Przewody paliwa diesel
- trekpio88
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
- Numer Gadu-gadu: 4204075
Przewody paliwa diesel
witam zauważyłem iż w moim pugu po dłuższym postoju gdy silnik jest zimny musze dłużej kręcić i tak po 2-3 sek kręcenia silnik dopiero odpala lecz z lekkim czarnym dymkiem i tak jakby na dwóch garach przerywa ok.2 sek. i dopiero po chwili normalnie pracuje. Gdy silnik jest ciepły i po 4-5godz po ostatniej jeździe odpala normlanie. Może sie zapowietrzać na przewodach?? nie mam
pompki paliwa ponieważ musiałem zamontowac normalny filtr paliwa i niemam jak tego sprawdzić.Świece mam nówki.
Ciężko wymienia sie przewody paliwa?? musiałbym wymieniać przewody już od samego baku?? robił to juz ktos??
pompki paliwa ponieważ musiałem zamontowac normalny filtr paliwa i niemam jak tego sprawdzić.Świece mam nówki.
Ciężko wymienia sie przewody paliwa?? musiałbym wymieniać przewody już od samego baku?? robił to juz ktos??
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)
FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654
VW GOLF
VW GOLF
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Przewody paliwa diesel
Przewody gumowe masz przy samym baku (odcinek może 20-30cm) potem łączy się to z przewodami metalowymi idącymi pod podwoziem do mniej więcej grodzi silnika. Potem do filtra i od filtra do pompy wtryskowej są gumowe lub ewentualnie igielitowe.
Kiedyś wymieniałem ten krótki odcinek gumowego między bakiem a metalowym przewodem, bo ze starości lekko z niego kapało ON.
Kiedyś wymieniałem ten krótki odcinek gumowego między bakiem a metalowym przewodem, bo ze starości lekko z niego kapało ON.
- trekpio88
- Junior
to znaczy powiedz mi czy jest jakiś provblem z dojściem(zamontowaniem) nowego przewodu(odcinek bak-przewody metalowe)?? zastanawiałem sie czy winny tego dziwnego odpalania nie jest akumulator,ponieważ mam 45A a wiem że to za mało że min.55A. i musze go często lekko podładowywać bo wysiada przy tym odpalaniu:/
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
VW GOLF
VW GOLF
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
ja tez muszę swoim krecic ze 3 sekundy ... tylkoz e ja mam gaźnik ale właśnie chyba te długie kręcenie rozladwuje aku, też mam 45 A i myślę ze to stanowczo za mało, bo tez co jakiś czas muszę aku lądować mimo ze ładowanie w aucie mam poziomu 14,6 V ...
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
-
- Uzalezniony
Z wymianą tego odcinka od baku do przewodów metalowych nie ma wielkiego problemu, ale trzeba się nagimanastykować.
Tam idą 2 przewody gumowe , jeden do pompy (silnika) a drugi to powrót paliwa z silnika.
Musisz podnieść tylne siedzenie i ściągnąć jedną czarną pokrywę (pod 2 pokrywą jest czujnik poziomu paliwa- pływak - taka biała obudowa i wtyczka z 3 przewodami), pod spodem będziesz widział 2 przewody gumowe zaciśnięte na króćcach.
Od strony podwozia szukasz te 2 gumowe przewody zaciśnięte na metalowych (mniej więcej pod siedzeniem). Najlepiej ściągać najpierw od podwozia uważając na cieknące paliwko, (podłóż jakiś bak, zbiornik na paliwko itd i spuszaj do niego) i ściągaj przewód powoli, a najlepiej jak masz mało ON w baku to mniej spuszczania.
Potem odłączasz te przewody od góry, wyciągasz. Zakładasz nowe i przycinasz odpowiednio, zaciskasz lub jakimiś obejmami. Trochę ciężko nowy przewód wpuścić w tą szczelinę, ale pokombinuj z jakimś sznurkiem, drutem bo jest ciasno i palca nawet nie włożysz (chyba, że chcesz bak demontować). Ja od kabiny wpuściłem jakiś drut aby wyszedł pod podwoziem i potem przeciągnęłem na nim przewód.
