KOLEKTOR SSACY GTI+przepustnica mi16

Dyskusje na temat napraw silnikow XU 8v,16v.
Awatar użytkownika
klim
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 GTI
Numer Gadu-gadu: 1200836
Kontakt:

Re: KOLEKTOR SSACY GTI+przepustnica mi16

Post autor: klim »

Witam. Więc tak. Muszę się pochwalic, dzisiaj wsadziłem na gotowo kolektor ze sri i muszę powiedziec ze wbrew niektórym opiniom jest różnica. Różnica nawet wyczuwalna i to na +.
Auto wyraznie lepiej przyspiesza pod warunkiem ze pedał gazu jest wcisnięty na max ( wtedy otwiera się druga przepustnica) Oczywiscie nie obyło się bez kilku modyfikacji zeby taki kolektor zamontowac a mianowicie trzeba przyszlifowac łapę alternatora, wyciąc kawałek przedniego pasa i wyciąc kawałek wzmocnienia z maski. Do jazdy cywilnej niebardzo ale dla rajdowców jak znalazł. U mnie auto na wolnych zyskało trochę kultury z racji tego że oryginalna pprzepustnica miała znaczne luzy. Będe musiał jeszcze skrócic lub zaopatrzyc się w krótszą linkę gazu bo oryginał jest znacznie za długi. Jezeli kogos interesuje taka przekładka to mogę jutro porobic fotki co i jak i zamiescic.
Peugeot 205 1.9 gti, volvo v40 T4, ticemon 0.8
http://amk-slazak.pl/
Awatar użytkownika
xtrack
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1.9 GTI
Kontakt:

Re: KOLEKTOR SSACY GTI+przepustnica mi16

Post autor: xtrack »

i rura prawie gotowa,jeszcze tylko musze zmienic jej kat bo nie wzialem tego pod uwage ze po zalozeniu kolektora z przepustnica wszystko sie pozmienia.ale wszystko jest na dobrej drodze :)
Załączniki
DSC01136.JPG
DSC01134.JPG
DSC01131.JPG
Awatar użytkownika
Młody
Junior
Posiadany PUG: 405
Numer Gadu-gadu: 1947816

Re: KOLEKTOR SSACY co myslicie o takiej przeróbce ???

Post autor: Młody »

Kaktus pisze: A tutaj samochodzik u nas na warsztacie... z takim wlasnie silnikiem:

2.0 16V z 405 + Turbo.
Witam. Jestem zaciekawiony taką przeróbką. Mam 405 z motorem mi16 2,0 16V. jakie sa koszta takiej zabawy powiedz prosze? W sumie na wiosne wkładam silnik z drugiego miga (o przebiegu 110tys km) i chciałbym taka zabawe uskutecznic. Mozesz cos podpowiedziec w tym kierunku? Z góry bardzo Ci dziekuje
Obrazek
Awatar użytkownika
xtrack
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1.9 GTI
Kontakt:

Re: KOLEKTOR SSACY co myslicie o takiej przeróbce ???

Post autor: xtrack »

Młody pisze:
Kaktus pisze: A tutaj samochodzik u nas na warsztacie... z takim wlasnie silnikiem:

2.0 16V z 405 + Turbo.
Witam. Jestem zaciekawiony taką przeróbką. Mam 405 z motorem mi16 2,0 16V. jakie sa koszta takiej zabawy powiedz prosze? W sumie na wiosne wkładam silnik z drugiego miga (o przebiegu 110tys km) i chciałbym taka zabawe uskutecznic. Mozesz cos podpowiedziec w tym kierunku? Z góry bardzo Ci dziekuje
http://www.k-sport.eu
ODPOWIEDZ