odpowietrznik płynu
- Kwiecien
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI '94 & 306 cabrio 2.0
- Numer Gadu-gadu: 982322
- Kontakt:
odpowietrznik płynu
Dziś podczas jazdy poprostu wydarło mi odpowietrznik ten na węzach do nagrzewnicy (GTI).
Stąd pytanie - kupie coś takiego osobno czy szukać na złomie całego węża? A jak są osobno odpowietrzniki to na czym je osadzić? Bo silikon się nie sprawdził w poprzednim pugu (też wyleciał)
Stąd pytanie - kupie coś takiego osobno czy szukać na złomie całego węża? A jak są osobno odpowietrzniki to na czym je osadzić? Bo silikon się nie sprawdził w poprzednim pugu (też wyleciał)
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Re: odpowietrznik płynu
Kwiecień przecież tam jest gwint
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
właśnie nie ma gwintu - było coś na kształt podkładki, ktora była wewnątrz węża.
Mi chodzi o cały odpowietrznik - nie sam koreczek, ktory sie wykręca!!
Mi chodzi o cały odpowietrznik - nie sam koreczek, ktory sie wykręca!!
Da sie dorobic odpowietrznik. Gdzies widzialem takie krocce do montazu w wezach, ale nie moge sobie przypomniec gdzie.
Sam waz tez nie jest jakos specjalnie drogi i jakis czas temu chyba byl w ofercie intercars'u
Sam waz tez nie jest jakos specjalnie drogi i jakis czas temu chyba byl w ofercie intercars'u
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
Dzieki.
Chociaż tyle że sie to da kupić - troche w strachu byłem bo za czymś podobnym do Vectry 2 tyg temu jezdziłem i tylko salon - 480zł.
Chociaż tyle że sie to da kupić - troche w strachu byłem bo za czymś podobnym do Vectry 2 tyg temu jezdziłem i tylko salon - 480zł.
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
Dzieki Banita.
WYmieniłem węża, odpowietrzyłem i mam problem -
1. nie leci ciepłe powietrze (rurki do nagrzewnicy są gorące,)
2. nie wyłącze dmuchawy - chodzi cały czas, jak bym sobie nie kręcił tym środkowym pokrętłem.
Rozebrałem cały ten panel sterujący, ale nic tam sie nie działo - na oko wszystko ok - styki czyste, ścieżki całe, linki i zatrzaski na swoich miejscach.
Co do pierwszego wydaje mi się że sie po prostu nie otwiera do konca tam coś - nie wiem jak Wy macie w swoich autkach, ale u mnie ciepłem zaczynał grzać dopiero po przekręceniu pokrętła o ok 70%
A co do drugiego to gdzie idzie ta linka od środkowego pokrętła? Ucieka gdzies tam w prawo i znika nad schowkiem przed pasazerem.
I jeszcze pytanie dodatkowe - co to jest pod schowkiem? Między wentylatorem a drzwiami jest coś jeszcze - wchodzi mi tam kostka z dwoma kablami... co to takiego?
Z gory dzieki
Jeszcze co sobie przypomniałem - problem nie pojawił się teraz - miałem spalony wentylator i nie używałm go od kilku miesiecy.
Dziś wymieniłem.
Wcześniej grzał ciepłem i się wyłączał...
WYmieniłem węża, odpowietrzyłem i mam problem -
1. nie leci ciepłe powietrze (rurki do nagrzewnicy są gorące,)
2. nie wyłącze dmuchawy - chodzi cały czas, jak bym sobie nie kręcił tym środkowym pokrętłem.
Rozebrałem cały ten panel sterujący, ale nic tam sie nie działo - na oko wszystko ok - styki czyste, ścieżki całe, linki i zatrzaski na swoich miejscach.
Co do pierwszego wydaje mi się że sie po prostu nie otwiera do konca tam coś - nie wiem jak Wy macie w swoich autkach, ale u mnie ciepłem zaczynał grzać dopiero po przekręceniu pokrętła o ok 70%
A co do drugiego to gdzie idzie ta linka od środkowego pokrętła? Ucieka gdzies tam w prawo i znika nad schowkiem przed pasazerem.
I jeszcze pytanie dodatkowe - co to jest pod schowkiem? Między wentylatorem a drzwiami jest coś jeszcze - wchodzi mi tam kostka z dwoma kablami... co to takiego?
Z gory dzieki
Jeszcze co sobie przypomniałem - problem nie pojawił się teraz - miałem spalony wentylator i nie używałm go od kilku miesiecy.
Dziś wymieniłem.
Wcześniej grzał ciepłem i się wyłączał...
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Jesli sie wylaczal to znaczy, ze nie dzialal nigdy dobrze, bo "ten typ tak ma" i nie ma szans zeby sie wylaczyl. Co do braku cieplego powietrza, to napewno dobrze odpowietrzyles? Na otwartej nagrzewnicy, itd?
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
teraz chodzi cały czas jednostajnie wentylator - nie dmucha słabiej lub mocniej tylko cały czas na maxa.
A o co chodzi z tą otwartą nagrzewnica?
odpowietrzałem zaworkiem i węża z drugiej rurki sciagałem.
A o co chodzi z tą otwartą nagrzewnica?
odpowietrzałem zaworkiem i węża z drugiej rurki sciagałem.
- DJPreZes
- Moderator
Przy odpowietrzaniu powinno sie ustawic na grzanie A skoro dziala tak jak mowisz, to faktycznie cos sie stalo :/
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
a niby czemu powinno sie wlaczyc ogrzewanie przy odpowietrzaniu ? wspomaganie konwekcyjne ?
- DJPreZes
- Moderator
Wyczytalem to setki razy na forum 405, ze tak trzeba robic...jak nie trzeba to sorry za zamieszanie ;]
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
na zdrowy rozum to pewnie chodzi o to żeby przepływ był otwarty - żeby w nagrzewnicy też płyn ruszyć... chyba
Co za bzdura...
W sumie biorac pod uwage pochodzenie tej tezy, to nie jestem az tak bardzo zaskoczony.
W sumie biorac pod uwage pochodzenie tej tezy, to nie jestem az tak bardzo zaskoczony.
na chłopski rozum ... w nagrzewnicy też może się powietrze schować więc warto chyba na otwartej ... (mogę się mylić )
Banita - jak się mylimy to nam wytłumacz ...