Peugeot 1.9d nie pali z rozrusznika ani na pych!!
Peugeot 1.9d nie pali z rozrusznika ani na pych!!
Witam, mam taki problem z 205 ze pewnego ranka chce go zapalic, swiece nagrzane, i tylko rozrusznik lekko zakrecił i nic, wzielismy go na pych i po 30min pchania nie odpala!, co sie mogło zepsuc?
- golas9
- Junior
- Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Peugeot 1.9d nie pali z rozrusznika ani na pych!!
1.) słaby akumulator
2.) diesla nie odpala się na pych...
2.) diesla nie odpala się na pych...
akumulator naładowany jest. Wiem ze sie nie powinno ale da rade
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
A czy tego ranka był mróz? Może paliwo trefne było. Miałem tak raz z niemieckim dieslem, przetargałem kilka razy po parkingu po odwilży i w końcu odpalił. Teraz zalewam porządny ON na autoryzowanej stacji i problem się nie powtórzył
Jakos 5stopni było, tankuje zawsze na BP wiec jakos paliwa raczej dobra.Jak go pchałem i spuszczałem sprzegło to juz silnik troche łapał
- trekpio88
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
- Numer Gadu-gadu: 4204075
kolego sprawdź sobie świece czy są sprawne, być może to ich wina ja mam dwie przepalone musze grzać dwa razy świece i potem normalnie pali
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)
FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654
VW GOLF
Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)
FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654
VW GOLF
Tu jest zdjecie silnika, zaznaczyłem to miejsce bo zdaje mi sie ze czegos tam brakuje?
http://img148.imageshack.us/img148/1015/silnikyc9.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/1015/silnikyc9.jpg
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: ???
- Numer Gadu-gadu: 4666801
- Login tlen: pstelm
kolego to miejsce to początek mocowania rury wlotu powietrza do filtra powietrza (tak apropo, to czy nie pracuje głośno silnik bez tej rury w sensie huczy). nie ma to związku z odpalaniem, ale sprawdź sobie jak wygląda filterek powietrza. generalnie jak palił i na gle nie pali to ja bym jeszcze sprawdził czy dochodzi napięcie na elektrozawór na pompie wtryskowej przy przekręconej stacyjce, oraz sprawdził czy dochodzi paliwo do pompy (jaki stan filtra paliwa). a jak tu będzie ok, to odkręć jeden przewód od wtryskiwacza i zobacz czy podczas kręcenia rozrusznikiem wydobywa się cyklicznie paliwo z tej rurki.
205 1.9TD GTI
205-TEAM-CELESTYNÓW
205-TEAM-CELESTYNÓW
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
Dla mnie akumulator umarł.
I nie chodzi o to ile go ładowałeś. Poprostu jest chyba stary, zasiarczony, płyty już może wykruszone i nie ma mocy.
Mierząc woltomierzem pewnie ma ponad 12V ale próbujesz odpalić to napięcie na nim siada do np. 7V i nie da ci prądu.
Taki akku możesz sobie ładować i ładować, nic ci to nie da.
Na pych ciężko, ale da się odpalić. Im zimniej i gorszy akumulator tym trudniej.
Podepnij na chwilę od kogoś akku i sprawdź jak zapali.
Jeśli dalej nie odpala szukałbym gdzie indziej: świece, złe paliwo, paliwo nie dochodzi, pompa wtryskowa ?
I nie chodzi o to ile go ładowałeś. Poprostu jest chyba stary, zasiarczony, płyty już może wykruszone i nie ma mocy.
Mierząc woltomierzem pewnie ma ponad 12V ale próbujesz odpalić to napięcie na nim siada do np. 7V i nie da ci prądu.
Taki akku możesz sobie ładować i ładować, nic ci to nie da.
Na pych ciężko, ale da się odpalić. Im zimniej i gorszy akumulator tym trudniej.
Podepnij na chwilę od kogoś akku i sprawdź jak zapali.
