Za duzo paliwa...
- gad
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
- Kontakt:
Za duzo paliwa...
Witam , od jakiegos czasu mojemu pugowi znowu odwalilo i tak...po odpaleniu kopci raczej na bialo niz na czarno ale nie jest to taki dym jak ze spalania oleju. Raczej jak z gotujacej sie wody Po nagrzaniu problem znika, a pojawia sie nowy. Mianowicie przy ostrej przegazówce albo gwaltownym ruszeniu z pod swiatel i przeciagnieciu go pod 6500 obr zostaje za mna klab czarego dymu. Czyli wniosek taki ze nie przepala i teraz pytanie dlaczego...swiece nowe kable nie ale przebic nie maja. Myslalem ze moze zbyt duze cisnienie paliwa. ale czy da sie je jakos skorygowac?? Z tego co sie orientuje to we wtrysku jest sprezynka ktora dociska mebramke chamujaca paliwo naplywajace do wtrysku... czy podlozenie pod ta sprezyne jakiejs podkladki aby mocniej dociskala cos da? Ewentualnie na co jeszcze moge patrzyc? Co do spalania to jest blizej nie okreslone bo do pracy mam blisko wiec jak jest zimno a nie ma korkow to jestem w stanie dotoczyc sie jeszcze na ssaniu. Wiem jedno...jest spore Silnik TU3M. Pozdrawiam wszytkich forumowiczow
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Za duzo paliwa...
filtr powietrza? czujnik temp? sonda lambda?termostat?zczytywales kody bledow? w sprezynke raczej bym nie radzil ingerowac.. jak nikt tam nie grzebal to musi dzialac ok, stawiam na cos ze sterowaniem wtryskiem
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Czy jedziesz na ssaniu czy nie, spalanie zawsze jakieś masz. Napisz więc ile Ci pali przy takiej jeździe.
Czy jak się nagrzeje to trzyma wysokie obroty czy coś w okolicach 1000?
Czy zapłon masz dobrze ustawiony?
Czy jak się nagrzeje to trzyma wysokie obroty czy coś w okolicach 1000?
Czy zapłon masz dobrze ustawiony?
- gad
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
- Kontakt:
zaplon ustwialem nie dawno i napewno jest ok, po nagrzaniu obroty ma okolo 950 wiec chyba nie tak zle, spalanie tak okolo 9/100 moze troszke mniej (narazie zalalem do pelna zrobilem 440 km tylko po miescie i jeszcze rezerwa sie nie swieci?) błedów jak narazie nie mam, czujnik temperatury sprawdzany, termostat dziala, moze sprobowac zmienic kable?