Czesc wszystkim
Mam takie pytanie...czy ktos ma tez takie roblemy z wodzikiem od biegow jak ja ?? Mianowicie niekiedy raz na jakis czas spada mi wodzik z jabka pod kolektorem...pierwszy raz nie wiedzialem co jest 5 bo mialem tylko 1, 2, i 3...no ale doszedlem do tego....macie moze jakis patent na to zeby to dranstwo nie spadalo ?? moze jakas dodatkowa oslona ?? nie wiem poradzil juz ktos sobie z tym problemem ?? Gdzie mozna kupic ewentualnie potrzebne czescie w szczecinie ??
I jeszcze jedno...mam puga 1.9 GTI...skubany smiga jak ta lala tylko jak sie rozgrzeje to obroty spadaja i gasnie....na zimnym chodzi elegancko ale powyzej chyba 80 stopni obroty spadaja i gasnie w koncu...podkrecalem mu obroty ale wiecie denerwuje to jak jest zimny bo silnik wskakuje na wysokie obroty i przypal na swiatlach
Moze ktos cos poradzic ?? Dzieki
Problemy z wodzikiem
- tatamarty
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.9 XRD, 306 1.4i XR
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Problemy z wodzikiem
Co do spadającego wodzika z "jabłka" to jest najprostrza prowizorka, poprostu skręcić, okręcić "na krzyż" kilka razy to do kupy plastykową opaską samozaciskującą, miałem to samo w moim autku, na tej prowizorce śmigam już z pół roku, oczywiście woże w schowku kilka zapasowych opasek, jakby w razie ta założona się skończyła.
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Re: Problemy z wodzikiem
Najprostsza metoda to kupić nowy w sklepie
Co do obrotów -lewe powietrze,czujnik temp ewentualnie przepływka
Co do obrotów -lewe powietrze,czujnik temp ewentualnie przepływka