silnik 1,9 w 1,6
silnik 1,9 w 1,6
witam mam takie pytanko poniewaz nic nie moge znalesc na ten temat, jakbym chcial wstawic silnik 1.9 do 1.6 to co musze przerobic zeby pasowal i chodził które podzespoly pasuja od 1.6.
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: silnik 1,9 w 1,6
zalezy jaki silnik czy masz 1,6tu czy 1,6xu jesli masz xu i chcesz wstawic 1,9 xu to nic nie musisz zmieniac oprocz silnika i kompa moze przeplywke ale to pewnie do ogarniecia. Napisalbys chociaz czy to gti. Zalezy jeszcze jaki wtrysk czy jetronic czy motronic. Napisz wiecej to ci wiecej odpiszemy.
to jest gti lecz nie wiejm czy jet. czy mot. ale mam numer jaki jest na kompie 0 280 000 333 i taki male 078 podejrzewam ze to jetronic a i nie mam ani sody ani czujnika polozenia walu
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
no to masz jet mozesz 1,9 tez na tym wlozyc tak mial moralez. Czyli w sumie nie musisz nic wymieniac oprocz silnika no i chyba komp ale nie jestem pewny.
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
wloz komplet komputer-przeplywomierz od wersji 128 koni, oraz zolte wtryski( tak mi sie przypomnialo po paru dniach
jesli bedziesz miec silnik 1,9 z chlodnica oleju to dobrze byloby zebys mial komplet wezy do niej, pozatym jesli silnik ma dystans miedzy miska a blokiem to nabywajac silnik wez rowniez blaszana oslone kola zamachowego ktora jest inna niz w 1,6. Reszta powinna pasowac.
jesli bedziesz miec silnik 1,9 z chlodnica oleju to dobrze byloby zebys mial komplet wezy do niej, pozatym jesli silnik ma dystans miedzy miska a blokiem to nabywajac silnik wez rowniez blaszana oslone kola zamachowego ktora jest inna niz w 1,6. Reszta powinna pasowac.