Jeśli dalej nie odpala szukałbym gdzie indziej: świece, złe paliwo, paliwo nie dochodzi, pompa wtryskowa ?
- ramzes123
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205 D 1.8 czerwony 5-cio drzwiowy
- Numer Gadu-gadu: 5193928
powiem tyle :
mam ten sam problem kilka stopni mrozu w nocy i rano nie pali jedyne wyjscie to na chol (wiem ze nie za dobre ale tylko tak daje rade) przejec kilkanascie metrow na 2 biegu potem troche na sprzegle i sprubuj go w ruchu odpalic bynajmniej u mnie dziala
powód jest taki ze prawdoponobnie nie mam sprezania w silniku czego raczej w moim przypadku nie oplaca sie naprawiac bo to remont calego silnika puki co czekam na cieplo i bedzie dobrze nawet samostart nie pomaga w tym wypadku ani akumulator nawet probowalem go odpalicz z kabli od baterii z tranzita tam znajomy ma 115ah baterie i tez nic nie dalo
wiec jedyne wyjscie opisalem powyzej i nie napalaj sie na jazde jak w nocy byl mroz pare zary juz stracilem przy tym panowanie a potem BUSIK i spuzniony kilka godzin:(
mam ten sam problem kilka stopni mrozu w nocy i rano nie pali jedyne wyjscie to na chol (wiem ze nie za dobre ale tylko tak daje rade) przejec kilkanascie metrow na 2 biegu potem troche na sprzegle i sprubuj go w ruchu odpalic bynajmniej u mnie dziala
powód jest taki ze prawdoponobnie nie mam sprezania w silniku czego raczej w moim przypadku nie oplaca sie naprawiac bo to remont calego silnika puki co czekam na cieplo i bedzie dobrze nawet samostart nie pomaga w tym wypadku ani akumulator nawet probowalem go odpalicz z kabli od baterii z tranzita tam znajomy ma 115ah baterie i tez nic nie dalo
wiec jedyne wyjscie opisalem powyzej i nie napalaj sie na jazde jak w nocy byl mroz pare zary juz stracilem przy tym panowanie a potem BUSIK i spuzniony kilka godzin:(
Peugeot 205 1.8D TZW. Czerwona Prła :)hehe:) 5 drzwiowy
Tak jak chłopaki piszą poluzuj nakrętkę na wtrysku.
Sprawdź też napięcie na elektrozaworze na pompie.
Możesz też podpiąć pompę pod bańkę z pewnym paliwem.
Z tą kompresją to bzdury, miałem w dieslu jedynie 12-16atm i palił dość dobrze nawet w mrozy, jedynie chodził brzydko, przydają się jednak zaworki wyregulowane i sprawny wtrysk.
A jak rozładowałem kiedyś całkiem aku to odpaliłem go w chwilę sam na pych, zapalił od razu od puszczenia sprzęgła
Mam gdzieś taką rurę powietrza jak Cię interesuje
Sprawdź też napięcie na elektrozaworze na pompie.
Możesz też podpiąć pompę pod bańkę z pewnym paliwem.
Z tą kompresją to bzdury, miałem w dieslu jedynie 12-16atm i palił dość dobrze nawet w mrozy, jedynie chodził brzydko, przydają się jednak zaworki wyregulowane i sprawny wtrysk.
A jak rozładowałem kiedyś całkiem aku to odpaliłem go w chwilę sam na pych, zapalił od razu od puszczenia sprzęgła
Mam gdzieś taką rurę powietrza jak Cię interesuje
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
A to dlaczego?golas9 pisze: 2.) diesla nie odpala się na pych...
Palić można wszystko ale z głową
W dieselku pasek niby ciąga jeszcze pompę, a przez duży stopień sprężania szarpie to wszystko jakoś tak mocniej..
W dieselku pasek niby ciąga jeszcze pompę, a przez duży stopień sprężania szarpie to wszystko jakoś tak mocniej..
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
A rozrusznik niby za co kreci? za pompe? Tak samo jak skrzynia -za zamach.