Jak wymienić rurkę do bagnetu olejowego?
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Jak wymienić rurkę do bagnetu olejowego?
Mam krzywą rurkę-prowadnicę bagnetu do sprawdzania poziomu oleju. Podejrzewam że skrzywiła się jak silnik był rozkręcony (kupiłem blok i nie sprawdziłem przed poskładaniem czy rurka jest ok). Efekt jest taki że po nalaniu 4,5l oleju bagnet jest cały czas suchy. Musi być gdzieś wygięta i kierować bagnet w bok zamiast w doł. Taka prowadnica jest w katalogu części jako osobny element tylko zastanawiam się czy to da się jakoś w miarę prosto wyjąć i wymienić czy np jest przykręcone od środka:)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: Jak wymienić rurkę do bagnetu olejowego?
To chyba rurka jest peknieta i bagnet ci gdzies bokiem wychodzi, bo gdyby bagnet wchodzil do komory korbowej to nie mialby szans sie tak wygiac.
od srodka nie jest przykrecona z tego co pamietam to sruba do kolektora dolotowego i wcisnieta w blok silnika.
od srodka nie jest przykrecona z tego co pamietam to sruba do kolektora dolotowego i wcisnieta w blok silnika.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
może odkręć miskę olejową i zobacz co się z tą rurką dzieje. Może da się ją wyprostować czy coś podobnego.
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
No właśnie odkręcania miski chciałbym raczej uniknąć. Jak się to wygięło to nie mam pojęcia. Bagnet mam kupiony w ASO do mi16 i z poprzednim blokiem współpracował doskonale. A tutaj jest sucho obojętnie jakbym nim nie mieszał, a wchodzi do końca. Czyżby czary?:) Jeśli rzeczywiście jest to tylko wciskane to kupie sobie taki element i spróbuję jakimiś kleszczami wydłubać:)
- gad
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
- Kontakt:
Rurka prowadzaca do bagnetu jest jak najbardziej wciskana, i zlapana do bloku w jednym miejscu:)