Problemy z silnikiem 1.8 8v peugeot 306
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Problemy z silnikiem 1.8 8v peugeot 306
Jeśli już to na. Instalacja I i II generacji to tak zwana "podciśnieniowa" i mikser musi być przed przepustnicą. Inaczej przy hamowaniu silnikiem ssało by gaz hektolitrami
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- bhejduk
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros Cabrio 1.4
W dniu dzisiejszym wyciąłem bratu całą instalację gazową, jest pozostawione tylko zasilanie Pb. Założona instalacja bingo M z odcinaniem jednego wtryskiwacza, podłączona pod cztery (4) przewody masowe od wtryskiwaczy, czyli odcina pracę wtryskiwaczy poprzez odcięcie masy, czy tak może to być podłączone trudno mi powiedzieć, teoretycznie tak, a praktycznie mam wątpliwości.
Kolejny problem to to że ciągle pali się cewka na dwóch obwodach, w efekcie sypią się świece i palą porcelanki.
Może coś doradzicie, uprzedzę wypowiedzi o wymianie cewki i świec, brat ma to zrobić na dniach, ma założyć świeżą sprawną cewkę i nowe świece, wtedy będzie można zdiagnozować jak pracuje na benzynie. Co powoduje palenie się obwodów cewki?
Kolejny problem to to że ciągle pali się cewka na dwóch obwodach, w efekcie sypią się świece i palą porcelanki.
Może coś doradzicie, uprzedzę wypowiedzi o wymianie cewki i świec, brat ma to zrobić na dniach, ma założyć świeżą sprawną cewkę i nowe świece, wtedy będzie można zdiagnozować jak pracuje na benzynie. Co powoduje palenie się obwodów cewki?
Bartek jestem.
- bhejduk
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros Cabrio 1.4
Ponawiam prośbę o pomoc z tym silnikiem, brak mocy, olbrzymie spalanie, ciężko odpala, nie wyświetla żadnych błędów.
Czy macie jakieś pomysły?
Czy macie jakieś pomysły?
Bartek jestem.