Tam idą 2 przewody gumowe , jeden do pompy (silnika) a drugi to powrót paliwa z silnika.
Musisz podnieść tylne siedzenie i ściągnąć jedną czarną pokrywę (pod 2 pokrywą jest czujnik poziomu paliwa- pływak - taka biała obudowa i wtyczka z 3 przewodami), pod spodem będziesz widział 2 przewody gumowe zaciśnięte na króćcach.
Od strony podwozia szukasz te 2 gumowe przewody zaciśnięte na metalowych (mniej więcej pod siedzeniem). Najlepiej ściągać najpierw od podwozia uważając na cieknące paliwko, (podłóż jakiś bak, zbiornik na paliwko itd i spuszaj do niego) i ściągaj przewód powoli, a najlepiej jak masz mało ON w baku to mniej spuszczania.
Potem odłączasz te przewody od góry, wyciągasz. Zakładasz nowe i przycinasz odpowiednio, zaciskasz lub jakimiś obejmami. Trochę ciężko nowy przewód wpuścić w tą szczelinę, ale pokombinuj z jakimś sznurkiem, drutem bo jest ciasno i palca nawet nie włożysz (chyba, że chcesz bak demontować). Ja od kabiny wpuściłem jakiś drut aby wyszedł pod podwoziem i potem przeciągnęłem na nim przewód.
- trekpio88
- Junior
noto wielkie dzieki tylko zastanawiam sie jeszcze czy to odpalanie niejest winą aku?? ponieważ gdy zagrzeje 2 razy śiwece to autko odpali normalnie(gdy jest zimne,bo ciepłe odpala za 1 grzaniem) tylko jeżeli ja za każdym razem mam grzać te świece 2 razy to mój aku 45A nie wytrzymuje (a wiadomo diesel potrzebuje prądu) i być może on daje za mało prądu świecom za 1 grzaniem i świece nie mają tej temp. by odpalić autko normlanie??? Ja juz niewiem za co mam sie najpierw chwycić, bo aku nowy kosztuje ok 300zł a chce b.dobrej marki jak Centra lub Forse czy jakos tak:P a być może przewody paliwa?? filltr paliwa??
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
VW GOLF
VW GOLF
-
- Uzalezniony
sprawdź czy wszystkie świece masz dobre. Przy dobrych 4 świecach jeśli wszystko jest ok, po poprstu musi odpalać od razu.
I jeśli problemy masz od niedawna to może być też kiepskie paliwo i po kolejnym tankowaniu - lepsze paliwo może być lepiej.
I jeśli problemy masz od niedawna to może być też kiepskie paliwo i po kolejnym tankowaniu - lepsze paliwo może być lepiej.
- trekpio88
- Junior
pa;iwo to niejest bo problem jest już od ponad roku. A świece wymienione jakieś pare miesięcy temu. 2X NGK D-power 2X Champion .Świece powinny być wszystkie te same no ale to nie mój błąd że dwie sa takie a dwie takie.
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
VW GOLF
VW GOLF
-
- Uzalezniony
Ja się nie pytam kiedy wymienione tylko czy są dobre- sprawne. Świece potrafią po paru miesiącach być zepsute.trekpio88 pisze:A świece wymienione jakieś pare miesięcy temu. 2X NGK D-power 2X Champion
Założę się że już 1 czy 2 są spalone. Zimą wyraźniej odczujesz kłopoty z zapalaniem.
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
A czyja to wina skoro problem jest od ponad roku a świece zostały wymienione parę miesiecy temu???trekpio88 pisze:pa;iwo to niejest bo problem jest już od ponad roku. A świece wymienione jakieś pare miesięcy temu. 2X NGK D-power 2X Champion .Świece powinny być wszystkie te same no ale to nie mój błąd że dwie sa takie a dwie takie.