Pali ile wlezie
Re: Pali ile wlezie
To jest wlasnie owy zawor elektromagnetyczny par paliwa.
Jakos nie przypominam sobie, zebym napisal, ze to moze byc jego wina
Jakos nie przypominam sobie, zebym napisal, ze to moze byc jego wina
OK, sprawdziłem sondę wyszło 0,82 Volta czujnik temperatury też jest ok, poprawiłem wszystkie styki i pali raczej bez zmian cały czas się świeci ta kontrolka i ten sam błąd czujnika par benzyny. Co tam można sprawdzić, zdiagnozować, zmierzyć ?
Wymien ten zaworek. Kosztuje grosze i pasuje od byle auta. nawet poloneza. Byleby wtyczka pasowala.
OK, a jak ten zaworek ma się nazywać, jakiś numer katalogowy? W książce nie wiele napisali o tym....
No i jak pomoże mi ktoś? Przeorałem książkę i nic , a tu na forum widzę ze nie wielu chce się pisać.....
Po za tym sprawa ze spalaniem się nie zmieniła. Ma ktoś jeszcze jakies pomysły? Zaczynam powaznei zastanawiać się nad wrzuceniem 1,9 TD wiem ze to w pewnym sęsie profanacja diesla go GTI ale będe zmuszony..... taniej mi to wyjdzie niż założenie instalacji a biorąc pod uwagę że za 1,9 benzynę też parę groszy wezmę to koszt w sumie może byc niewielki
Po za tym sprawa ze spalaniem się nie zmieniła. Ma ktoś jeszcze jakies pomysły? Zaczynam powaznei zastanawiać się nad wrzuceniem 1,9 TD wiem ze to w pewnym sęsie profanacja diesla go GTI ale będe zmuszony..... taniej mi to wyjdzie niż założenie instalacji a biorąc pod uwagę że za 1,9 benzynę też parę groszy wezmę to koszt w sumie może byc niewielki
Ciezko mi juz napisac bardziej drugkowanymi literami.
Idz do sklepu i popros zaworek elektromagnetyczny par paliwa. Mozesz tez wziac swoj na wzor. Jak juz napisalem nawet od poldka pasuje.
Idz do sklepu i popros zaworek elektromagnetyczny par paliwa. Mozesz tez wziac swoj na wzor. Jak juz napisalem nawet od poldka pasuje.
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
W dieslu jak włoży kolega nie bedzie mu potrzebny
Od poloneza a może coś więcej, bo jak poszedłem do interCarsu i powiedziałem o co chodzi to koleś zrobił dziwną minę i powiedział że najlepiej żebym miał numer oryginału części, chyba trzeba będzie go wyjąć i tyle, tylko nadal pozostaje pytanie jak to się ma do spożycia paliwa??
Przez to ustrojstwo komputer pracuje w trybie awaryjnym. Jak sie to usunie, to moze sie unormowac lub dac znac o innej usterce.
http://allegro.pl/search.php?string=zaw ... =0&order=p
Alledrogo dalem na wzor, generalnie jest to sprawa ok 20zl ( kazdy dobry, jesli kostka pasuje)
http://allegro.pl/search.php?string=zaw ... =0&order=p
Alledrogo dalem na wzor, generalnie jest to sprawa ok 20zl ( kazdy dobry, jesli kostka pasuje)
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
k.. gdzie jest w gti ten zawór ???
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Na przewodzie idącym od puszki z filtrem węglowym w okolice przepustnicy.
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
dzięki
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
- misha84
- Junior
- Posiadany PUG: peugeot 205 SR 1.1
- Numer Gadu-gadu: 7499780
Jeżeli tak masz na biegu jałowym bez obciążenia to chyba coś nie bardzo ...karrol pisze:OK, sprawdziłem sondę wyszło 0,82 Volta