosie, oleje, czujnik temperatury oleju)
podpowiem ze wkladanie silnika robilem w 2 etapach
najpierw lapalem go za "dziob" i prawie pionowo wkladalem do komory silnika i kladlem na ziemi.
Potem juz lapalem za obydwa mocowania i ustawialem na lapy
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
widocznie nikt nawet nie próbował wyciągać dołem silnika...
Darek, jak nie masz widlaka to naprawde proponuje na dół go 'zrzucić'
Darek, jak nie masz widlaka to naprawde proponuje na dół go 'zrzucić'
Ostatnio zmieniony 20 lip pt, 2007 10:27 am przez Dżon Dobra Nadzieja, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
Wyciągałem silnik i dołem i górą i jedno i drugie stwarza swoje problemy
Ja bawilem sie z silnikami TU z wyciaganiem dołem trzeba sie bawic w podnoszenie budy górą znowu przydatne bylo to ze sie zrobilo prowizoryczna reczna wyciagarke podwieszona do sufitu . Samemu ciezko lepiej ze 2 osoby chociaz zeby nie porywowac auta
Ja bawilem sie z silnikami TU z wyciaganiem dołem trzeba sie bawic w podnoszenie budy górą znowu przydatne bylo to ze sie zrobilo prowizoryczna reczna wyciagarke podwieszona do sufitu . Samemu ciezko lepiej ze 2 osoby chociaz zeby nie porywowac auta
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
dodam ze byl moj 3 silnik, teraz jest 4Banita pisze:Tak nawiasem, to silnik moraleza na poczatku byl wyciagany dolem
ale co wy widzicie magicznego w tym widlakurallye pisze:wyjdzie do góry ze skrzynią bez widlaka -
trzeba go przechylić i tyle
kaktus wkłada wszystkie ze skrzynią bez widlaka więc się da i to bardzo szybko
sluzy do podnoszenia do gory, opuszczania i tyle, a ze mozna sobie przewozic element gdzie oczy poniosa i mozna manewrowac takze na boki i przod tyl to tylko dodatkowe zalety