no nie wiem u mnie napewno bez wyjecia skrzyni to nie zrobisz nic,myslalem ze u Adidja w silniku tez trzeba wyjmowac
sorry za wprowadzenie w blad, sugerowalem sie moim typem silnika
sprzeglo pytanko >> pilna sprawa
- adidj
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
to sie troszke uspokoilem wuasie bylem u goscia i regenaracja tarczy (obicie) plus lozysko to koszt 75 zloty takze fart ale nie jest tak tragicznie a skoro sprzegielko mozna latwo wymienic to kumpel tez sobie poradzi szybciutko martwi mnie tylko sprawa docisku ale podobno w pugach wytrzymuje on bardzo wielkie przebiegi i nie jest konieczna szybka jego wymiana
peugeot 205 a zarazem audi B3
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205 1,1 KAT
Re: sprzeglo pytanko >> pilna sprawa
Witam Mam problem z moim pugiem 205 1.1 z 92r silnik TU z monowtryskiem Chcialbym wymienic sprzeglo bylem u mechanika i wlasnie powiedzial ze docisk walnol no i musze kpl wymienic.
Jak sie dowiedzialem komplet mozna miec juz od 235zl (firmy luk sprzedawca zapewnial ze dobrej firmy)
I o to moje pytanie Czy dam rade sam wymienic sprzeglo troche liznelem mechaniki
Chcialbym od was opis jakie klucze jakie wyciskarki o lozysk zebym mogl kupic i zrobic w sobote
Acha mechanik powiedzial 500zl za wymiane a jak czytam to nie jest tak trudno wyciagarke mam haki i silnik moge podwiesic ale chcialbym opis jak co i jak Pliss sprawa gardlowa bo jest maj mam w rodzinie komunie i urodziny chrzesnicy 10 maja Mam nadzieje ze pomozecie jeszcze dzis
Wielkie dzieki super stronka
Jak sie dowiedzialem komplet mozna miec juz od 235zl (firmy luk sprzedawca zapewnial ze dobrej firmy)
I o to moje pytanie Czy dam rade sam wymienic sprzeglo troche liznelem mechaniki
Chcialbym od was opis jakie klucze jakie wyciskarki o lozysk zebym mogl kupic i zrobic w sobote
Acha mechanik powiedzial 500zl za wymiane a jak czytam to nie jest tak trudno wyciagarke mam haki i silnik moge podwiesic ale chcialbym opis jak co i jak Pliss sprawa gardlowa bo jest maj mam w rodzinie komunie i urodziny chrzesnicy 10 maja Mam nadzieje ze pomozecie jeszcze dzis
Wielkie dzieki super stronka
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Jesli czytales o wymianie sprzegla w ksiaze, to w sumie juz wszystko wiesz. Jesli nie to koniecznie przeczytaj.
Zadnych specjalnych kluczy nie potrzeba do wymiany sprzegla.
Tuleja centrujaca tarcze sprzegla przy dokrecaniu docisku powinna byc w komplecie ze sprzeglem.
Luk to niezla firma.
Zadnych specjalnych kluczy nie potrzeba do wymiany sprzegla.
Tuleja centrujaca tarcze sprzegla przy dokrecaniu docisku powinna byc w komplecie ze sprzeglem.
Luk to niezla firma.
-
- Nowicjusz
moralez mam tylko ksiazke wersje elektroniczna "Sam Naprawiam Peugeot 205" i jak ja przejrzalem to tam ledwo kumam ale moze cos zrobie.
Gorzej bedzie jak cos jeszcze bedzie zrypane bo biegi np 1 wbijam tylko przy wylaczonym silniku tak jak wsteczny i juz po kolei kazdy bieg sie sypie W sensie ciezko wchodzi i sprzeglo sie slizga przy wiekszym dodaniu gazu.
Jakby co to w sobote bede pisac bo moze sie zdecyduje
Dzieki
Gorzej bedzie jak cos jeszcze bedzie zrypane bo biegi np 1 wbijam tylko przy wylaczonym silniku tak jak wsteczny i juz po kolei kazdy bieg sie sypie W sensie ciezko wchodzi i sprzeglo sie slizga przy wiekszym dodaniu gazu.
Jakby co to w sobote bede pisac bo moze sie zdecyduje
Dzieki
-
- Nowicjusz
jednak jade we wtorek do mechanika niestety 500 zl strace no ale mam nadzieje ze dluzej niz rok pojezdze
Jeszcze raz dzieki za pomoc
Jeszcze raz dzieki za pomoc